fråga

Fråga: Den bästa och snyggaste väckarklockan

Anonim

I vår nya råds kolumn, Ask , tar vi dina mest brinnande shoppingfrågor och skurar vänner, ringer upp experter och ritar ut från personlig erfarenhet för att svara på dem. Som alltid, snälla kommentera med en egen - vi är här för att hjälpa.

Fråga: En väckarklocka som fungerar med batterier och har NICE ljud att välja mellan. Ett uppdrag omöjligt ">

Den svåraste delen av denna fråga är att förstå och definiera vad vi alla menar med "trevligt" ljud, för att försöka tillfredsställa det för alla, låt oss börja med något som faktiskt inte behöver ljud alls: Philips Wake Up Light (som vi har skrivit om tidigare) simulerar soluppgången, så att du i stället för att vakna upp till något högt ljud kan tycka att du är plötslig eller upprörande, du vaknar upp till en ljus, lysande (imitation) sol. Det fungerar så här: Låt oss säga att du ställer ditt larm till 6:30. Larmet börjar med att lysa upp vid dess dimmaste start ca 15 minuter före, och sedan när det kommer till 6:30 är ljuset fullt ljusstyrkt till Naturligtvis varna din kropp till morgonen. En studie från 2003 visade att ämnen som vaknade till daggryssimulerande lampor som detta faktiskt hade ökade nivåer av kortisol - ett hormon som hjälper din kropp att förbereda sig för stress. Så det finns några vetenskapliga bevis på att du kanske bara har det bättre humör hela dagen om du ställer in din belysning strax på morgonen.

Philips Wake-Up Light

Jag har det här systemet i mitt hus, och om du är nervös kommer du inte att vakna, jag kan garantera att du faktiskt vaknar upp från ljuset ensam. Men om du tror att ljuset inte räcker, kommer klockan också med tre "lugnande" vakna ljud - tänk cresting havsvågor, chirping fåglar, allmänna spa vibbar - och en FM-radio. Och vi kommer säkert att erkänna att utgifterna runt $ 100 är lite för en väckarklocka, men du kan också justera ljuset till tio nivåer när du vill, så det är verkligen en sänglampa och en väckarklocka i ett.

Den fredliga Progression Wake Up Clock

Hammacher Schlemmer fortsätter på temat genom att lägga aromaterapioljor till sin lätta väckarklocka, så du vaknar inte bara med ljus och ljud utan också med lugnande dofter.

Samtidigt, som ljus är den nya vågen som vi alla ska komma på, är det ganska mycket en universell kulturförståelse att väckarklockor ska låta som höga pip och ringar. Skaparen av Wake Alarm-appen berättade för Ringer att på sin app som kan göra ganska mycket lugnande ljud, är det näst mest populära ljudet det klassiska larmet.

Med detta i åtanke talade jag med Jeannette Purdy från Ameico, en "estetisk driven" klockbutik i Connecticut, som föreslog några alternativ baserade på utseende först och sedan ljud. Purdy rekommenderar Braun, en klassiker först designad av Dieter Rams på 70-talet. "De har ett pipande ljud som ökar i frekvens och volym, och när de först gjordes var de ganska effektiva när man vaknade människor", säger hon. Nu, nästan alla väckarklockor ökar i volym och frekvens, men Braun var en av de första som genomförde den funktionen. De är fortfarande utmärkt funktionella och minimalistiska väckarklockor. Hennes känsla echoedades av Sebastian Christenson en horolog på New Yorks Sutton Clocks-butik, som enkelt sade: "Den bästa väckarklockan är en Braun."

Jag använder faktiskt en Braun röststyrd väckarklocka hemma (du säger "stopp" för att snooze) eftersom jag älskar hur det ser ut, och det är ett enkelt, funktionellt och vackert objekt. Om du bara vill ha en liten väckarklocka som väcker upp dig är det en uppenbar, tidtestad vinnare. För att snooze den som visas här trycker du bara försiktigt på klockans topp, vilket aktiverar en dold knapp på botten som snoozes och slår på ett ljus. Det är allt så intuitivt och diskret och fantastiskt. Den digitala versionen vann också ett Red Dot Award 2012, och de är alla små nog att kasta in en väska och resa runt med.

Braun Braun Classic Quartz väckarklocka

Station Väckarklocka

Purdy rekommenderar även Stationens väckarklocka designad av Arne Jacobsen, en danskanhund från mitten av århundradet. Den här ser ut som en flytande sfär, vilket är det som lockade arkitekt, inredningsarkitekt och klocksamlare Morris Adjmi. "Jag gillar det enkla, " berättade han för mig. "Jag gillar hur det presenterar sig. Det har ett litet metallstativ som är lekfullt och elegant. "Med avseende på ljudet mimar Stationen en verklig klockalarm, men en mindre intensiv digital version. Det är en ljus klocka. Det är också den enda väckarklockan som säljs på Arianna Huffington sova butik, Thrive Global. Den enda nackdelen (beroende på hur du ser på den) är att den inte har snooze-funktion. (Men för ett riktigt ljud med en snooze, prova den här likaledes minimalistiska klockan designad av Industrial Facility.)

Vi skulle älska att höra från dig. Om du har några brännande frågor, vänligen lämna dem för oss i kommentarerna.