stjäla mitt register

Alla de bestick som jag obsessade över för mitt bröllopsregister

Anonim

En stark contender, detta sköldpaddsalternativ från Saber.

Det har varit nästan sju månader sedan jag blev gift och jag är äntligen redo att fess upp till min plånbarnsberoende. Eller besatthet. Jag är inte riktigt säker på vad jag ska kalla det, men det jag vet är att jag tillbringade en obekväm att erkänna hur mycket tid det gick att rulla genom porslin på internet, skicka det till min fästman, ignorera sina tankar och skicka den till min mamma, ignorerar också sina tankar och rullar sedan lite mer, vanligtvis när man sitter på golvet i en feberig blöt. Efter att jag slog ut minnet bestämde jag mig nyligen för att titta tillbaka på mina klockor i flatware och upptäckte att jag faktiskt skickat ett mail med ämnesraden "Look What I've Done" som fylldes med ingen text, bara länkar . Bestick kopplingar.

Om jag var tvungen att psykoanalysera själv skulle jag säga att allt härrörde från att växa upp med Arne Jacobsens rundade bestick, som var så unik och ovanligt formad att de flesta som kom över kommenterade det och alla mina vänner minns min familj som cool köksredskap. Du glömmer aldrig riktigt de saker som gör dig cool när du var yngre, antar jag. (Jag lärde mig bara det var besättningen som användes av besättningen i Stanley Kubrick's film 2001: A Space Odyssey . Futuristic . )

Arne Jacobsen 5-stycksstål bestick

Så jag kände mig som att jag måste leva upp till det. Eller att jag åtminstone ville återskapa den så att när folk kom över till mitt hus skulle de komma ihåg mina plagg och associera mig med att ha god smak och bara allmänt titta ner på sina ställen inställningar och säga "Åh, wow, var hittade du dessa? "Så jag sökte och sökte och letade efter några gafflar och skedar och knivar som var värd undersökningen. Och nu är jag redo att dela min tankeprocess med dig. Nedan, en taxonomi av besticket jag övervägde och hur jag slutligen kom till mitt beslut.

Contendersna

Moon Bestick - Borstat Svart

Min nedstigning i bestick universum började en söndag när jag gick in i Abode, en hemvaruaffär i Williamsburg som sedan flyttat till Greenpoint. Det var där jag först upptäckte och höll Cutipols Moon-pensel-svart bestick och insåg de stora möjligheterna att beställa. Dessa var smala och attraktiva i en stil som jag snart insåg var mycket för tillfället, men de kände sig tyngre än många andra slanka knockoffs jag såg runt. Plus, den ovanliga, stop-and-stare matt svart (de kommer också i rostfritt stål). Jag behövde dem.

Foto: BALARAMA HELLER

Sköldpadda Porslin i Borstat Rostfritt Stål

Cutipol skulle vara min snygga, speciella tillfällen Shabbat middag bestick, men jag ville ha en andra uppsättning för varje dag också. Det var då, när jag kom fram snart, hittade jag Sabers sköldpadda bistro. Är de inte underbara? Det är casual bistro vibes, men den eleganta sköldpaddan också. Och jag tror att de är franska. Det var bara det utseende jag ville balansera ut min tablescape.

Bistrot 5-Piece Place Setting

Den här uppsättningen kommer också i svart, varav jag är en fläkt.

Collo-Alto bestick, 5 stycken inställning

Men då hittade jag Collo-Alto och allt förändrades. De mager halsen! Jag satte omedelbart serveringstyckena till mitt register, men jag slutade med att fatta beslut om hela uppsättningen bestick. Ändå var dessa närmaste i form och färg till traditionell silvervara, men behöll fortfarande sin egen unika stilstil. Inte många människor, än mindre silverfärgade, kan så vackert gå den linjen. Därför påminde de mig om barndomen Arne Jacobsen och jag älskade dem.

Söndagsgaffel - Rostfritt stål - Sats med 5

Jag flirtade med tanken på Hays Everyday Silverware eftersom jag är Hay's No. 1 fan och jag tror att i den perfekta Hay Way är dessa grundläggande och standard, men har också sin egen distinkta form, känsla och stil. Du kan också få fem gafflar för $ 35.

Match Gabriella Pewter Flatware (5 Piece Set)

Djupt i hålet hittade jag den här uppsättningen från Match på en cool $ 260 för bokstavligen fem stycken silver. Låt mig berätta, det är inte den skrämmaste prispunkten jag såg, och det var ju mitt bröllop trots allt, så det var inte direkt från bordet. Gilla, om jag inte skulle få det då när hela min familj och föräldrars vänner skulle ha flisat in och fått mig presenter, när var jag någonsin ??? På den här journalisten lön ??

Villeroy & Boch S + 20-bitars bestickuppsättning, service för 4

För ett kort skenande ögonblick trodde jag att jag kunde gå färgglada. Det var kortlivat.

Kate Spade New York All In Good Taste 20-Piece Porslin Set

Jag hittade detta när min förlovade och mamma båda sa till mig att allt jag hittade var alltför dyrt.

Ralph Kramer Essence 72pc Flatware Set

Jag gillar verkligen verkligen dessa.

Dansk Classic Fjord Flatware 5-Piece Place Setting

Och slutligen, jag starkt vibe med trä handtag (även denna mer moderna uppsättning från Michael C. Fina) och tillbringade mycket tid att titta på dem. (Jag köpte till och med kort från Lenox, men återvände dem efter att de kom fram och jag insåg att träet var lite för falskt efter mig). Men efter all min forskning lärde jag mig att trähandtag vanligtvis inte är diskmaskinskydda, och eftersom jag nyligen flyttat in i en lägenhet med diskmaskin var det en bra deal-breaker för mig.

Beslutet

Här är vad jag slog ut ur spåret först:

- Höger Everyday Silverware. De hade inte en salladsgaffel alternativ och jag ville ha en äkta uppsättning stor gaffel, liten gaffel, kniv, stor sked, liten sked.

- Neon-accenterad silver. Vad tänkte jag?

- Match är väldigt dyrt med fem. Jag älskar fortfarande djupt dessa men bestämde mig för att om någon verkligen var redo att spendera så mycket på en present skulle jag hellre bara få pengarna.

- Ralph Kramer. Jag är fortfarande inte säker på varför jag inte hamnade med dessa, faktiskt, men jag antar att dessa bara föll vid vägen när jag blev fast i alla mina andra favoriter.

- Allt trä. Jag ville använda min nya diskmaskin.

Det lämnar oss med Cutipol, Sabre och Collo-Alto. Så här är vad jag gjorde: Jag satte Cutipol på mitt register eftersom de var min första kärlek och jag kunde inte få dem ut ur mitt huvud. För en uppsättning av 12 kostar de $ 1.275, och mitt register var på Zola, så jag gjorde det till en gruppgåva. Jag överdriver inte när jag säger att ingen person bidragit till den gåvan. Jag var ensam i min besatthet.

Så efter bröllopet var jag tvungen att ompröva. På den lugnare, mer planerade platsen bestämde jag mig för att jag nog bara skulle hålla fast vid en uppsättning bestick - i stället för en fancy, en för varje dag - och med det i åtanke köpte jag Collo-Alto . Jag älskar fortfarande Sabre och Cutipol, misslyckas mig inte, men Cutipol såg ut så fint och trevligt för varje dag, medan Sabre kände sig som för stark i en look att använda varje dag och för varje enskilt tillfälle. Till slut bestämde jag mig för att gå klassiskt rostfritt stål, med en bit av en kant, precis som Arne Jacobsen jag försökte efterlikna. Sju månader senare älskar jag dem fortfarande.

Collo-Alto bestick, 5 stycken inställning