skärp dig

23 korgar som ser ut som dekor men fungerar som förvaring

Anonim

Det enda sättet jag kan komma ihåg att hålla min lägenhet organiserad är att ge varje objekt sitt eget hem. Jag inser att det här knappt är ett livshack, för i de flesta fall är det bländande självklart var saker hör hemma. Jackor går i garderoben, böcker staplar på hyllor, krukor och kokkärl hängs på en pegboard i köket. Men det finns alltid några saker som inte har en klar plats att gå, och det är där jag blir upptagen, ibland bokstavligen. Utan en plats att ringa hem, höjer skor i min foajé, vilket orsakar mindre trafikstockningar på morgonen, och tidningar tar ofta över mitt köksbord.

Det är här en bra korg med korgar kan komma till nytta. Det är ett organiserande tips som jag hämtade upp från några proffs, medan jag lärde mig om sina favoritförvaringsfack. Laura Cattano är ett sådant fan, och hon gillar att använda "vackra öppna korgar", speciellt för leksaker. Skönheten hos dessa korgar är att de inte ser ut som lagring, och som Cattano säger "Om någon går in ser de bara en korg, en vacker korg istället för leksakerna." Men jag har utökat sin logik till att vad som helst annat jag kanske försöker corral.

Så de skor som blockerar min väg kan nu hållas i en korg som sitter i hörnet, bort från ytterdörren, och de magasinerna kan stashes bort i en elegant hållare under bordet. Även mina extra rullar toalettpapper staplas i en vävd korg i mitt badrum, ett snyggare alternativ än att hålla dem i originalförpackningen.

Och wicker är ett unikt allsidigt material, vanligtvis neutral i färg, så det passar in i de flesta dekorationsscheman. Men du kan också hitta korgar som är färgade för att matcha vilka färger du arbetar med. Det har också något av ett ögonblick just nu, vad med korgformade påsar som visar upp på landningsbanor och den korgvisa Cult Gaia-porten tar över Instagram. För att hjälpa dig att komma igång och organisera dina saker, här är 23 praktiska och vackra halm-, jutte-, rotting- eller korgkorgar för varje rum i ditt hus.

Burkman Bros. Woven Basket

Små öppna korgar gör också stiliga fångst och arrangörer, särskilt när de är lika färgglada som den här (som också råkar vara på försäljning på våren).

Honung kan göra runt vävda korgar, Beige / Brown (Set of 3)

Denna uppsättning av tre vävda korgar med mörka trähandtag kan användas för att organisera din fåfänga eller knick-knacks på dina badrumsräknare.

Gwendolyn Basket

Denna korg, gjord av sockerrotting, skulle snyggt komplettera ett sidobord, som en chic magasinhållare.

Wicker kundvagn, cykelkorg

Om du vill bli mer traditionell med styling är den här korgkorgen faktiskt avsedd som en handväska för cyklar - men du kan också omorganisera den som en tidning eller tidningshållare.

Stor förvaringskorg

H & M har ett överraskande antal snygga, enkelt utformade korgar för korgar för mindre än $ 50, som den här stora med handtag för bara 25 dollar.

Flätad Seagrass Basket

Eller den som är vävd med doppfärgade gula trådar.

Jute Laundry Basket

Denna mörkgrå juttekorg är en unik färg och det är rätt storlek för tvätt. (Även om du letar efter något lite mer traditionellt färgat, kommer det också i en naturlig vit.)

RISEON Natural Seagrass Belly Basket (14-tum)

Många Amazon-anmälare noterar att de använder den här korgen för att hålla plantare, men det skulle vara lika användbart att hålla filtar eller barnleksaker.

Lokal + Lejos Zura Golvkorg

Även om Cattano föredrar öppna korgar för barnleksaker tror jag att denna golvkorg är ett bra lagringsalternativ för dem. Den låga profilen gör det enkelt för barnen att komma åt, men locket betyder att vuxna inte behöver titta på leksakerna när de inte används.

Lokal + Lejon Roya Golvkorg

Det kommer också i svartvitt, om chevrondesignen inte är din stil.

Rose & Fitzgerald Palm Bullseye Basket

Denna svarta och vita tjurögkorg är också låg och lödd, men handtagen gör den lite mer bärbar från att flytta från rum till rum.

Rose & Fitzgerald Palm Spiral Basket

Den här långigare korgen skulle vara bra för husdjursleksaker som du vill hålla ur sikte.

Seagrass Lidded Round Storage Basket

Den här korgkorg är ännu större och större, för större saker som sportutrustning eller skor som du inte alltid vill ha på displayen, men handtagen gör det lättare att flytta runt.

Vävd Caged Storage Basket

Denna stora, öppna vävda korg skulle vara trevligt för förvaring av dekorativa kuddar eller filtar, eftersom du kunde se poppar av färg eller konsistens genom kaningen.

Rottankorg Stor

Denna rottingrottkorg från Target har en liknande stil för ett något lägre pris.

Deco 79 Stor Seagrass Basket

Denna vävda seagrasskorg är robust nog att använda utomhus, på en uteplats, men elegant nog att hålla inomhus.

Round Seagrass Wicker Decorative Basket

Om du bara vill ha en grundläggande, rund korgkorg med så få krusidullar och dekorativa detaljer som möjligt, men kommer inte att kollapsa in sig själv, kommer den här från Target att göra bra. Dessutom är det bara $ 32.

Hushålls Essentials Large Wicker Floor Basket med flätad handtag

För något med lite mer visuell detalj, gå till en korg som den här med ett flätat handtag.

J'Jute Maya Large Tideline Basket

Ja, den här korg kostar $ 300. Men det har också en tät väv, invecklad flätad handtag, och den är ganska stor, 20 tum lång och 16 tum lång.

Pompom Wicker Basket - Set Of 2

De chunkiga pom-pomsna ger dessa korgar ett annat syfte som snygga totesäckar, samt fristående förvaringsalternativ.

Gibson Eco Friendly 2-Piece Swinley Basket

En annan lekfull tvådelad uppsättning. Dessa korgar är välstrukturerade, vilket gör dem till ett bra alternativ för tyngre eller oversizeitems som stövlar eller skor.

Elements Red Seagrass Baskets

Det finns också denna duo av röda korgar, om du arbetar med ett varmare färgschema.

Alina Storage Ottoman

Så det här är inte tekniskt en kurvkorg, men det är korgmøbel som uppfyller i huvudsak samma syfte. Kasta enkelt in de saker som du brukar hålla på ditt soffbord, som en TV-fjärrkontroll eller tidningar, in i ottomanen, sätt på toppen och ingen vet hur mycket saker du lagrar inom.