smärtfri shopping

10 Non-Drugstore Halloween Candies från hela världen för att köpa online

Anonim

Drugstore candy har sin plats, men ibland behöver du bara lite mer förfining. Oavsett om du prepping för en Halloween-fest eller bara vill ge ut lite mer speciellt, beställer du dina sötsaker på nätet, ger ett mycket bredare urval än din standard Dum Dums och Reese. Från exotiska fyllda fikonkronor och importerade japanska godis till täta, fudgy halvah och svenska sura gummies finns det en stor, bred värld där ute, bara några klick bort. Vi hittade de bästa godis som vuxna (och sofistikerade barn) kommer att njuta av denna Halloween, oavsett om du serverar dem på en fest eller ger dem till trick-or-treaters.

Godis att tjäna

Sockerbit Scandinavian Candy Skulls

Svenskar är kända för sina godisaffärer, och dessa "sura skalle" är en traditionell form som du hittar någonstans i Stockholm. Sockerbit är en kult skandinavisk godisaffär i byn som nu säljer på Amazon.

Se Candies 1 pund. Nötter & Chews

Roligt faktum: Fram till nyligen skulle denna västkustmagasin bara skicka sin choklad i de kallare månaderna eftersom de var oroliga över att den smälte. Fans av det Kalifornien-baserade företaget kan äntligen få sina nostalgiska Nuts & Chews fixa med express frakt.

Nidar Smash! Original

Tänk crunchy Bugles belagda med mjölkchoklad och du har i grunden den norska importen Smash. Medan du inte kan sätta dem på fingertopparna som den amerikanska mellanmålsmaten, gör deras beroendeframkallande sötvärd kvalitet dem lika roliga att äta.

1880 All Natural Crunchy Alicante Turrón Candy

Denna crunchy Marcona-mandel och honungskört serveras vanligtvis före jul i Spanien, men det är en bra efterrätt under de kalla fallmånaderna med en kopp kaffe.

Katjes Salzige Heringe "Salty Hering"

Dessa bitar från Tyskland är en riktig behandling för svarta lakritsfans. Huvudingrediensen, salmiakki, ger en lite söt smak med en salig ammoniakisk eftersmak. Som en granskare säger, "Smaken är inte allas kopp te, men om du är en äventyrlig godisare, rekommenderar jag definitivt att ge dessa ett försök."

Godis att lämna ut

Rabitos Truffelfyllda Fig Bon Bons

Som ett alternativ till en chokladkaka, prova dessa individuellt förpackade fikonkronor. Vad är fikonkronor, frågar du? Föreställ dig en baby calabacita fikon sväljas av en sfär av ganache, sedan täckt av choklad. De är snygga, rika och bara lite dygdiga med den torkade frukten.

Fujiya Milky Candy

Dessa godis, gjorda med naturlig rik mjölk från Hokkaido, Japan, har funnits sedan 1951, liksom maskot på väskan (Peko-chan). Granskare beskriver importen som provsmakning som en blandning mellan "krämig mjölk" och "riktigt söt ost". De är inte så söta och bara snygga.

Achva Kosher Vanilj, Kakao Bönor och Pistachio Mini Halva Bars Snack Bag

Fläktar av den täta israeliska behandla halvahen, gjord av sesampasta och socker, kommer att älska dessa individuellt inslagna versioner i smaker av vanilj, choklad och pistasch. Kosher, självklart.

Goo Goo Clusters Original, 12 Count

Den Nashville-baserade Standard Candy Company har gjort Goo Goo Clusters sedan 1912. Vilken sydligare som helst är värt sitt salt har ett känsla minne av söt karamell, jordnötter och marshmallow nougat kombinerad i en mjölkkokladdragen puck?

Japanska Kit Kat - Wasabi Chokladlåda, 6 Mini Packs

Dessa är individuellt inslagna för att dela ut, men här är ett intressant partyspel: Unwrap ett gäng av dessa och de ständigt populära matcherna för att se vem som kan berätta för dem. I själva verket är dessa wasabi-chips inte mycket mer än vit choklad med en mild pepparrotspark, men det är roligt att krydda saker upp varje gång i taget.