saker vi inte pratar om

De bästa illaluktande åtgärderna, enligt tandläkare

Anonim

Medan vi alla kanske är nyfiken på den bästa plungen- eller probiotiska tampongen eller förkylningsproblemet , kan det vara svårt att diskutera dessa mer personliga föremål. Det är därför vi tar itu med saker vi inte pratar om , en serie där vi spårar de bästa hygien-, sex- och kroppsfunktionsrelaterade sakerna vi alla behöver men kanske är för generad att fråga om. I denna avdelning konsulterar vi experter på de bästa behandlingarna för dålig andedräkt.

Det är morgon andedräkt och då finns det en skadlig, skunkig lukt som även munvatten inte kan döda - de flesta av oss vill inte heller. "Socialt och på arbetsplatsen är dålig andedräkt en väldigt dålig sak, som kroppsluk, säger halitosekspert Steven Fox, DDS, av Fox Fresh Breath Dental. Och medan du äter vitlök eller ansjovis skulle vara en uppenbar synder, "kommer 80 procent av dålig andedräkt vanligen från tandläkarmiljön (som tandköttsbesvär eller dålig tandhygien) och 20 procent från saker som matsmältningsbesvär, tonsiller eller bihålor", säger Scott Froum, en periodontist som ofta behandlar fall av dålig andedräkt.

Dina mer extrema fall av halitos, den medicinska termen för kronisk dålig andedräkt, påverkar ungefär en fjärdedel av befolkningen. Om du är självmedveten har du försökt allt på hyllan för att maskera det (och springa igenom många andetagsmynt i processen), men i de enskilda fallen kommer ingen överkvotlösning att hjälpa - istället, en screening med en specialist kan testa dina anaeroba bakterier och utrusta dig med rätt medicin för att behandla det.

För dårlig andedräkt, som plågar de flesta människor, säger periodontist Mike Breault att god munhygien - borstning och tandtråd, plus regelbunden rengöring med din tandläkare - är viktigast. För att hitta mer omedelbara, specifika behandlingar, frågade vi experterna för deras bästa diskussionsrekommendationer.

Alkoholfri munvatten

Listerine Zero Clean Mint Mouthwash

Foul andedräkt går ofta hand i hand med en torr mun, eftersom saliv gör jobbet att tvätta bort döda celler och bakterier i munnen. Och om din torra mun betyder att du är en kaffemän eller har något kroniskt som en autoimmun sjukdom, är det första som Breault och Froum föreslår som en lösning nonalcoholic munvatten som dödar bakterier utan att torka ut munnen. "När det gäller munsköljningar är allt alkoholfritt bra eftersom alkoholen kommer att torka munnslimhinnan (eller slemhinnan som klämmer in i munnen) och faktiskt bidrar till dålig andedräkt", säger Froum.

Mouth Moisteners

Biotène Torr mun Oral Sköljning

Fuktar din mun hela dagen kan också hålla bakterier och lukt i avfart. Att dricka mer vatten är en given, men det finns kosttillskott som också kan hjälpa till. "Om det kommer till den punkt där din mun är torr av olika anledningar, kan du köpa överkantslösningar som Biotène. Det är en sköljning som täcker din mun och skapar en fuktig miljö ", säger Breault.

OraCoat Xylimelts for Dry Mouth (4 Count)

Och om du föredrar en lössa som du diskret kan arbeta för till ditt förfogande, föreslår Breault också Xylimelts, som är "små skivor, typiska som hostedroppar, som smälter i munnen för att återfuka och smörja saker."

Xlear Natural Saline Nasal Spray

Om sinusproblem orsakar torr mun, finns det också en Xylitol spray för det. Froum föreslår att man använder en för att återfuka din nasal passage, samtidigt som man rensar bort postnasal dropp som kan öka mängden bakterier i munnen.

Tongue Scraper

Tongue Scraper Pro

Med tanke på att tungan är en uppfödningsplats för bakterier, är det en lätt plats att nypa andan i knoppen. "Vanligtvis ligger bakterierna mellan tänderna och rengöring som uppnås genom tandtråd", säger Froum. "Men tungan är också full av bakterier i området på baksidan av tungan. Så du måste få en tungskrapa för att ta bort några av de bakterier som är inbäddade där. "Denna medicinsk-grade tungskrapa kommer starkt rekommenderas av författare eller Gotham som en lösning för morgon andedräkt.

Vattenplockning

Waterpik Aquarius Water Flosser

För specifika typer av tandtråd säger Froum att han brukar gravitates mot vattenplockar för patienter som vill strömlinjeforma sin tandvård. "Det hjälper vanligtvis eftersom de tycker att det är lättare att göra interproximal tandvård med en vattenplockning jämfört med floss", säger han. För övrigt har vi nyligen täckt vattenflossar, och denna Waterpik Aquarius (som ser väldigt slank i svart) rekommenderades av tandläkaren Siama Muhammad som ett kraftfullt verktyg för försumliga flossar.

Elektrisk tandborste

Philips Sonicare uppladdningsbar tandborste

Din dåliga andedräkt kan också berätta för dig att öka dina tandhygienvanor. Omprövning av grunderna, i detta fall, kan vara ett nästa steg. "Vanligtvis rekommenderar jag en elektrisk tandborste som en Sonicare eller en Oral-B om någon har dålig tandhygien eftersom de ofta tycker att det är lättare att använda än en manuell tandborste", säger Froum.

Philips Sonicare Sensitive Replacement Brush Heads

Som sagt, var uppmärksam på vilka typer av huvuden du väljer för tandborsten. "Vi brukar rekommendera mjukare borstar eftersom du inte slår på tandköttet. Om du blir tunghänt med stela borstborstar kan du orsaka tandköttskonsumtion, vilket kan bidra till andra problem, säger Breault. Detta Sonicare-huvud för känsliga tandkött har en liknande form som en manuell tandborste och mjukare borst, men kan monteras på din vanliga Sonicare elektriska tandborste.

tandpetare

Tea Tree Therapy (2-Pack)

Den här är extra, men eftersom författaren Chris Black rekommenderade dessa för dålig andedräkt trodde vi att vi skulle skicka dem vidare. De är mintyttrontandpinnar som han hävdar är långt överlägsen gummi. "Det finns inget socker eller oförutsägbara kemikalier tillförda, de producerar inte det motbjudande tuggjudet, och te-trädoljans naturliga antiseptiska egenskaper ger friskt andetag medan man dödar bakterier."