läslistor

De bästa böckerna om mikrodosering och psykedelisk terapi

Anonim

Välkommen till Reading Lists, omfattande bokguider som är utformade för att göra dig till en expert (eller åtminstone en fascinerande middagspartner) i hyperspecifika eller nyhetsvärda ämnen. Denna vecka: ett urval av böcker (och anmärkningsvärda artiklar och podcastsepisoder) om hur psykedelik kan blandas med terapi.

Mikrodosering - tar subperceptiva mängder droger, för att lindra depression eller tänka mer kreativt - har varit i vårt sinne. Everything Guide till Microdosing är i den aktuella frågan om New York, och det innehåller intervjuer med människor som har microdosed och akademiker och skeptiker som studerar praktiken. Om du vill veta mer frågade vi de experter vi pratade med för historien (och några vi inte) på de väsentliga böckerna för att läsa om psykedelisk terapi.

Vår panel innehåller James Fadiman, en ledande psykolog inom fältet och en huvudperson i utskriftsversionen; Tom Shroder, författaren av Acid Test ; Tao Lin, författare av Trip: Psychedelics, Alienation, and Change ; Ayelet Waldman, författare till en riktigt bra dag ; Paul Austin, grundare av det elektroniska mikrodoseringsutbildningsforumet Third Wave; Charles Grob, en UCLA-psykiater som studerar effekterna av psilocybin hos cancerpatienter; Rick Doblin, grundare av den multidisciplinära föreningen för psykedeliska studier; och Michael Pollan, journalisten vars nyaste bok, hur man ändrar sig: Vad den nya vetenskapen om psykedelik lär oss om medvetenhet, döende, missbruk, depression och transcendens, kommer ut den 15 maj.

Det är värt att notera att mikrodosering skiljer sig dramatiskt från att trippla, och författarna och forskarna som nämns ovan är människor som analyserar de potentiella terapeutiska effekterna av båda. Det är ett långtgående område, och de böcker vi inkluderade fick antingen två nomineringar, eller rekommenderades bara en gång, men från en bona fide expert. Oavsett detta är inte din primer om hur man blir hög för partiets skull - det handlar om att se psykedelik i ett nytt ljus.

Mikrodoseringsbibeln

Den Psychedelic Explorer Guide: Säkra, Terapeutiska och Heliga Resor

Fadiman anses allmänt som den nuvarande myndigheten på psykedelik och mikrodosering. Den här boken är som en vägledning: Den beskriver bästa praxis för säkra psykedeliska resor, värdet av psykedelik för läkning och självupptäckt och protokollet för mikrodosering för att förbättra kognitiv funktion, känslomässig balans och fysisk uthållighet. ”Dr. Fadimans bok introducerade begreppet mikrodosering till en bred publik, som ägnade ett hel kapitel till anekdotiska rapporter om de framväxande fenomenen, säger Austin. Författare (och mikrodoser) Waldman slog den också på sin lista. "Den här boken var ovärderlig för mig när jag började min mikrodoserade resa", säger hon. Liksom Pollan. " Explorer's Guide representerar mycket av den visdom som tunnelbana guider har samlat om hur man bäst kan försäkra en säker och produktiv resa." Fadiman diskuterar djupt vikten av att ha en känslig guide under resor (och bryter ner hur man ska vara bra vägleda till någon annan), och tar också tid att skingra myter och rykten om LSD - som till exempel att läkemedlet permanent kan lägga sig i kroppen.

Bästa primers på psykedelisk terapi

Den hemliga chefen avslöjade

Myron J. Stolaroff skrev The Secret Chief Revealed i transkriptform, baserat på konversationer med Leo Zeff, en Oakland-baserad jungianterapeut som pioneerade användningen av LSD, ecstasy och andra psykoaktiva droger inom psykoterapi på 1970-talet. Pollan säger, "Zeff arbetade med psykedelik i sin övning både före och efter att de var förbjudna när han flyttade under jorden. Han hävdar att han har "tripped" - hans lokution - mer än 3000 personer och utbildade 150 underjordiska terapeuter före hans död 1988. "Doblin rekommenderar också den hemliga chefen, kallar Zeff", den banbrytande psykedeliska terapeuten, vars identitet först uppenbarades i den här boken . Det är lika intressant ur ett historiskt perspektiv som det är användbart för terapeuter och andra intresserade av att lära sig psykoterapi. "

Riksdagen av det mänskliga omedvetna: Observationer från LSD-forskning

Dr Stanislav Grof - en av de mest uppskattade psykedelikforskarna där ute - publicerade den här boken 1979. Det är en samling av hans förstahandsobservationer om effekterna av LSD hos sina patienter och forskningsämnen. "Grof har mer erfarenhet av terapeutisk användning av psykedeliska droger än någon som lever, " säger Shroder. Doblin rekommenderar Grof också: "Stan Grofs stora insikter i det undermedvetna, ritat av de tusentals LSD-assisterade psykoterapi-sessioner som han genomfört, revolutionerade psykologins fält och utgör grunden för modernest psykedelisk terapi", säger han. Många av Grofs patienter har levt genom otvivelaktigt trauma - våldtäkt, missbruk och krig - och han kröniker deras behandling i hjärtinfarkt. Till skillnad från den hemliga chefen, som tittar på Zeffs värld och hans praxis, fokuserar Grofs bok mer på hans patients historier.

Bästa historiska översikt över syra

LSD My Problem Child: Reflektioner om Sacred Drugs, Mysticism and Science

Denna bok kränker upptäckten av LSD av mannen som upptäckte det: Albert Hofmann. "LSD-upptäckaren Albert Hofmann var inte bara en kemist utan en sann visionär som erkände potentialen att LSD måste kasta ljus på människans medvetslöshet, säger Doblin av den schweiziska forskaren, som tog syra hundratals gånger under hans mitten av århundradet karriär, om drogen som ett farligt men ändå uppenbarande verktyg. Denna bok är Hofmanns berättelse om hans otroliga liv och arbete "från hans upptäckt av LSDs psykoaktiva egenskaper 1943, till starten av psykiatrisk forskning med hjälp av LSD för att underlätta psykoterapi. Jag kan inte rekommendera det nog. "

Bästa mikrodosering memoir

En riktigt bra dag: Hur mikrodosering gjorde en stor skillnad i mitt humör, mitt äktenskap och mitt liv

Ayelet Waldman, författare till Dotters Keeper och Bad Mother (hon är också en av våra paneldeltagare) skrev den här memoiren efter att ha bestämt sig för att behandla hennes svåra humörsvängningar med en 30-dagars försök med små doser LSD, skaffad från en man som kallar sig Lewis Carroll. Hon fann erfarenhetstransformativ: Hennes dotter noterade att hon verkade lyckligare och mer skicklig att kontrollera hennes känslor. ("Som om du är arg, är du super chill", säger Waldman att hennes dotter sa till henne, mitt experiment.) Publicerad tidigt 2017 är hennes bok ett modernt redogör för mikrodosering. "Waldmans bok sparkade av den nya viken av intresse för mikrodosering, främst från personer som är intresserade av mikrodosering för att lindra vissa typer av lidande, som depression och bipolär sjukdom", säger Austin.

Bästa manualen för mikrodosering

Microdosing Psychedelics: En praktisk guide för att uppgradera ditt liv

Austin, den 26-årige Bushwick, Brooklyn-baserade grundare av Third Wave, en plats som ägnas åt att utbilda människor om mikrodosering, skrev den här e-boken för att följa med resten av sitt informationsförråd. Den tredje vågen av psykedelik, säger Austin, handlar om att omfamna psykedelik för deras fördelar, och skiljer sig klart från den första vågen ("traditionell tribal användning") och den andra vågen ("motkultur på 1960-talet"). Austins guide återspeglar detta nya sätt att tänka på psykedelik och är mer av en modern CliffsNotes jämfört med Fadimans guide. Det innehåller tips om hur du sätter upp ett veckoplan, insikter på hur mikrodosering kan hjälpa till med karriären och det säkraste sättet att få psykedelik. Det är fortfarande Fadiman-rekommenderat: "En kort e-bok som täcker grunderna för mikrodosering för hälsa och kreativitet", säger han. "Austin håller sig klokt bort från de många kliniska användningarna och problemen. Det är obevekligt positivt om mikrodoseringens värde. "

Bästa roman om psykedelik

Dörren av Perception: Himmel och Helvete

Mer av en novella, Huxley - of Brave New World - publicerade den filosofiska uppsatsen The Doors of Perception 1954. Det beskriver författarens introspektiva erfarenhet - och reflektioner om efteråt -tripping på mässing under en eftermiddag. "En klassiker som bäst beskriver den psykedeliska erfarenheten och förmodligen föreslog en modell för att förstå den enorma effekten, " säger Schroeder. Huxley, som tar drogen i förhoppningen om självtranscendens, beskriver upplevelsen minut i minut - hur det känns som att gå in i en trädgård (stolarna överväldigar honom, vilket ger honom insikt i galenskap) och att titta på en vas (vasen är ett "mirakel av den nakna existensen"). Han slutsatsen slutligen att psykedeliska erfarenheter är transformativa och kan hjälpa människor att se sig utanför sig själva.

Bästa andliga berättelsen om psykedelisk terapi

Heliga kunskaper: Psykedelik och religiösa erfarenheter

Bill Richards är en klinisk psykolog vid Johns Hopkins Bayview Medical Center, som efterföljde psykedelisk forskning tidigt i sin karriär. Hans bok är baserad på nästan tre decennier av forskning med frivilliga. "Richards är den levande länken mellan den första generationen psykedelisk terapi och den nuvarande renässansen", säger Pollan. "Han arbetade vid Maryland Psychiatric Research Center, där han genomförde psykedelisk terapi fram till 1976, framgångsrikt behandlar alkoholister, psykiskt sjukliga och döende. När forskningen återupptogs i slutet av 1990-talet på John Hopkins blev han klinisk chef och har tränat många av de guider som arbetar idag. En underbar blandning av memoir och vetenskap, med en speciell vinkel mot psykedeliska terapins andliga implikationer. "Richards har formell träning i teologi och religion och spenderar mycket tid i boken om att skriva om patienter som hade psykedeliska inducerade religiösa erfarenheter och andliga uppvakningar.

Bästa medicinska kontot av psykedelisk terapi

Den psykedeliska framtiden av sinnet, av Thomas B. Roberts

Denna bok utforskar vetenskaplig och medicinsk forskning om användningen av psykedelik för att berika sinne, moral, andlighet och kreativitet - och innehåller kapitel av läkare som har studerat psykedelisk forskning om religiös erfarenhet och lindrar rädslan för döden. Säger Shroder, "Detta är den mest direkta boken där ute om de fördelaktiga möjligheterna till psykedelisk användning hos friska vuxna."

Bästa podcastsepisoder på mikrodosering

Svara Alla s "Shine on You Crazy Goldman" -avsnitt var seminal för den nya våg av mikrodosering, om bara för att den introducerade en så bred publik till praktiken själva existensen. I episoden är två Gimlet Media-medarbetare (en är Svara Alla samvärdsperson PJ Vogt) ta små doser LSD på jobbet och krönika sina erfarenheter. Antik och insikter följer. Men Svara Alls experiment föregicks av en annan viktig podcast episod, från Tim Ferriss. Självförbättringsguru intervjuade Fadiman i början av 2015 och diskuterade psykedeliska omedelbara och långsiktiga effekter när de användes för andliga ändamål, terapeutiska ändamål och problemlösningsändamål.

Bästa tidskriftsartiklar om mikrodosering

Förutom vår, kan en viss viktig tidskriftsläsning om mikrodosering börja med den här 2015 Rolling Stone- artikeln, som publicerades runt tiden som de nämnda podsändningarna och hjälpte människor att uppmärksamma trenden. Economists 1843- tidskrift gick länge på ämnet förra året och fokuserade särskilt på den (obevekliga) tillgivenheten som unga, professionella typer i Silicon Valley har för sinnehackande vana. Och till sist finns det Michael Pollans New Yorker- artikel "The Trip Treatment" på forskningen som tittar på makrodosering (inte mikrodosering) psykedelik som hjälper till med terminal sjukdomar och depression. Det är en föregångare till Pollans kommande bok.

Och ett ord på Timothy Leary.

Du kanske undrar varför Timothy Leary inte ingår i denna lista. Den berömda psykologen som myntade motkultur frasen "slå på, låt in, släpp ut" och som förespråkade starkt för psykedeliska droger terapeutiska potential, skrev flera texter om sina erfarenheter och filosofi. Men för en mängd anledningar, enligt vår panel, passar hans arbete inte in i den nuvarande tanken av tanke och forskning: "Ingen enda en av Tim Learys böcker var ett viktigt förändringsagent vid den tiden", säger Fadiman. "De flesta är olästa idag. Leary var alltid mer av en störande och kulturell kritiker, och inrättade inte en rörelse eller anhängare. "Shroder var något mer till den punkten:" Han blev snäll och fortsätter att vara utomjordingar ", sa han. "Typ av förlägenhet".