den här saken är otroligt

De faktiskt stiliga kompressionssockarna som gjorde min mamma gråta

Anonim

De skriker inte, "jag har åderbråck!"

När min mamma hade båda knäna ersatt samtidigt för några år sedan var den värsta delen av återhämtningen hennes kirurgs edict att hon skulle ha på sig kompressionstrumpor 22 timmar om dagen i minst tre månader. Kompressionstrumpor är en underbar uppfinning, som håller blodet cirkulerande genom dina ben, men moderiktiga är de inte. Efter en fast månad med ingenting annat än solbränna, vita eller svarta strumpor, var hon desperat efter något annat. Jag googlade "höftkompressionsstrumpor" och mycket till min förvåning fann jag ett gäng från Montana-märket Vim & Vigr, och när jag gav henne några par, ropade hon av glädje när hon öppnade lådan.

Kompressionstrumpor har länge varit förknippade med medicinsk nödvändighet, men det finns ingen anledning att de måste vara kirurginställda. Sitter på ett skrivbord hela dagen brukar innebära att benen inte får tillräckligt med cirkulation (det är därför läkare säger att en stående skrivbord inte nödvändigtvis är så bra som att bara gå upp och gå runt varje timme eller så). Eftersom jag är på mina fötter hela dagen på jobbet, börjar och slutar jag varje dag med denna yogaposition för att låta gravitationen göra sin sak, men att lägga kompressionstrumpor till mixen har varit en magisk kula. De arbetar genom att använda en tyngre än genomsnittlig elastik för att skapa ökat tryck på benen, foten och fötterna, vilket gör att mer blod kan återvända till hjärtat - och skillnaden i hur mycket mindre trötta (och mer energi) mina ben känsla är förbluffande.

Vim & Vigrs skönhet är att det tar snygga känslor av svart eller solbränd kompressionstrumpor och injicerar dem med verklig stil. Du kan välja mellan smakfulla mikropunkter, nautiska ränder, eller kanske ett rugby-utseende om du är så benägen (de gör mäns strumpor också). Jag har börjat planera mina arbetsdagsdräkter runt dem - det här svartvita randiga paret ser särskilt ut som söt kikar ut ur ett par skuren jeans och en fröjlig blus som det gör med en knälängdskjorta och T-shirt. Även om du inte är den typ av person som går för en uttalande-sock-look, finns det subtilt mönstrade versioner som tystvis viskar när dina byxor rider upp (och de säger inte, "jag har åderbråck"). De är en perfekt gåva för den äldre mamma eller pappa som vill ha kompression utan att offra personlighet.

VIM & VIGR Snygga kompressionssockor Nautiska Stripes

VIM & VIGR Snygga kompressionssockor Petite Dots

VIM & VIGR Kvinnors kompressionstrumpor i Rugby Stripe

Fler Strat-godkända strumpor och kompressionsslitage

Smartwool Rayleigh Socks

Strategisk chefredaktör Simone Kitchens säger om dessa Smartwool strumpor: "Dag till dag, gå runt, vanligtvis i Converse, jag behöver mina strumpor att vara väldigt mycket tunna. Jag gillar kvinnornas ultralättviktiga Smartwools: De blir inte alla buntade, visar fortfarande en liten fotled, och medan de inte är billiga, verkar de leva ett längre liv. "

Physiclo Compression Tights

Writer Crystal Martin testade Physiclo-kompressionsbyxorna och fann att de gjorde stor skillnad i hennes träning: "Jag andades tyngre än vanligt, svettade mer och slog en vägg. Jag slutade tappa ut en mil kort av mitt mål på fyra mil. Detta var en besvikelse. Men jag vaknade nästa dag till en okänd after-run-sensation: ont i magen. Den nedre magen, i synnerhet. Det var som den tiden jag gjorde en avancerad Pilates-klass, och min mage ömhet strålade ner till mina ljumskar. Physiclos hade väntat på min dag i en ab dag. "