lita på mig jag borde veta

De 7 produkter jag använder för att hålla mitt blekt hår friskt och skickligt

Anonim

Jag hade bara någonsin använt en av de Clairol-hushållsfärgerna en gång innan jag tog studien på min första dubbelprocess i början av förra året och tänkte, det är bra, det kommer bara att vara den här gången . Nästan sju timmar senare var mitt fina svarta hår den bleka färgen på rosa som jag ville ha - en vacker satin nyans som jag visste skulle bara variera några mer tvättar. Jag älskade det och kände mig helt förvandlad av den. Och då kunde jag bara inte sluta.

Jag blekade mitt hår några gånger efter det, och spredde spektret av flickaktiga färger från persika till en enhörningsmix (trendig!) Till en Gwen Stefani punkrockrosa - även en för tidig mousygrå färg, med en konstant att mina mjuka, rakt hår hade blivit konsistens hos en hög av halm. Det är inte exakt en hemlighet att upprepade behandlingar med peroxid och kemikalier inte är snäll mot ditt hår: Det kommer att vara brott och skador och hemska splittrade ändar och kraftfull underhåll. Särskilt som en första bläckfångare, var jag verkligen tvungen att få veta vad min hårvårdspassine skulle vara (för mig, det hoppar aldrig över en hårmask eller schampo - om jag gör det, vaknar mitt hår mellan att vara ultraljud och ultravax) och prova så många olika produkter som jag kunde ta hand om.

Men för att hydratiseringsproblemet är det som är mest förvirrande (hur håller du ändarna från att se så krispiga "> konditioneringsmasker och oljor och krämer. Här har produkterna som hjälpt mig behålla min sanity och bevarar en del av min naturliga hår konsistens under min årliga peroxid resa.

Värmebeskyttaren

Alterna Hårvård Kaviarreparation Multi-Vitamin Värmeskyddspray

Som någon färgämne kommer att berätta för dig är ett värmebeskyttande medel nyckeln för att förhindra splittrade ändar och skador på blekt hår om du använder regelbundna heta verktyg eller hårtork. Den här hjälper till att befästa färgat hår (med ingredienser som kaviar extrakt och C-vitamin) och luktar inte som överväldigande skarp som andra jag har försökt - med den extra bonusen att ditt hår känns mjukare och mjukare efter att det blåses ut.

Splurgy Hair Serum

David Mallett Hair Serum

När mitt hår känns extra stekt, är min omedelbara impuls att ta tag i någon närliggande hårolja eller konditioneringsspray, förutom genom försök och fel har jag funnit att de flesta av dem lämnar mitt hår så fet och klibbigt att jag slutar behöva rewash det (som jag försökte undvika i första hand). Mina skönhetsvänner raser om David Mallett, så jag försökte ut sitt hårserum, vilket är väldigt lätt och obehagligt. Dess huvudsakliga ingrediens är macadamia-nötolja, men det har också en cuticle-tätning omega-7 fettsyra där för att bekämpa frizz. Det är smärtsamt dyrt, så om det känns för splurgy ovanpå ditt $ 300-något färgämne jobb, skulle jag inte skylla på dig - men en liten bit går långt. Du behöver verkligen bara en droppe eller två för att massera i ditt hår.

En mer rimlig hårserum

Plarmia Milbon Hair Serum Oil

För ett mindre dyrt alternativ älskar jag den här japanska håroljan som min frisör löper genom mitt hår efter en utblåsning (med Deesses hårkräm nedan). Det är mycket rimligt om du inte vill spendera en förmögenhet på hårolja, och det är perfekt för att smidja ner flugvägar och hydratisera grovt hår. Allt du behöver göra är att glida i en storlek på en storlek i pea-storlek genom hårets tips.

The Conditioning Spray

Briogeo Rosarco Milk Reparative Leave-In Condition Spray

Ända sedan jag började använda Briogeos produkter har jag blivit knuten. Jag älskar att de i första hand är en blandning av naturliga ingredienser (det här är en blandning av rosa höft, argan och kokosoljor) och att de luktar så fräsch och doftande. Jag gillar att spritz den här mellan tvättar när mitt hår känns på torktumman. Det fungerar inte som en fuktgivande hårkräm eller olja på blekt hår, men det ger det lite hydratiserande pick-me-up, vilket gör att det känns mjukare utan något tillsats av gris eller klibbighet.

The Deep, Deep-Conditioning Hair Mask

Briogeo Förtvivla inte, reparera Deep Conditioning Mask

Denna mask fungerar dubbelt så mycket som vissa jag har provat som är dubbla priset. Jag är faktiskt typ av dumbfounded av den: Den är så koncentrerad (med proteinrika oljor plus algenextrakt och B-vitaminer) som jag bara behöver lämna den i ca 10-15 minuter för jämnare, superhydrerad hår med mindre synlig skada. Jag är ofta för utålmodig att sitta i min handduk och vänta på att mitt hår ska sätta, så den här masken har kantat ut alla andra som min go-to.

Den Färghållande Hårmask

Kérastase Reflection Masque Chromatique

Om du är orolig över att ditt unicornfärgjobb går ner i avloppet varje gång du tar en dusch, kan du använda ett bra färgsparande schampo, men det skulle också hjälpa till att använda en färghärdande hårmask också. Den här Kérastase gör inte håret så silkeslätt som Briogeo (och du borde troligen spendera mer tid att blötlägga den här), men när jag hade riktigt kortlivade blek pastellfärger i mitt hår, kände jag mig som om det inte gjorde ta bort färgen från mitt hår för mycket.

Finishing Cream

Deesse's Lusse Cream

Jag har redan redogjort för hur stor skillnad den här japanska efterbehandlingskrämen gör på mitt hår, men att jag verkligen kör hem: Köp. Detta. Grädde. Skador och splittrade ändar är givna när du är en repeterad blekmedel, men denna kräm hjälper till att släta allt över och hålla dina splittrade ändar fräscha ut. Jag använder den efter torkning för att utforma och forma mina hårs tips.