den här saken är otroligt

Det bästa takfläkten är energieffektiv och tillverkad av Balsa Wood

Anonim

Foto: Bobby Doherty / New York Magazine

Målet: Hitta den bästa takfläkten. Veteranerna på fältet ledde oss bort från propellrar med små motorer som bara cirkulerar ordentligt när de är höga och mot effektivare modeller som överensstämmer med regeringens nyligen uppdaterade energinormer.

Domen: Monte Carlos Maverick är Prius av takfläktar. Drivs med en energisparande likströmsmotor (i motsats till de äldre växelströmsmotorerna), växlar den mellan sex hastigheter, använder en mager 27 watt energi (jämför den med din typiska 60 watt glödlampa) och kör dig $ 5 i energi kostar ett år. Så lite som Energy Star rankade den som en av de mest effektiva fansna 2018. Till skillnad från en Prius, utmärker den sin moderna, eleganta design inom sin kategori med knivar huggade av hjärtligt balsaträ. Och eftersom Maverick är strömlinjeformat till bara två delar, är det oerhört enkelt att rengöra. Vi fick höra det här tricket: Ta en gammal örngott, skjut den över bladet och se dammet försvinna.

Maverick 60 tums takfläkt

Runners-up

Irene 3-Blade Hugger Takfläkt

Matthews är faktiskt ett företag som är mest känt för att uppfinna takfläktar med två huvuden (som sedd här), men vår kollega Jody från bildavdelningen gjorde oss till en av sina andra bästsäljare, Irene, som hon använder för sin glasade in veranda. En sak att notera: Utomhusfläktar (som den här) kan användas inomhus, men inomhusfläktar kommer inte att överleva utanför. Irene är tillverkad i Brasilien med handskårna träblad och Jody älskar absolut det. Hon säger när folk kommer över, det första de frågar är, "Var fick du den där fläkten?"

Southtowne takfläkt

Emerson fans, som den här, är kända som Mercedes i fläktvärlden eftersom de använder en annan motorteknik som möjliggör det starkaste luftflödet. Också i motsats till de flesta fans är knivarna på Emersons kopplade till ett svänghjul som sedan fästs på motorn (i stället för knivar kopplade direkt till motorn), vilket innebär att de är stabler och det finns mindre chans för ljud och wobbling. Vi kommer att erkänna att mönstren inte är den mest moderna, men den här kallas Southtowne är vår favorit av gänget.

Minka-Aire Light Wave 52 "takfläkt

Ron Harris, ägare till online-fan-återförsäljaren Del Mar Fans, presenterade oss för Minka Aire, ett företag som integrerar LED-belysning i sina fans och erbjuder många moderna mönster, som inte alltid är så lätta att hitta i takfläkten värld. Vi gillar den här rundade som heter Light Wave.

Haiku

Om målet är ett smart hem, kolla in Haiku av Big Ass Fans (riktigt namn). Den har en valfri LED-lampa, använder en rörelsedetektor, är Wi-Fi-aktiverad, integrerad med SenseMe-teknik, och ansluter sig till Alexa och Nest. Det bestämmer luftfuktigheten i ett rum och justeras utifrån den kunskapen. Ingen takfläkt är så tekniskt avancerad.

* En version av den här artikeln visas i utgåvan av New York Magazine den 11 juni 2018 . Prenumerera nu!