gåvor de kanske vill ha

52 gåvor för varje typ av mamma (som du kan köpa på Amazon)

Anonim

Gåvor till alla slags mammor.

Hur gör du till och med en mamma-temat presentguide "gillar att laga mat. Vissa mammor gillar att dricka. Några mammor gillar linne. Vissa mammor gillar lavendel. Att komma med de bästa gåvorna till mamma är en omöjlig uppgift! för pappor kan också vara knepigt.) Så, vad vi försökt göra nedan är att hitta presenter för flera dussin specifika mamma arketyper som vi hoppas kommer åtminstone gnista några idéer.

För mamma som behöver en ny mysig halsduk

Pendleton Women's Oversize fjädervikt ullduk

En halsduk är en ständigt lyckad gåva. Vi räknade nyligen med några av de bästa att köpa för kvinnor, och geometriska utskrifter och filtstorlek proportioner fortsatte att dyka upp. Vi tycker också om den här ullgurkmeja-färgade, som både är tryckt och överdimensionerad. Och det är Pendleton, så det kommer att vara för evigt.

För mamma som har för många halsdukar

Umbra hängande hängande halsduk arrangör

Men om hon har för många halsdukar, få henne det här halsdukstället, som hon kan hänga i sin garderob och hålla sin samling i ordning .

För kaffedrinkande mamma som är retro

Ilsa Napolitanska 6-kopps Kaffebryggare

Författaren Matthew Kassel berättade för oss om den här franska stovetopkoffertillverkningen: "Här är det som är speciellt med det: Det gör den perfekta kaffen till en person - jag vet att det står sex men det gör att det är ca fyra koppar värda max. producerar en ren men koncentrerad kopp. Strukturen blir inte så lerig som franskpress kaffe, och det är lite mindre intensivt än Moka-kaffe. "

För den kaffedrinkande mamma som är minimal

Toast Living USA HAND Coffee Carafe Set

Strats biträdande redaktör Jason Chen använder den här nedsläppta hällen. I hans ord: "När jag inte dricker dåligt jobb kaffe (jag vet), gillar jag att göra en hällning på mitt skrivbord med den här killen. De droppande ljuden är lite extra, men det är perfekt för att göra en kopp eller två för en person, och det dubbelväggiga glaset ser bara bra ut. "

För mamma som är typ av Floridian

Vintga Bamboo Handväska

Om mamma bara märkte alla Cult Gaia Ark-väskor som flyter runt vid bröllop och fester, kan vi omdirigera din uppmärksamhet på denna bambu handväska som är $ 35, inte $ 150. Författaren Alison Freer påpekade att det inte ens är en knockoff av Cult Gaia, eftersom Gaia-påsarna är en rip-off av vintage 1950-talet fläktformade väskor. Den här Vintga-en är lyckligtvis mycket mindre blygsam än sina tidigare ägda motsvarigheter.

För mamma som saknar Michelle

Bli av Michelle Obama

Oddsen är inte dålig att detta kommer att bli nästa bokklubbbok också.

För mamma som alltid frågar efter en fotgnugga

Belmint Shiatsu Foot Massager

Vi lägger detta även i vår guide till pappa gåvor, men det beror på att detta är en av de bästa granskade (och uppvärmda ) fotmassagen på Amazon. Om hon hellre vill ha en fot-spa-situation, prova den här.

För mamma som gillar cashmere

Lark & ​​Ro Cashmere Slouchy Turtleneck Tröja

Svårt att tänka på ett material (andra bara för linne, kanske) att mammor älskar mer än cashmere. Denna tröja-sjal hybrid (som för närvarande är 50 procent av) är från Amazons husmodell Lark & ​​Ro.

För mamma som gillar linne

Linoto lyxigt rent lakan lakan uppsättning

Och talar om linne: Några av de bästa flaxenarket kan köpas på Amazon. Vi har just uppdaterat vår guide till shopping för lakan och var glada över att finna att det här lilla företaget, med en verkstad i upstate New York, gör arvslängds sängkläder.

För den ljuskärliga mamma som är snällig

Pojken luktar ljus - Kush

En ny undersökning av ljuset som skulle ersätta Diptyque gav massor av röster för Boy Smells, en stearinljus från Los Angeles med dofter som liknar rökelse och utomhus än någonting parfym. Kush är en härlig blandning av cannabis, mocka och tulpaner, men för mamma som inte deltar, rekommenderar vi också Stalker, en blandning av selleri, persilja och gammal för köket.

För den ljuskärliga mamma som är snäll och snygg

Cire Trudon ~ Abd El Kader Candle

Och om din mamma fortfarande älskar Diptyque, få henne ett jämnare franskt ljus. Allt som kommer från Ramdane Touhami, skateboarder vände konstnär och designer som rebranded Cire Trudon förutom Buly 1803 och Carrière Frères, "är väldigt statusvänlig, " sa Anna Polonsky från New York designstudio MP Shift.

För mamma med en Drybar vana

Dyson Airwrap Komplett Styler Hår Styling Set

Låt oss ta det här: Ja, det här är en skönhetsapparat på $ 950. Det är det nyaste Dyson hårverktyget, och är både en torktumlare och en vinkande enhet som använder varm luft istället för varm metall för att skapa salong-perfekta vågor. Och det är ett fall att göra för att köpa det: Om mamma spenderar 45 dollar per vecka på en utblåsning, kommer den här saken att betala sig själv om fem månader.

För mamma som behöver en ny badrock

Coyuchi Sateen Terry Robe

Det hjälper till att se den här badrocken på nära håll: Den är fodrad med micro terry, så den är varm och absorberande mot din hud, men utsidan är bomullsateen, vilket gör att allting blir alltför skrymmande. Och det är från Coyuchi, ett Kalifornien företag som tillverkar högkvalitativa sängkläder. (Amanda Chantal Bacon svär vid sina lakan och säger att de håller sig bättre över tiden än andra märken.)

För mamma som behöver nya pyjamas

Eberjey Gisele To-Piece Pajamas Sleepwear Set

Dessa pyjamas är en ständig Strat favorit. Bland de som rekommenderar dem är Jo Joanna Goddard Cup Jo : "För några år sedan gick min man och jag på resa med ett annat par. Första morgonen snubblade jag in i köket, där min vän gjorde ägg i en klassisk pajamasats. Hon såg så vacker och elegant ut att jag omedelbart konverterades. Eberjey gör den mjukaste, mest buttery versionen. "

För mamma som är en del av maten co-op

Stoncel Cotton Net Shopping Tote (6-pack)

Vi är fortfarande ganska tagna med de expanderbara fiskernätväskor som ses överallt i år, från Chinatown till bondens marknader. Den här färgglada sexpacken ska kunna hantera en full mängd hantverk.

För mamma som inte kan vänta på säsong tre av The Crown

Buckingham Palace: The Interiors

Netflix-showen återspeglar noggrant Buckingham Palace på sitt set, men det här är sällan sett verklig sak: Inredningsdesignern Ashley Hicks har sammanställt fotografier med kungafamiljens hem.

För mamma som alltid redecorating

Kan jag komma in ?: Upptäcka världen i andra människors hus

Vår egen Wendy Goodman har en bok ut och dokumenterar alla excentriska, överdådiga singlarinteriörer hon har haft tillgång till under de senaste 20 åren. Några av husägare är kända - Amy Sedaris, Todd Oldham - men många är inte. Oavsett, inspiration och idéer finns i överflöd.

För mamma som målar

Nionde Street Women

Lee Krasner, Helen Frankenthaler, Elaine de Kooning, Grace Hartigan, Joan Mitchell: Det här är nionde Street Women, namngavs för en artshow som de visade sig i, i en efterkrigstid i New York som fortfarande var full av idéen om det manliga konstnärliga geniet. Den här boken handlar om dem, deras konst och deras angelägenheter, och är en av de icke-fiktionböcker som (som förra årets Sticky Fingers ) är så saftig, det kan lika väl vara en roman.

För mamman frågar alltid efter fler bilder av barnbarnen

Nixplay Original Digital Fotoram, 15 "

Det bästa med den här snygga digitala bildramen är att det är väldigt enkelt att ställa in och har en mycket lättanvänd app, så du kan fjärrsläppa nya bilder där inne, så hon kan bli förvånad med, säg en Just-thinking-of-yourself selfie, eller ett realtidsfoto från barnets pianorekord.

För mamma som vill hänga barnbarnens bilder på kylskåpet

Prynt-fodralet för iPhone

Denna lilla gadget (Select All-Approved) kommer att konvertera hennes iPhone till en ögonblicks kamera och kommer att skriva ut foton från hennes fotobibliotek, Facebook, Instagram, vad har du på 30 sekunder.

För mamma går igenom gamla familjefoton

Epson Perfection V600 Färgskanner

Den här skannern kan hantera gamla bilder, slides, negativ och medieformat panoramafilm, vilket innebär att din mamma kommer att kunna bevara hela familjens minnen.

För gorpcore mamma

Patagonia Re-Tool Snap-T Pullover

Alla gillar dessa fleece pullovers, men Patagonia är bara dyr att det är bättre att få som en present.

För mamma som arbetar med sin kärna

Vivora Luno sittande bollstol

Kiropraktorer stöder fortfarande sittande på balansbollar på jobbet, men det trevliga med den här är tyget (eller läder) dragkedjor. Du kan få fördelarna utan att ditt kontor ser ut som ett gym.

För mamman som arbetar med hennes tarmhälsa

Nue Co. Prebiotic + Probiotic

Det senaste i probiotika är faktiskt prebiotika, som i huvudsak är fibrer (finns naturligt i livsmedel som bananer, purjolök och vitlök) som hjälper probiotika att trivas. Den här eleganta linjen har flera sorter, några för hudhälsa, vissa för matsmältning, men den här enkla kombinationen är bra att börja.

För mamma som vill ha sitt hem att lukta som ett spa

doTerra Petal Diffuser

Författaren Lindsay Webers mamma gav henne denna väsentliga oljediffusor som en inhemsk present, eftersom det var "hennes nya favorit sak", "vilket är så du vet att det är en bra present till mammor.

För mamma som vill ha sitt hem att lukta som New Mexico

Inciensio de Santa Fe Wood Rökelse

För dem som älskar camping men inte alltid har tid att gå läger, är denna rensningslinje gjord av barken från träd som är infödda i sydvästra. Författaren Caroline Bankoff, som säger doften påminner henne om Colorado, berättade för oss om det: "När den brinner, ger den av den uppfriskande, behagligt rustika doften av ett lägereld eller eldstad, utan parfymer eller muskulösa egenskaper."

För mamma som är glamorös

Chende Frameless Hollywood Tabletops Lighted Makeup Vanity Mirror

Om hon har en liten "backstage Patti LuPone" i henne, har denna upplysta sminkspegel mycket bra recensioner.

För mamma som gillar att laga mat

Dansk Kobenstyle gryta, 4-Quart

Om du (eller mamma) tittade på Samin Nosrats Netflix-show Salt, Fett, Syra, Värme märkte du nog den soliga gula potten i Nosrats mycket fotogena Berkeley-kök. En snabb undersökning fann att potten är en Dansk Kobenstyle, och även om den inte är allmänt tillgänglig i gul, är den här körsbärsröda som lika snygg.

För mamma som verkligen gillar att laga mat

DynaCube Manual Tabletop Vegetable Dicer

Okej, ja, $ 399 är mycket att spendera. Men att ge din mamma DynaCube i grunden anlitar en sous-kock för henne att tärna alla sina frukter och grönsaker, så hon behöver inte. Vi lärde oss om det från kocken Michael Solomonov, av Dizengoff berömmelse, som berättade att det var på toppen av sin önskelista i år: "Äpplen, asiatiska päron, rädisor, rånor, paprika och allt annat från din gårdsandel kommer att gå in i hackaren och kom ut nyskuren och väntade på att vara kryddat, blandad och ätit utan att behöva rengöra en kniv eller ett skärbräda. "

För mamma som gillar att laga mat (och hatar rodnad)

Mercer Culinary Genesis 6-bit smidda Knife Block Set

Bland kockar anses de flesta knivuppsättningar kostnadsfria. Strat-skribenten Maxine Builder erbjuder ett annat sätt att titta på dem: "Tänk istället på köksknivar som startpaket, inte slutgiltiga verktygssatser." Mercer-setet är bra för mellanliggande kockar, "fiska på att få flest blad för sina pengar. "En stor fördel: Knivarna hänger snyggt i det här stället, så att vatten och smuts inte samlas i ett träblock.

För mamma som vill göra nötkött mjölk

Vitamix A2500 Ascent-serien Smart Blender

Ibland har vi påpekat att den mycket hyped Vitamix verkligen är lika kraftfull och smidig som prislappen föreslår. "Vitamix Ascent 2500 har tio hastigheter", skrev Maxine, "och du kan enkelt växla mellan dem medan du använder mixern med vridning av en ratt. Det ger dig mångsidighet när du lagar mat. "

För mamma som gillar hennes lattes

KeepCup Återanvändbar Kaffekopp (12 ounces)

Designad av baristas, för baristas, gör storleken och formen på KeepCup-resemattan lätt att mäta lattes mot cortados. Och avgörande för att baristas fortsätter att göra latte-hjärta konst för din mamma.

För mamma som gillar hennes Pinot Grigio

Corkcicle Wine Chiller

En ständig favorit av oss, Corkcicle är en plastflaska med vinflaskor som snabbt kan kyla en flaska vit - med ingen utspädning du får när du tillgriper isbitar.

För mamma som gillar hennes Nebbiolo (och vem är klumpig)

Riedel O Stemless Pinot / Nebbiolo Vinglas

Purister kan fortfarande avvisa ett vinglas utan en stam, men det faktum att detta är Riedel - och kom rekommenderat av inte mindre än vinregissören vid Eleven Madison Park - borde skingra någons tvivel.

För mamma som gillar sin Cab Franc (men bara ett glas)

Savino vinbärande karaffel

I stället för att hålla en kork i en redan öppen flaska, kan hon lagra sitt vin i denna eleganta kontrast i upp till en vecka. "Float" inuti karaffen justerar automatiskt (beroende på hur mycket vin som finns kvar) för att bibehålla friskheten.

För mamma som blev en mamma

Birkenstock Kvinnors Gizeh EVA Sandaler

"De här björkarna slog nymors söta fläckar: glidande, snygg men robust och tillverkad helt av lätt EVA, så de är vattentäta", skriver Jancee Dunn Spewed. "Spyade kroppsvätskor sköljer omedelbart!"

För mamma som just blev en mamma för andra gången

Marpac Dohm Classic White Noise Sound Machine, Tan

Den här mjukvaran kan inte vara det mest attraktiva nattduksredskapet, men som redaktör Alexis Swerdloff skrev i sin recension av Dohm-ljudljudsmaskinen, "Vad gör jag (och nu min man) för att sova varje natt, som en varm kopp mjölk ", vilket är bara den typ av sömn som en ny mamma behöver.

För mamma hakad på K-skönhet

Sulwhasoo första omsorgsaktiverande serum

Sulwhasoo anses allmänt som en av de bästa av de bästa i K-beauty-sfären. Strat skönhetsskribent Rio Viera-Newton gillar varumärkets nattmask, och K-beauty blogger Jude Chao berättade för oss att detta ungdoms-i-ett-flaskserum är en av hennes favoritartiklar.

För mamma som flyttat från K-beauty till australiensisk skönhet

Red Earth Brighten Concentrate Oil med Kakadu Plum

Rio har nyligen bytt ut alla sina vanliga hudvårdsprodukter för all-Aussie-huddiet (vilket betyder färre kemikalier och mer sällsynta, naturliga ingredienser) och säger att hon var mycket mer än någonsin. Denna olja har vitamin C, vilket gör den till en "dubbel whammy", säger Rio, för att lysa och återfuktas.

För mamma som tror Goop

Rose Quartz Facial Roller

Roskvarts ansiktsrullen är den typiska Goop-rekommendationen (andra endast för jade-vaginaäggen). Förutom de kärleksfulla energiska vibbarna du (enligt uppgift) kommer från rosenkvarts, hjälper dessa till lymfatisk tömning och ökning av cirkulationen i huden. Bra för trötta mammor.

För mamma som bär ingen smink smink

Tata Harper Volumizing Lip and Cheek Tint

Joanna Goddard, både Rio och Jo, älskar denna tre-make-sminkprodukt från den helt naturliga Tata Harper. I Rios ord: "Okej, killar, mitt liv har förändrats sedan jag först började använda denna läpp- och kindfärg. Jag tillämpar denna produkt på mina kinder, läppar och ögonlock. Det ger mitt ansikte en härlig och sammanhängande (men fortfarande subtil) värme. "

För mamma som alltid är bakom på salong-touch-ups

Färg Wow Root Cover Up

"Min mammas erfarenhet av Color Wow var stor, " sa Rio, efter att hon använde den för att borsta upp sin mammas grays. "Inom några sekunder var hennes ljusgråa rötter helt och helt dolda, utan bevis på att de någonsin fanns. Och ännu bättre, sa hon att det inte kände att det fanns något i hennes hår, hur pigmenterade sprutor kan bli torra och crusty.

För mamma som behöver en badhandduk uppgradering

Kontex Organic Bomull Handdukar (Badhandduk)

Dessa ekologiska handdukar hämtar från Imabari, Japans bomullshuvudstad, och hävdar att de är "så mjuka och silkeslika som kashmir ännu hållbar nog för daglig användning". (För mer badrumsmedicinska presentidéer, klicka här.)

För mamma vars anklar svullnar

VIM & VIGR Snygga kompressionssockor

"Vim & Vigrs skönhet är att det tar snygga svarta eller solbränna kompressionstrumpor och sprutar dem med verklig stil", säger Allison Freer, som faktiskt begåvade sig till hennes eftermamma. (Hennes mamma ropade när hon öppnade dem.)

För mamman jonglera massor av scheman

Hobonichi Techo Originalbok

Strategistyrare Alexis och Jason är stora fans och kraftanvändare av denna japanska planerare, som ger dig en fullständig sida för varje dag men är fortfarande liten nog för att hålla fast i alla väskor eller arbetsväskor.

För badälskande mamma

Naturopathica Sweet Birch Magnesium Bath Flakes

En holistisk nutritionist berättade nyligen om den avkopplande kraften att använda badsalter med magnesium. De tröttar dina muskler ut, sa hon och ger dig den bekväma utmattna känslan du får efter en bra lång simtur.

För mamma som alltid har chapped läppar

Ren Smile Choosy Lip Gel Mask (5-pack)

"Det är bokstavligen en arkmask, bara för dina läppar. Slå den över din mun - det täcker det helt, så spara masken för en tid när du inte planerar att prata eller äta - och vänta 10-15 minuter, säger Strat-författaren Karen, som plockade upp Choosy på en nyligen resa till Japan. "Efter timmar med att utforska Tokyo dagen efter insåg jag att jag inte nått min läppbalsam en gång."

För mamma som bara hört talas om Elena Ferrante

Min Brilliant Friend

Det är möjligt - osannolikt men möjligt - att Ferrantefeber kunde ha bypassat din mamma. Men med HBOs anpassning blir det mycket mindre trovärdigt. Om hon är nyfiken vad väsen handlar om, börja hon i början.

För mamma som lämnar dig anteckningar när du sover sen

Juvale Frukt-Shaped Memo Pads (6-pack)

Strategistens Maxine skrev nyligen om sin kärlek till trompe l'oeil anteckningar, och vi tror att dessa 3-D fruktiga memo-pads är perfekta för mamma som gillar att lämna lilla skriftliga påminnelser för dig bredvid kaffekanna.

För mamma som vill börja kompostera

Bamboozle Food Composter

Denna attraktiva kompostbunke är en ekologisk dubbelvattnig: Du komposterar det självklart och den är gjord av biologiskt nedbrytbar bambufiber.

För mamma redo att ta kompostering till nästa nivå

Food Cycler Platinum Inomhus Återvinning

Också omtänkt i vår senaste samling av faktiskt snygga kompostkorgar, tar det bara tre timmar att gå från skrot till vacker kompostkomposit - ingen maskar krävs.

För Upper East Side mamma

Orolay Dunk Down Jacket

Förra året hände en nyfiken sak uptown: en puffy jacka blev verklig viral. "Det är som Moncler, när det först kom ut", sa en elegant Orolay-ägare. Bra utseende var en faktor, liksom priset på 100 kronor. Nab en för mamma som lever i ett kyligt klimat.