rekommenderas av experter

6 Turkiet-matlagningsverktyg Varje första gången tacksägelsekock behöver, enligt en turkisk expert

Anonim

Om du har varit uppgift att laga Thanksgiving middag och känner dig överväldigad av tanken på att rosta en kalkon för första gången, är du inte ensam. Nicole Johnson har tillbringat varje Thanksgiving Day under de senaste 16 åren och svarade på samtal till Butterball Turkey Talk-Line, en hotline för alla som upplever en nödsituation i Turkiet, och hon pratade med massor av människor som behöver lära sig att steka en kalkon, stat. "Många gånger när vi tar ett telefonsamtal kommer personen att vara i mataffären, och de vill att vi ska gå igenom, börja sluta, " förklarade hon, "vilken typ av kalkon att köpa baserat på hur många gäster som helst de har; vilken typ av pan att köpa. "

Och om det finns någon som kommer att kunna ge dig en omfattande inköpslista över allt redskap du behöver steka och servera en kalkon här Thanksgiving, det är Johnson och hennes kollegor på Talk-Line. Dessa kalkonexperter går igenom månader med mattrygghetsträning vid Butterball University för att behärska alla olika sätt att laga en kalkon, så de kan berätta exakt vad du gör fel och varför (men alltid på det mest artiga, snällaste sättet möjlig).

"Dagen kommer aldrig att springa helt smidigt", varnade Johnson med mig i telefon, men att ha rätt växel i ditt kök, från den bästa rostpanelen till den bästa matförvaringsbehållaren för rester, kan åtminstone göra processen att lära sig hur man stekar en kalkon på Thanksgiving lite lättare, speciellt för en första kock.

Stekpanna med rack

Calphalon Classic Hard Anodized 16-tums stekpanna med nonstick rack

"För de som är kockar för första gången gillar vi att rekommendera vårt provade och sanna sätt, som bara är en grund, öppen rostpanna, ungefär två till två och en halv tum lång längs sidorna. Och om du har en platt hyllning att placera i botten av pannan, det är perfekt, eftersom det hjälper till att lyfta upp kalkunen uppifrån av pannan och tillåter den fina, heta cirkulationsluften. Du vill se till att kakan du har är en bra ledare av värme. Ibland är de riktigt glänsande aluminiumpannorna - ja, de är vackra; de är underbara - de är inte riktigt bra ledare av värme. "

Kötttermometer

ThermoPro TP03A Digital matlagningstermometer Instant Read Meat Thermometer

"Oavsett om de är en ny kock eller en mer kryddat kock är en kötttermometer så viktig. Det är det mest exakta sättet att kolla på doneness. Du vill inte överkoka din kalkon, men du vill verkligen inte underkaka den heller. Så vi rekommenderar en kötttermometer, och det kommer att registrera 170 grader Fahrenheit i bröstet och 180 grader Fahrenheit i låret när kalkonen är klar. Du använder fortfarande en 325-graders-Fahrenheit-ugn från början till slut. Du slår inte upp den ugnen alls. "

Aluminiumfolie

Reynolds Wrap Tungstyrka Aluminiumfolie, 75 kvadratfot

"Vi rekommenderar alltid [brödkalkon] bröstsidan uppåt, och med bröstet upp i ugnen kommer du märka att ungefär två tredjedelar av vägen genom matlagningsprocessen börjar bröstområdet brinna en mycket snabbare än resten av kalkon. Tja, du vill inte fortsätta att gå den vägen, eller hur? Eftersom du kommer att sluta med ett riktigt överbrunt bröst, och då kommer låren och allt att vara snällt att komma i snabb takt. Så då säger vi till folk att riva av ett ark av aluminiumfolie, om storleken på en anteckningsboks pappersark, och de kommer att tält eller lätta skydda det bröstområdet, och det kommer att hjälpa till att förhindra bröst från överbränning. "

Förskärare

Mercer Culinary Genesis 10-tums smidd carvingkniv

"Knivsmärket spelar ingen roll så länge det är en skarp räfflad kniv! Om du äger en snidkniv och gaffel som fungerar bra, men om inte, fungerar en kockkniv lika bra. Ett tips vid carving är att rensa bort att använda en serrated kniv, eftersom det kommer att krossa ditt kött. "

Trä skärbräda med saftspår

Bambu Skärbräda Extra Large

"Se till att din snittbräda är tillräckligt stor för din kalkon för att ge dig tillräckligt med arbetsutrymme. Vi föredrar att använda träskärbrädor. Bonus om det har spår runt utsidan för att fånga saften! "

Grunt matlagringsbehållare för rester

Pyrex lagrar helt enkelt 11-kopps rektangulärt glasmatlagringsfat

"Vi berättar för två timmars regeln. Ur ett livsmedelssäkerhetsperspektiv vill de se till att de har det köttet skivat av benet och helst i en grundbehållare och tillbaka i kylskåpet om det behövs inom två timmar eller mindre från att det lämnar ugnen. Med andra ord vill du inte låta det kalkonkött sitta på disken i timmar och timmar. [Ställ inte hela kalkon, kött intakt, tillbaka i kylskåpet. "