stjäla mitt register

Alla de köksredskap jag obsess över för mitt bröllopsregister

Anonim

LOL. Jag skrattar för att du kanske trodde att min obsessiva homewares-sökning slutade efter att jag bestämde mig för bestick. Nej. Det var bara början. Eller kanske slutet. Tiden mellan då och nu har suddit de flesta minnen av jakten, som jag bara har kunnat komma ihåg tack vare en sökning i min skickade brevlåda. Vad som än var, tvingade jag hela damnregistret drama på mina älskade igen på jakt efter servis. Återigen hittade jag e-postmeddelanden med ämnesrader som "Dank Middels" (som var kanske ett typsnitt för Dansk, men ändå lämpligt), "Mer tallrikar" och "En fråga om dina arkplattor". Den här gången var det också en tidigare obevisad recon resa till Dimes restaurang.

Relaterade berättelser

Alla de bestick som jag obsessade över för mitt bröllopsregister

Jag tycker att det bara är rättvist att notera här att min partner gör cirka 80 procent av matlagningen i vårt hem, medan jag gör 100 procent av stressen över vilka rätter vi borde äga. Han hade en anteckning: Mat ser bättre på ljusare färgade plattor. Med det direktivet, låt oss gå vidare till tävlande.

Contendersna

Hasami Large Plate

Jag visste ganska mycket omedelbart att jag ville ha något keramiskt, och jag antar att jag kommer upp till det, grundläggande men coolt (förutom mestadels coolt). Jag kan inte komma ihåg var online jag först såg dem, men Hasamis porslin i denna blankt blågrå var ganska mycket den exakta atmosfären jag gick för. Jag kommer ihåg att gå runt Canal Street Market en lunchtimme och se dem personligen för första gången och tänker, Ja, det här är det .

Iittala Teema 16-bitars servis i vit

Du kommer kanske ihåg från den första delen av den här serien som jag besökte Abode och hände på några underbara matt-svarta bestick. Under samma resa upptäckte jag också denna Teema-kokkärl, som kommer i några färger. En platttrend som jag helt har köpt i är upphöjda kanter, där varje platta ser ut som sitt eget lilla innehöll universum. Borta är plana fälgar. Jag är över små bitar ris som glider av sidan av min tallrik. Det här utseendet är också praktiskt eftersom det är väldigt bra att skopa saker utanför plattan utan att nödvändigtvis behöva både en gaffel och en kniv. Hur som helst några månader efter den här resan till Abode såg jag dessa plattor igen på en scoutingresa till Bloomingdale och bekräftade det, ja, jag tyckte verkligen om dem.

Iittala Kastehelmi Servis i klart

Under hela processen lärde jag mig att jag är en stor fan av Finish-bordsplattformen Iittala, som tillverkar den tidigare nämnda Teema-samlingen och Kastehelmi-samlingen här. Jag började dagdrömma om att servera på alt glas servis - så modernt, så snyggt - och de små daggdroppar på dessa tallrikar och skålar gav en lekfull touch. Satsen kommer också i en fantastisk ljusblå.

Heller Köksredskap

Jag blev djupt kär i Massimo och Lella Vignellis Heller dinnerware set; de upphöjda kanterna jag nämnde tidigare, hundskålformade soppskålar som kunde vara roliga med spannmål eller en flytande matzo-boll. Jag hittade dem också i alla regnbågens färger på Etsy. Dessa är gjorda av ett material som heter melamin som jag var tvungen att Google, eftersom det inte är så vanligt idag. Det var mest populärt under 40-talet och 50-talet, och det är i grunden en superhållbar diskmaskin säker plast. Men jag var inte säker på hur det egentligen kändes. Jag fick reda på att restaurangen Dimes faktiskt använder dessa exakta plattor, så jag promenerade där bort och bokstavligen frågade någon bakom disken om jag kunde hålla en av sina rätter. Hon gav mig vänligen en ljusgul salladsplatta, inga frågor ställda.

Astier de Villatte Adelaide Servis

Efter en trevlig middag med vackra plattor vid abcV bestämde jag mig för att titta på ABC Carpet & Home hemsida. Är dessa inte de mest värdefulla, läckra tallrikarna du någonsin sett? Mellan dessa upphöjda prickar och den skulpterade Marguerite-linjen övervägde jag allvarligt att bara blanda och matcha alla Astier de Villatte som jag kunde köpa där.

Arc Bordservice

Och sedan lärde jag mig genom en länkhoppande kaninhål av Richard Brendon, den brittiska produktdesignern och hans handmålade, moderna Art Deco Arc-kollektion. Det är dyrt och det är fint och det är inte vardagliga servis. En stor fråga jag ofta hör om registren är, frågar folk fortfarande efter bra Kina? Är det redan passé? Och för det säger jag, om du vill ha bra Kina, be om bra Kina.

Poc a Poc Forty One Delikatessamling

Fortsätter med den typ av servis du kan få för ditt bröllop som senare i livet inspirerar sessioner att reminiscera med dina barn och barnbarn om favorit faster som köpt det för dig: Detta är Poc a Poc. Det är Limoges porslin. Och det är vad snygga köksredskap ska se ut.

Richard Ginori 1735 Labirinto Rost Middag Plate

Jag blev kort förälskad i Richard Ginori. Inte den röda bilden här tekniskt, men en blå i ett mönster som heter Celeste som nu helt säljs ut överallt. Ändå är detta en nära sekund. Men jag skulle betala mycket för precis som en askkopp i Celeste färgschema.

Convivio Dinner Plate

Om jag bestämde mig för att gå rustikt, är det här tenntrimmen utseendet.

Beslutet

Här är vad jag eliminerat först:

- På den här resan till Dimes för att kolla in sina tallrikar lärde jag mig att melamin är en milt snyggare version av plast, och det ser ut och känns så. Jag älskade färgerna, men det var inte det jag ville använda varje dag. Det är verkligen mer den typ av material och rätter du kan använda om du går på picknick så ofta att du skulle vilja köpa återanvändbara tallrikar bara för aktiviteten. Om du däremot vill ha tallrikar av liknande stil i färger förutom vit, kolla in det här inlägget för vissa alternativ. Om du föredrar vit, säljer CB2 en mycket bra dupe i porslin.

Ledge Servis

-Jag bestämde mig mot Poc a Poc eftersom jag tyckte om Arc bättre.

-Kastehelmi, en riktig favör, var tvungen att gå för att jag bara hittade soppbunkarna för konstiga. Deras form och storlek var inte bara lämpliga för daglig användning. Jag äventyras genom att få serveringskålen.

Iittala Kastehelmi Serveringskål i klar

-The Ginori sålde ut :(

-Jag besökte ABC Carpet & Home för att kolla Astier de Villatte IRL. Jag stod där i ungefär en timme som rörde varje tallrik och skål och bestämde hur de såg blandade och matchade mellan mönster. I slutändan var jag tvungen att sätta ner dem och lämna tomhänder. De var för dyra och de var också för dyrbara, för trevliga för min medioker Brooklyn uthyrning. Jag kommer tillbaka till dessa när jag går in i mina 40-tal.

-Jag gillar fortfarande tinnen, men sanningen är att jag bara landade på dem djupt i jakten, men de var inte riktigt den stil jag letade efter.

Nu när vi har gått igenom allt detta tillsammans, är det en sak du borde veta om mig. Jag håller kosher hemma, vilket innebär att jag inte använder samma plattor för mejeriprodukter och köttmat. Jag behövde slutligen två uppsättningar disk. Den första uppsättningen som jag lagde till mitt register var Hasami eftersom ibland måste du bara gå med din tarm. Idag använder jag dem för mejeri. Om du också bestämmer dig för att köpa Hasami-rätterna, märker du att tallrikarna kommer i sex storlekar, från mini till X-stor. Jag använder de stora som middagsplattorna, som är tio tum i diameter, och medelsplattorna, som är drygt sju centimeter, som salladsplattor. Skålarna som jag har för spannmål och liknande är ett storleksmedium.

Hasami Large Plate

Hasami Small Plate

Hasami Medium Round Bowl

För kötträtter bestämde jag mig för att gå stor eller åka hem och jag lade Richard Brendons Arc-plattor på min Zola . Men när jag kollade in efter mitt bröllop fann jag att jag var begåvad totalt en soppskål (tack till den där moster). Tydligen var mina gäster inte lika nöjda för mina bordsredskap som jag ville att de skulle vara. Så i slutändan bestämde jag mig för att ta de pengar jag var begåvad för den enkla skålen (en fördel att registrera sig på Zola) och ge upp tanken på bra Kina jag skulle berätta för min barnbarn.

Istället köpte jag Teema . Men det kom inte utan sitt eget drama. I stället för att få setet - som jag nu rekommenderar att köpa på Bed Bath & Beyond - hade jag köpt skivorna och skålarna separat. Men när jag köpte Teema-soppskålarna lärde jag mig att de verkligen är riktigt, riktigt små och förmodligen menade för europeiska portioner. Så jag återvände dem till förmån för pastaskålarna, som är en mycket mer rimlig storlek för både soppa och pasta. Om du slutar köpa skålarna separat, eller bara vill ha en storlek skål, gå med pastaskålarna.

Iittala Teema 16-bitars servis i vit