fråga

Fråga: Alvin Aileys andningsdräkter

Anonim

I vår nya råds kolumn, Ask , tar vi dina mest brinnande shoppingfrågor och skurar vänner, ringer upp experter och ritar ut från personlig erfarenhet för att svara på dem. Som alltid, snälla kommentera med en egen - vi är här för att hjälpa.

Fråga: Jag har alltid älskat kostymerna från Alvin Ailey - alla jord / vattentoner och andningsvägar. Var kan du, de dansande utmaningarna få dem ">

Foto: Bill Herbert

Vi kom i kontakt med Alvin Ailes garderobsövervakare Jon Taylor, som svarade på vårt samtal från Tyskland där han var på turné med företaget, för att lära sig mer om var de här kläderna kommer ifrån.

Han prefaces genom att säga att "95 procent av kostymerna är handdesignade och anpassade för varje dansare på ett kostymshus med tyger som vi hittar i New York City, Kalifornien, Turkiet och Israel."

Men vilka tyg är mest andningsbara och dansarvänliga? "Lättull är perfekt för rörelse och kan bäras på vår, sommar och vinter. Crêpe rayon, som vi bygger mycket av våra klänningar ut, har mycket rörelse, lyfter väl och torkar snabbt i torken. Dessutom tillåter bomullsstyger att vi tvättar och torkar mycket snabbt och håller formen riktigt bra för våra byxor. De är väldigt andas och lätta. Jag håller mig borta från polyester och silke. "

Allt som sägs kan du få samma effekt med Spandex, specifikt, "Det finns en typ av spandex kallad milliskin och det är verkligen ett lättviktigt tyg och väldigt andningsbart", säger Taylor.

Kroppsstöd Cami

"The Gap använder en milliskin och gör många kvinnors toppar ut ur det. Den är lätt och matchar en kvinnors kropp. Det kan gå från tvättmaskin till torktumlare utan en hel del prep. Tjejdansare brukar ha på sig milliskinunderkläder under klänningar, vilket också håller dem coola. "

Moderna Cami

Kommissionens Pant

När det gäller bottnar, "Lululemon har ett par byxor formad som ett par slacks, men det är inte. De ser ut som klänningarbyxor. Det är en bomullslycra som sträcker sig och de kan gå från tvättmaskin till torktumlare. Dansare bär dem från repetitioner direkt på scenen också. Det finns något de använder för beklädnaden i byxorna som absorberar fukten, så när du bär på byxorna och svettar det inte uppe på tyget. Det är fantastiskt. Vi älskar dem. "

ABC Pant

Dance Studio Pant III

Lululemon började också nyligen göra dessa dambyxor speciellt för dans.

Last slim passformbyxor

"Jag får även byxor på Gap, men jag slutar köpa fyra för en dansare eftersom de inte håller så länge kvar. Om du är en vanlig person som bara bär dem på gatan, är de förmodligen bra. Deras lastbyxor har mycket bomull i dem. "

High Rise Skinny Ankle Utility Chinos

Dessa, för kvinnor, kommer också i "tråkig ros", mjukt svart och vintage navy.

High Rise Utility Boyfriend Chinos

Och här är en stilfull brettben chino gjord av nästan 100 procent bomull.

Flickvän Twill Stripe Chinos

Eller den här mer utrustade chino använder samma andas och tvättarvänliga tyger.

Cosabella Talco Low-Rise Thong

Taylor från Alvin Ailey slutade med att säga att dansarna får mycket av sina underkläder från en webbplats som heter On Stage Dancewear. Män föredrar "biker tards" gjorda av Lycra, medan kvinnorna gillar deras tänger gjorda av Talco, båda tyger som absorberar fukt innan det kan sippra genom någon av kostymen. För dem som föredrar mer välkända märken, gör Cosabella även Talco-ringar.

Vi skulle älska att höra från dig. Om du har några brännande frågor, vänligen lämna dem för oss i kommentarerna.