Jag är inte professionell. Bara galen.

4-dagars nödskönhetsrutin som förstörde min pimple före min systers bröllop

Anonim

Du kan inte ens se platsen, kan du ">

Förra helgen giftes min syster. Jag var både hederens hushåll och bröllopets officiant, men det var det mest stressande i hela läget att förbereda min hud. Sedan jag är jag, hade jag mentalt och fysiskt förberett min skönhetsregime för evenemanget sedan omkring i början av augusti. Jag tog lite av en risk och bestämde före bröllop skulle vara en bra tid att prova nya masker, moisturizers och exfoliants; Jag var verkligen ivrig att ta min hud till nästa nivå och jag hade lite tid att se hur mitt ansikte skulle svara. Jag sprintade för att fråga alla mina betrodda skönhetspartners att fråga om några nya produkter för jämn, ljus, glödande y hud.

Ett par veckor att gå och sakerna gick bra - alla förslag som jag hade införlivat i min rutin fungerade och jag började känna att min hud var möjligen i bästa form som någonsin varit inne. Därefter uppstod en sann mardröm . Omkring fem dagar före dagen lämnade en kombination av dålig cyklisk tid och förbröllopskänsla mig en röd, fläckig, kliande hud och en olycklig plats mitt i mitt haka. Även om detta var ganska bokstavligt förödande för mig, accepterade jag också utmaningen. Jag hade fyra dagar att ta min hud från katastrofal till felfri. Återigen var jag inte den som blev gift - men visste säkert hur jag skulle göra det om mig själv.

Fyra dagar fram till bröllopet

Min skönhetsdagbok Aloe Vero Mask

Tyvärr om det här är TMI, men det är den tiden i månaden och jag börjar märka att min hud blir riktigt röd och fläckig. Först tror jag att jag kan vara överexfoliering men jag märker också att det inte finns någon texturförändring, så det är nog inte en allergisk reaktion. Oavsett, jag slutar att exfoliera mitt ansikte. För att bekämpa rodnad, återvänder jag till min älskade Tatcha Recovery-kräm, en fuktkräm som specifikt bekämpar rodnad och uttorkning. Jag börjar också märka några blomstrande fläckar runt mitt hakområde som jag inte är glad över. Jag väljer på ett problemområde - och samtidigt som jag försöker lugna ner biverkningarna, är jag också lättad att ha fått smärtan ur vägen och börja läka processen. Så, för att bekämpa denna rodnad och flare, sprintar jag för att använda My Beauty Diary Aloe Mask.

Tre dagar fram till bröllopet

Tea Tree Clear Skin Serum

Rödheten har sjunkit, men jag märker en intensivt smärtsam, under-huden-fläck har dykt upp på min haka. En annan fläck. Detta är naturligtvis katastrofalt, men jag vet vad jag ska göra. Först dricker jag lite te-trädolja med en Q-tip på fläcken.

Leaders Clinic AC-Dressing Skin Clinic Mask

Strax efter det, bekämpar jag platsen med AC-Dressing masken, som har några av de mest positiva recensionerna på vilken arkmask som helst.

Två dagar fram till bröllopet

Neutrogena Ljusterapi Acne Mask

Pimpleen gör det bättre, men hon är inte borta. Mina medarbetare börjar också panik - mer än en stannar vid mitt skrivbord för att fråga: "Hur kommer du att bli av med detta före bröllopet?" Jag meddelar genast en vän som är så psykotisk som jag, som föreslår Jag hittar en hudläkare som använder medicinsk ljus för att bli av med rodnad och inflammation. Lyckligtvis för mig har jag Neutrogena-ljusterapimask, som är en liknande hemma-behandling. Även om masken hävdar att den fungerar bäst efter en längre tid och flera användningsområden, har jag tro på att det kommer att hjälpa.

Biologique Recherche

Innan jag använder min Neutrogena-mask i tio minuter rensar jag mitt ansikte med min Biologique Recherche Lait U rengöringsmedel.

SK-II Ansiktsbehandling Essence

Jag följer upp den med min klassiska SK-II-essens.

Söndag Riley UFO Ultra-Clarifying Face Oil

Därefter klappar jag söndagen Riley UFO Ultra Clarifying Oil strax över det nödlösa området.

Tatcha Indigo Lugnande Triple Recovery Cream

Jag avslutar dagen med min älskade Tatcha återvinningskräm.

Dag före bröllopet

Cosrx Holy Moly Snail Mask

Jag vaknar och ser att min skada gör mycket, mycket bättre. Hon är fortfarande kvar, men hon är mindre röd och uppvuxen, och är därför betydligt lättare att dölja. På morgonen före jobbet använder jag Cosrx Holy Moly Snail mask, en gammal favorit av mig. Det hjälper min hud mycket med hyperpigmentering och ger mig en extra boost av hydrering. På natten följer jag en liknande rutin - rengör, ljusterapi, essens, fuktkräm. Jag hoppar över några fläckbehandlingar eller slipande serum så att min hud ser lugnt och hydratiserat - ibland kan dessa behandlingar göra min hud lite fläckig.

Bröllopsdag

Vita Lightbeam Essential Mask

Bra nyheter: Det finns fortfarande en del rodnad där, men för det mesta har hon utplattad. På morgonen använder jag en av mina favorit (och billiga) C-vitaminer för att lysa upp min hud.

Nars Radiant Creamy Concealer Mini

Jag har gjort min smink - kvinnan använde Nars strålande krämig concealer över det drabbade området, buffrade den ut med en fuktig skönhetsblandare, och jag skämtar inte när jag säger att det var i grunden osynligt.

Pat McGrath Labs Skin Fetish 003 Illuminator Kit

Du vet att jag älskar att distrahera genom att överbelysa mitt ögonområde, så jag slog i grunden mina ögonljus, kindben och panna med Pat McGraths Skin Fetish 003.

MAC Mineralize Skin Finish Natural

Jag behöll en kompakt av MAC Mineralize pulver för touch-ups hela natten. VAD SPOT?