rekommenderas av experter

The Best Concealers för matchande mörka hudtoner, enligt Makeup Artists

Anonim

Inklusive tips från Lupita Nyong'os makeup artist.

Concealer är den hårt arbetande hjälten i din sminkväska. Det täcker allt från mörka underögonskretsar till fläckar till skurk, ojämna fläckar. Och ändå kan det fortfarande vara svårare för dem med bruna hudtoner att hitta produkter som matchar, eftersom skuggningsområden för dammsugare inte har hamnat i mångfalden i grundfärgerna just ännu. Men en handfull varumärken erbjuder utmärkt, nyanserade alternativ, så vi har fyra kändis makeup artister att berätta deras favoriter för bruna komplex. Vi har nyligen täckt de bästa produkterna för färgkorrigering och täcker ögonloppskronor på mörk hud, så betrakta detta som en guide för att dölja allting och allting.

Bästa täckning plus SPF för mörk hud

MAC Studio Finish NW 55

Att göra nyanser för "alla raser" var en del av MAC: s uppdrag långt innan skönhetsvärlden började fokusera på mångfald. Varumärket Studio Finish concealer har 23 nyanser och har en full täckning, oljeabsorberande formel med solskyddsmedel. "Färgerna är vackra, och texturen är krämig och hydrerande", säger makeupkonstnär Tym Buacharern, vars kunder inkluderar Danai Gurira och Janet Jackson. "För att dölja mörka cirklar, leta efter en concealer som har en orange eller varm underton. Det kommer att hjälpa till att avbryta blåa och lila toner under ögonen. Om du vill spot-täcka, dab på concealer gå sedan över den med din grund för att blanda färgerna, "föreslår han.

MAC Studio Finish NW 43

Carola Gonzalez, som gör smink för Kerry Washington och Uzo Aduba, håller med om: "Jag gillar allt från NW 40 till NW 45 för mörka hudtoner som har lite rött i det", säger Gonzalez. "För hudtoner som är riktigt djupa ser du inte nödvändigtvis mörka cirklar så mycket, så jag använder ofta concealer för att lysa runt munnen och hakan eller att skapa dimension på ansiktet."

Bäst byggbar täckning för mörk hud

NARS Radiant Creamy Concealer

Buacharern säger att han älskar "den krämiga konsistensen" av denna concealer, som kommer i 22 nyanser. Emily Cheng, som gör Yara Shahidis smink, noterar att det är mångsidigt också. "Du kan använda detta för fläckar, solstrålar, färgkorrigering och under ögonen. Det är min go-to concealer, säger hon. [ Redaktörens anteckning: NARS Creamy Concealer är också en favorit för skönhetsförfattaren Rio Viera-Newton. ]

Tom Ford Concealing Pen

Tom Ford kommer aldrig billigt, men Gonzalez säger att mörkare döljare från denna linje är bland de bästa där ute. Nästan hälften av de 12 nyanserna i denna penna är medelbruna till mörkbruna, plus den levereras med en inbyggd, svampig applikator för bekväm utjämning och blandning.

Danessa Myricks Beauty Vision Cream Cover

"Ett indie-märke jag älskar är Danessa Myricks. Den är skapad av en fantastisk konstnär - färgerna och täckningen är fantastiska, säger Buacharern. Den veganer och grymhetfri foundation-concealer hybrid, som har ett omfattande utbud av 26 nyanser, är också bra för maratondagar. "Det rör sig inte förrän du tar det av, " säger Buacharern.

Bästa full täckning för mörk hud

Lancôme Teint Idole Ultra Wear Camouflage Concealer

Makeup artist Nick Barose, som arbetar med Priyanka Chopra och Lupita Nyong'o, heter denna "högpigmenterade, slitstarka" concealer som sitt bästa val för ebenholtsfärger. Finns i 16 nyanser, "färgen oxiderar inte, så du kommer inte att lämnas med pasta under ögonen, vilket ser mer uppenbart ut på mörkare hud", förklarar Barose.

Bobbi Brown Instant Full Cover Concealer

"De flesta kvinnor har mörkret runt ögonen och det blåa är svårt att täcka. Bobbi Brown har bra concealer nyanser för mörkare hudtoner, med en persika eller orange underton för att motverka mörkret, säger Gonzalez. Denna mycket pigmenterade vätska, i 15 nyanser, är utformad för full täckning i ett steg, men Gonzalez har ett knep för att justera täckningen av någon concealer: "Om du känner att du applicerat för mycket, lägg lite fuktkräm på toppen och släta det ut med fingrarna. "

L'Oréal True Match Super-Blendable Multi-Use Concealer

Drogaffärsgivare erbjuder vanligtvis inte så brett utbud av skuggor som exklusiva varumärken, men den här har sin egen. "Det har 14 nyanser som går upp till djupa toner. Det är ganska bra, säger Barose.

Maybelline Fit Me Concealer

Med tanke på massmarknads varumärken är Cheng fan av Maybellines prisvärda concealer, som spände från ljus till mörka färger och nyligen utvidgats ännu mer för att inkludera tre nya nyanser. "Det finns en mångfald för alla hudtoner, och det sätter gott, " säger hon. För att ta reda på en matchande färg när du handlar online gör du vad Cheng gör: "Jag använder alltid Google färgstämplar av färgerna. På så sätt kan jag se skuggan på olika hudtoner, och jag brukar kunna välja den rätta. "