inte en professionell. Bara galen.

Ampuller är i grunden superladda serum, och dessa är mina 6 favoriter

Anonim

Massor av ampuller.

När jag nyligen uppdaterade min hudvård "Google doc" lade jag till en helt ny kategori: ampuller. Ampuller är en häftklammer i tio steg K-Beauty hudvård rutin, men de var inte inkluderade i min ursprungliga hudvårdshistoria av den enkla anledningen att jag ännu inte hade försökt tillräckligt mycket jag gillade. Och vissa människor verkade chockade av tillägget. Efter att min nya hudvårdsrutin gick live fick jag massor av frågor och kommentarer: Vad är en ampoule "> Daglig rutin? En snabb intern undersökning bland Strat Edit Team - Folk som i grunden handlar om att leva - avslöjade en liknande nivå av förvirring. Så här är vi.

Ampuller är i huvudsak överladda serum: högkoncentrerade potioner som används som speciellt botemedel när din hud verkligen behöver lite extra intensiv behandling. I min rutin använder jag en ampull precis innan jag applicerar mitt serum. Hur ofta man ska använda ampuller beror på din hud, men jag brukar använda dem varje dag, i tre dagar, när min hud kämpar särskilt brutala utbrott eller extremt torrhet, eller bara en gång i veckan för en liten ökning. Mycket som serum, det finns en ampull för alla slags hudproblem. Så att hjälpa dig att styra dig genom ampullernas värld, här är en lista över några av mina favoriter alla gånger - inte inklusive de två jag listade i min Google doc - organiserade enligt olika problem.

Bästa ampull för hydratisering

Leegeeham Grow Hyal B5 Ampoule

Den här vintern förlitade jag mig på den här hydratiserande B5 ampullen från Leegeeham. Den är fylld med fem olika hyaluronsyror, så det är i princip som att pumpa näring och fukt direkt i huden. Jag använder den här ampullen en gång i veckan under de värsta vintermånaderna (jag vet att det verkar långt borta, men det kommer att vara här förr än du tror). Jag har också lagt några droppar av detta i min fuktkräm när jag vill ha en extra spark.

Bästa ampull för utjämning

Yuri Pibu Cellum Amaid Ampoule

När min hud känns snäll och ojämn, älskar jag att använda denna Cellum Amaid ampull. Den är fylld med fermenterade ingredienser (precis som SK-II Ansiktsbehandling Essence) för att ljusna, mjukna och främja cellförnyelse. Denna do-it-all-ampul är något jag definitivt rekommenderar för hudvård nybörjare - du kommer märka en skillnad i textur och i hudens hud efter bara några få användningsområden.

Bästa ampull för ljusning

Wish Formula Jag är Pro Ampoule Pad

Jag älskar när hudvård kommer i paddans form. Jag tycker att det är det bästa sättet att snabbt och effektivt distribuera produkten över din hud. Dessa kuddar innehåller en cocktail på 10 procent C-vitamin samt näringsrika oljor, så din hud får näring förutom de ljusande effekterna av vitamin C. Om din hud ser tråkig ut, är det här den perfekta ampullen för en hämta mig.

Bästa ampull för anti-aging

Missha Time Revolution Night Repair

Denna produkt är otroligt att ge huden den plumpa, strålande effekten vi är alla efter. Det finns en viktig ingrediens i denna ampul kallad Bifida Ferment, som i huvudsak är en slags jäst som gör underverk på rynkor, fina linjer och generellt minskar effekterna av åldrande. Den här produkten är utmärkt för att få en ultraländig ungdomlig hud.

Bästa ampull för läkning

Missha Super Aqua Cell Renew Snail Ampoule

Hittills är jag säker på att du är helt sjuk att höra om hur otroligt snigelmucin kan vara för din hud. Men en gång till: den här snailbaserade ampullen är extraordinärt läkning och hydrerar på huden. Om du har valt på din hud, eller om du försöker snabbt läka några gamla fläckar, är den här produkten utmärkt för att påskynda processen.

Bästa ampull för breakouts

Cosrx Centella Blemish Healing Ampoule

Blemish-riktade ampuller torkar ofta min hud ut, men jag har aldrig haft problem med den här. Denna ampull är utformad för att styra din hud sebum nivå samtidigt som den ger den den fukt det behöver. Under min tid i månaden klarar jag det här i min hud runt hakan och käken för att förhindra att bryggsitsar.