rekommenderas av experter

Det bästa kroppssystemet för fuktgivande torr vinterhud, enligt hudläkare

Anonim

Eftersom årstiderna förändras och centralvärme återvänder, är det dags att alla skryter om nya sätt att återfuka hudens reptil. Nyligen har vi hört lite buzz runt kroppsserum, som liknar serum för ansiktet, bara de är avsedda att fuktas och även exfolierar de torra bitarna på benen, armarna och ryggen.

"Precis som serum i ansiktet, erbjuder serum för kroppen ett bra sätt att leverera mer aktiva ingredienser till huden", förklarar New York dermatologen Hadley King, en klinisk instruktör av dermatologi vid Weill Medical College of Cornell University. Det extra skötselsteget är till hjälp, säger hon, för även om "vissa kroppsrök innehåller aktiva ingredienser, har kroppsserum ofta högre koncentrationer av dessa ingredienser." Men de två är inte utbytbara, och för bästa resultat bör man använda en efter det andra lagrad lättast till tyngst (serumet före lotionen). Här bad vi hudläkare att hjälpa oss att sortera igenom vilka som är värda att köpa.

En Kärlek Organics Daglig Kropps Serum

Vi har täckt One Love Organics innan för deras kult-renande olja, men deras kroppsserum är en annan bra att veta om du inte vill spendera för mycket pengar eller tid på att applicera det. Den här är unik eftersom den kommer i en sprayflaska, säger dermatologen Noelani Gonzalez, chef för kosmetisk dermatologi vid Mount Sinai West, att den är snabb och enkel att använda, perfekt för någon som är kort i tid. "Det har också pumpafröolja, en naturlig salicylsyra som hjälper till att exfoliera", och hon tillägger att vanligtvis oljor är ett måste för dem som vill plumpa och hydrera huden.

REN Clean Hudvård AHA Smart Renewal

Om du vill ha ett kropps serum som exfolierar, Gonzalez och King gillar detta Ren kroppsserum som innehåller alfa-hydroxisyror (som mjölksyra) och eteriska oljor. "Skonsam kemisk exfoliering hjälper till att smutsa bort torra döda hudceller, vilket gör huden mjukare och mjukare, " säger King och "mjölksyran i det här försiktigt blir av med döda hudceller utan skurning".

Vaselin Healing Serum Deep Repair

För någon som letar efter något lite billigare, har vi alternativ till dig också. Du kan hitta detta vaselin djupa reparationsserum i din lokala apotek, och Gonzalez säger att det fungerar eftersom det är för att hydrera eftersom "det har elastomerer som hjälper smidig hud och vaselinjellyen skapar ett skyddande skikt för din hud."

Vichy Ideal Body-Serum Milk

När det gäller hydratisering skulle det inte skadas att dubbla ner med någon hyaluronsyra, som båda experterna sa var en viktig fuktighetskälla för att plunga huden och behålla fukt. En hyaluronsyraprodukt King tycker om denna lyxiga serum-slash-kroppsmjölk från franska apoteket Vichy som innehåller tio eteriska oljor.

Moroccanoil Night Body Serum

"Beroende på vad dina bekymmer är kan du leta efter ingredienser som C-vitamin och E, som är anti-aging och fungerar som antioxidanter", säger Gonzalez. "De hjälper till att skydda din hud mot UV-strålning och förorening - dessa miljöstressorer kan påskynda åldringsprocessen." I den venen föreslår vi denna morokanoil som innehåller C-vitamin plus antioxidantrik arganolja. Och om det är något som Moroccanoils hårprodukter, kommer det att lukta härligt doftande.

Cle de Peu Concentrated Body Serum

Och även om den här har en brant prispunkt, säger Gonzalez att det är mycket lovande för människor som hoppas kunna lätta upp mörka fläckar och melasma. "Det har tranexaminsyra i det, en ingrediens som har visat sig förbättra melasma och mörka fläckar i några kliniska studier."

Lily de Mai Body Serum

Och det här är kroppsserumet som vi har använt från Lily de Mai. Det är unscented och specifikt tillgodoses känslig hud, så det kan vara en bra att försöka om du är benägen att kollaps och utslag. Vi gillar att det innehåller en blandning av omega-3 oljor och antioxidantrika plantoljor (som känns dekadent efter en het dusch) plus keramiska ämnen (vilka derms tenderar att älska för att återställa hudbarriären).