rekommenderas av experter

De bästa aftershavesna, enligt grooming-experter och dermatologer

Anonim

Aftershave är kanske inte den dam-mördare det brukade vara (Steve McQueens Dior Eau Sauvage aftershave sägs innehålla den afrodisiaka hedionen), men den har fortfarande sin egen som en rakare. Det var traditionellt skapat som ett alkoholbaserat antiseptiskt medel för desinfektion av nicks och skär från rakning, men noga groomers idag kan välja mellan multitasking geler och balm och vätskor som hydratiserar, exfolierar och till och med tonen hud. Här pekade dermatologer och groomingexperter mig på de bästa aftershavesna för olika hudtyper - oavsett om du är utsatt för rakhyppor och ingrowna hår eller bara vill undvika hudfläckar.

För behandling av Razor Burn

Jack Black Post Shave Cooling Gel

Om en brännskada efterbrott är ditt gripe, kanske du vill söka efter efterskärning med hud som öl som aloe och kamille. Dermatologen David Lortscher och grooming expert Laurent DeLouya (av La Boîte a Coupe) föreslår Jack Blacks Post Shave Cooling Gel för dess blandning av botaniska ämnen som bakterielämpande lavendel, plus aloe och kamille för lugnande irritation.

Tend Skin Solution

Tend's Skin Solution är en bästsäljare för rakhyvelbrännare och rakhyppor som dermatologen Samer Jaber rekommenderade. Han beskriver det som lugnande och lugnande för huden, och det har acetylsalicylsyra (eller aspirin) där som hjälper till att exfoliera och minska hudirritation.

För torr och känslig hud

Nivea Sensitive Post Shave Balm

Om du har torr eller känslig hud, säger dermatologen Tsippora Shainhouse att du ska hoppa över alkoholbaserade formler som kan torka ut huden, plus dofter och irriterande ämnen som mentol och citronolja, vilket kan orsaka utbrott och rodnad.

Dermatologen Bruce Robinson och barberaren Mansour Smaini från Epic Barber Shop NYC pekade båda på Niveas efterberoende balm för sin fuktighetsgivande formel som är fri från kemikalier och alkohol. Eftersom det är lätt på doft, kan du laga dig med ditt valfria cologne, och Robinson säger att det större varumärket betyder att du får en produkt som har fått mycket forskning bakom det. "Jag tror att de spikade den på den här."

Konst av Rakning Efter Rakning Balm

Shea-smörprodukter är alltid användbara för fuktgivande torr hud (och vi tycker att de känner sig lite mer lyxiga också). Denna konst av Rakning Balm är en favorit av kosmetisk dermatolog kirurg Howard Sobel, eftersom den innehåller hud-plungande sheasmör och eteriska oljor, minus alkoholen. Om du är känslig för eteriska oljor, kan du kanske rensa bort den här för något som Nivea.

L'Occitane After Shave Balm

Det tillsatta sheasmöret i denna L'Occitane-rakbalsam (en märkesklammer) är varför Jaber rekommenderar det som ett fuktgivande alternativ för personer med torrare hud. Det har också en blandning av antiinflammatoriska och antiseptiska eteriska oljor som kommer att lugna och rensa huden.

För fet och akne-benägen hud

Proraso After Shave Lotion, Uppfriskande och Toning

Även om alkoholbaserade formler kan vara alltför torkande för känslig hud, är de till hjälp för oljare hudtyper som vill minska sken och fett. Målet är att undvika potentiellt porrstoppande ingredienser som kokosolja eller kakaosmör, säger Lortscher.

Det italienska varumärket Proraso är en favorit för sina rakprodukter, och Jaber säger att denna alkoholbaserade rakbalsam är mild nog att använda varje dag. Om du är i en kylning efter rakning, kommer du att tycka om mentholet i detta, och häxhaseln fungerar som en fin toner.

Förhindra Ingrown Hairs and Razor Bumps

Aqua Velva Sensitive 5 in 1 After Shave Balm

Invuxet hår orsakas av död hud täppa upp en hårfollikel och fångsthår under huden, så det är alltid viktigt att exfoliera regelbundet. Lortscher säger att denna Aqua Velva-balsam är både fuktgivande (med tillsatt jojobaolja och mineralolja) och exfolierar. "Den innehåller salicylsyra, som ger mild avskalning för att förhindra ingrown hår, " säger han. För övrigt skulle salicylsyra också hjälpa någon som är aknebenägen.

Shaveworks Cool Fix

En annan produkt som är speciellt formulerad för att behandla ingrown hairs och razor stötar är Shaveworks Cool Fix, som innehåller glykolsyra och salicylsyra för att exfoliera huden, öppna porerna och hjälpa till att främja regelbunden hårväxt.