mina gizmor

Fråga en Tech Person: Vad är Taggart Matthiesens favorit Gadgets?

Anonim

Överväldigad av de många alternativ som man har för hörlurar och högtalare och strömmande enheter och bärbara datorer bestämde vi oss för att borra människor som arbetar i teknik om vad de använder i sina egna liv - deras gadgetdieter, om du vill. Idag frågar vi om taggart Matthiesen, senior produktledare på Lyft , som ansvarar för företagets program för autonoma bilar (de kommer på vägen om några år, säger han).

Sonos Playbar TV Soundbar

Jag har hela samlingen av Sonos högtalare. Jag har varit en Sonos superfan i ett antal år. Mitt hus är i huvudsak anslutet med praktiskt taget allt: Jag har Sonos 1, Sonos 2, Sonos 3 och Soundbar. Jag är ganska säker på att jag har sålt Sonos till minst hundra olika personer. Varje gång en vän kommer över och jag visar hur enkelt det är att använda mina högtalare, kommer de att ringa mig senare och säga att de köpte den och kan jag hjälpa dem att ställa upp. Om du tittar på vad det brukade kosta människor att koppla upp huset med högtalare, är det en helt storleksordning billigare. Jag kunde gå vidare och vidare. Jag tror att om du inte har någon erfarenhet av Sonos, är det Sonos Play 1, som bara är en fantastisk högtalare för enkel pumpning av bra ljud, och om du tittar på TV så är det Playbar-ljudet, vilket är fantastiskt för filmer. Jag har ingen Sonos T-shirt, men om man existerade skulle jag troligen ha på sig den.

Sonos Play: 1 kompakt trådlös högtalare

Om du föredrar kan du köpa Playbar och spela 1 på Sonos webbplats också.

Bose SoundSport in-ear hörlurar

Dessa är bara fantastiska. Jag håller dem i min väska - jag använder dem just nu för att prata med dig. Jag har haft Bose ljuddämpande hörlurar tidigare, och jag tyckte om dem, men jag måste säga att jag föredrar dessa SoundSports trots att de är trådbundna eftersom de inte är (a) inte vansinnigt dyra, (b) behöver inte att bli debiterad någonsin, och (c) är ganska kampsäker om du kör runt eller svettar i dem. Jag vet att Bose har uppgraderat dem och kommit ut med bättre versioner, men det här är min favorit.

Apple iPhone 7

Jag har fortfarande 7 och har inte uppgraderat eftersom jag är helt nöjd med min telefon som den är. Jag tänker på hur lång tid jag spenderar på det, att det är både förvirrande och pinsamt - allt från musik till kontaktpersoner till mitt sociala liv på allt som är relaterat till arbete.

Amazon Echo Plus

Jag tycker ganska om Echo. Den är naturligtvis ansluten till Sonos, så jag kan bara säga, "Alexa, spela jazz i köket" och det spelar bara på högtalaren i köket om jag vill lyssna på något under matlagning. Men mina barn kommer nu att säga, "Alexa, berätta ett skämt", vilket kommer att göra Echo till en helt annan sak. Eller de kommer att börja beställa saker genom Alexa och jag kommer hem till lådor som har mystiskt anlänt. Jag måste dock säga att jag förmodligen använder den 90 procent av tiden som timer. Jag ska berätta för Alexa att ställa in en timer i tre minuter eller tio minuter, vilket är roligt eftersom jag bara kunde få en timer för $ 2, men om jag är i köket som gör guacamole eller gör bröd, har jag inte riktigt en fri hand att gå över och vrida timern.

Breville BES980XL Oracle Espressomaskin

Så jag brukade ha en Jura, vilket var bra eftersom du bara tryckte på den en gång och espresso skulle komma ut. Men tyvärr, som bor i San Francisco, har jag blivit en espresso snobb. Jag kan skylla på Blue Bottle och några av de andra kaffebutikerna här för att, och jag insåg att de saker jag skulle få i high-end-kaffebutikerna var bara bättre än till och med grejerna från min Jura. Jag spenderade förmodligen alltför mycket tid på att undersöka detta och trodde inte att en Breville skulle vara vinnaren, men jag läste alla recensioner av den och det kom faktiskt med en pengarna tillbaka garanti, så jag hade inget att förlora. Jag köpte det, och det är bara fenomenalt. Trots att det inte är en knapptryckning är det fortfarande ganska snabbt. Min morgon espresso får mig att känna att jag är på Blue Bottle.

Macbook Pro 15 tum

Så min laptop, ingen överraskning, är ganska mycket en förlängning av min telefon, men jag har jobbat i 18-taliga år i företagsamerika och har gått igenom ett stort antal bärbara datorer. Jag har den nya Macbook Pro, och även om jag inte är en stor fan av den nya remsan upp på tangentbordet, fungerar det bra och är så snabbt. Jag behöver aldrig starta om det eller tänka på batterilivslängd eller CPU eller minne. Dessutom är det tillräckligt litet för min ryggsäck, och sättet Lyft är upprättat, vi använder många webapps, och datorn är definitivt snabb nog för att jag ska få tillgång till allt.

Apple TV

Så jag har kabel och använder inte riktigt den (det är pinsamt hur mycket jag spenderar på min Comcast-proposition), för att jag föredrar att titta på shows på Netflix eller från mitt bibliotek eller HBO Go. Apple TV-enheten fick jag för några år sedan som julklapp när det kom ut eftersom det hade en snabb integration med Apple-innehållet (det var innan streaming verkligen tog tag i Amazon Prime och Chromecast). Jag uppgraderade senare eftersom Apple TV var precis vad jag var van att, men jag måste säga att den nya fjärrkontrollen på Apple TV, som låter dig prata i den, är ganska dope. För mina barn, som fortfarande lär sig att stava, är det mycket lättare och kallare för dem att prata i fjärrkontrollen för att hitta sina shower.