trycksaker

12 romantiska böcker som inte gör dig gag

Anonim

Du känner skillnaden mellan den nya kärlekens känsla av att vara på vingarna av svävande änglar kontra, ja, den olyckliga verkligheten att sitta bredvid någon cringe-värdig PDA "> den stora V., här är 12 böcker om kärlek som inte kommer att göra dig gag (eller skäms över att hålla dem i full bild på tunnelbanan). Tillagt plus: Du kommer älska att läsa dem om du är i ett förhållande eller inte.

Allt om kärlek genom klockhakar

Denna viktiga meditation på kärlek kanske inte ger dig fjärilar, exakt (eller kanske det kommer!). Hur som helst kommer det att få dig att överväga de känslomässiga kopplingar vi längtar efter på ett helt nytt och värdefullt sätt. Läs det och vara bättre i kärlek.

Eleanor & Park av Rainbow Rowell

Rowells unga vuxna roman om två misfits som befinner sig oväntat och helt kär, har en av de vackraste scenerna om handhållning som jag någonsin har läst. (Spoiler: Det kommer att finnas tårar.) Om vuxna romaner är mer din hastighet, prova Rowell's Landline, en tid-resa-kärlekshistoria-för-telefon.

Ring mig med ditt namn av André Aciman

I den här underbara 2008-romanen (satt på den italienska kusten inte mindre) tillbringar 17-årige Elio sommaren att bli kär i att besöka amerikanska forskaren Oliver. Det blir allt nytt, tack vare filmen, en Sundance älskling med huvudrollen Armie Hammer och Timothée Chalamet - läs den och bli kär i boken också.

The Royal We av Heather Cocks och Jessica Morgan

Inte bara är denna reimagining av Kate-and-Wills berättelsen söt och förtjusande, det är också hilariskt roligt och förvånansvärt riktigt. (Tänk på att gå på college med den framtida kungen i England, och sedan falla för honom också?) Det kan hända! Eller du kan bara älska att läsa om det.

Som vatten för choklad av Laura Esquivel

Finns det något mer romantiskt än kärlek och mat och magi? Det är en retorisk fråga, men svaret är nej. Denna bok kommer att göra dig (bokstavligen och figurativt) hungrig.

Om på en vinternatt en resenär av Italo Calvino

Det här är en romantisk bok som också handlar om att skriva, läsa och böcker, vilket gör det till den typ av quirkily romantiska boken som litterära människor drömmer om (som, om du läser den här listan betyder förmodligen dig).

Brokeback Mountain av Annie Proulx

Förödande och glatt verkat, lika mycket för kärlekshistorien som för Proulxs skildring av Wyoming. Visst, du har antagligen sett filmen om cowboys i förbjudet kärlek, men Proulx prosa är mer svärd-värdig än Jake Gyllenhaals axlar.

Rubyfruit Jungle av Rita Mae Brown

Browns huvudperson, den sexuellt frigjorda lesbiska Molly Bolten, är helt i sig själv, vilket innebär att hon älskar kvinnor och de älskar henne och vad som kan vara mer romantiskt än att gå efter exakt vad du vill ha och behöver ?

Bara barn av Patti Smith

Smiths första prosabok undersöker hennes livslånga relation med fotografen Robert Mapplethorpe, som hon älskade som en mus, en älskare, en vän, en följeslagare, en själsfrände. Det är helt enkelt underbart.

Till alla pojkar jag har älskat förut av Jenny Han

Huvudpersonen Lara Jean är en total romantisk och otroligt älskvärd själv i den här mest sålda ung-vuxna serien av Han. Allt börjar när en massa hemliga kärleksbrev skickas till sina mottagare (som aldrig var avsedda att se dem, förstås). Bonus: Den tredje boken, Alltid och för evigt, Lara Jean, kommer ut i maj.

Pride & Prejudice av Jane Austen

Ett ord: Darcy. Fler ord: Du har säkert läst denna klassiker förut, men den bär årlig omläsning för de fullständigt realistiska romantiska upp- och nedgångarna och missade kommunikationer och anslutningar och, åh, de sista par scenerna.

Låt oss alla säga det tillsammans: "Det är en helhet som erkänns universellt, att en ensam man som är i besittning av en lycka, måste vara i en kvinnas vilja".

Norskt trä av Haruki Murakami

Detta, contrarianens plocka för favorit Murakami-roman, är tråkig och ledsen och ensam och vacker och nostalgisk, vilket innebär att det är exakt den rätta typen av romantik för människor som älskar färgen grå och / eller den Beatlesången. (Jag rekommenderar båda.)

är en ny webbplats som är utformad för att täcka de mest användbara, expert rekommendationerna för saker att köpa över det stora e-handelslandskapet. Några av våra senaste erövringar inkluderar de bästa bärbara datorerna , svarta T-shirts , moderedigeringsgodkända jeans , tandborste och inredning . Observera att alla priser kan ändras.

Om du köper något via våra länkar, kan New York tjäna en affilierad provision.