lika bra som eller bättre än

Silikonborsten på $ 6 som är effektivare (och mildare) än min klarisonisk

Anonim

Det finns små, liksom stora, nubs på denna kudde.

Det finns vissa saker i livet som - ganska eller orättvist - har blivit etablerade som "bästa". Du vill ha ett par regnskorar "> Lodge . Men ibland är konventionell visdom fel eller åtminstone inte en storlek passar alla. vår serie lika bra eller bättre än vi letar efter de saker som är översta - är snyggare, längre varaktiga, eller helt enkelt billigare - de historiska favoriterna.

Ända sedan jag läste att jag borde ta bort borsthuvudet från handtaget på min fina Clarisonic-enhet och rengöra den varje gång jag använder den (för att inte vatten ska sitta och börja mögla) började min Clarisonic verka som för mycket arbete. Den allmänt älskade elektriska ansiktsborsten, som sedan 2004 blivit pliktfylld med ansiktet (soniskt!), Har varit i min arsenal i över sju år, men senast har jag funnit att jag använder det mindre och mindre. Det är lite för lätt för mig att trycka för hårt (eller använda det för länge), vilket resulterar i mikroskopiska tårar och nackdelar i min hud (det slag som kan förvärra psoriasis, akne och eksem). Även när jag använder det "känsliga" borsthuvudet känner jag mig fortfarande som det är för grovt på min känsliga hud. Och trots att min hud känns ren och ren efter att ha använt den, är det troligt att jag helt enkelt har rengjort det.

Så när jag behövde spendera en extra $ 6 för att göra gratis frakt för min Sephora order för några månader sedan, lade jag impulsivt till denna lilla rosa ansiktsskrubber i min kundvagn och hoppades på det bästa - och jag skulle våga det är det bästa $ 6 jag har någonsin spenderat.

Den har en liten sugkopp på baksidan som jag håller fast vid min duschs vägg.

Sephora kallar den här saken Precision Pore Cleansing Pad, och det blir 4, 6 av fem läppstift på MakeupAlley, den mest gamla skolans skönhetsinternetmål runt. Det är därför: Det fungerar exakt som annonserat. Den här lågteknologiska lilla enheten klarar av att komma ner i mina porer och skruva ut allt det synliga (och osynliga) smutset där fast - med noll hårdhet. Silikon är också bakterieresistent, och det är lätt att sterilisera den här lilla puten ytterligare genom att hälla lite gnugga alkohol överallt så ofta. Jag har använt samma kudde i över ett år - och jag hade använt fyra Clarisonic borsthuvuden i samma tid (till $ 22 en pop, även om jag hade köpt dem i två-pack).

Innan jag använde den här lilla buggern kunde jag aldrig få allt det rostfria mascara från mitt ansikte. Det är mer effektivt än att bara använda mina händer, och jag tycker även att det sparar pengar när jag använder min fina, dyra ansiktsvättning (den här ryttaren) eftersom jag använder mycket mindre av det. De små silikonborstarna i denna kudde masserar mitt ansikte försiktigt (utan att skrapa) när de tar tag i och lyfter smink och smuts bort från huden. Silikon gör det också omöjligt att skrubba över - nubben är mjuka, böjliga och långt tjockare än borstarna på Clarisonic's spinning scrub brush. Och där min Clarisonic alltid har varit besvärlig att lagra och hitta, har dynan en liten sugkopp på baksidan, så jag kan slå den på duschens vägg, där den sitter och väntar på mig varje morgon.

Sephora Collection Precision Pore Cleansing Pad