lika bra som eller bättre än

The Best Dupes för Alice Waters Hand Smidda Äggsked

Anonim

Alices äggsked, i aktion.

Jag skäms inte för att erkänna att jag har blivit fullständigt suckered i Alice Waters äggskedas romantik, men det har blivit ett laddat uttalande de senaste månaderna. Den handskogade äggskedan har blivit en lite osannolik symbol för köksfeminismen, efter att en bit i New York Times placerat den som en del av "21-talets stora matkulturskrig". Men som en fläkt av ägget sked, erkänner jag dess inneboende opraktiskhet. För att kunna använda den ordentligt behöver du tillgång till en öppen, men ändå kontrollerad, flamma. Alices äggsked kostar också 250 kronor från Permanent Collection, men även om du hade pengarna, är de slutsålda. Jag har fortfarande fortfarande ingen öppen spis.

Men min önskan att vara den typ av person som oavbrutet kunde knäcka ett jordbruksfärskt ägg i en handsmidad gjutjärnsäggsked, när humöret slår för att bekämpa patriarken, är hur jag slutade skura internet för det bästa dupe för Alice Waters äggsked. Jag började med Etsy eftersom det var där jag förväntade mig att hitta hantverksskedar, men kom upp kort. Ditto eBay. Jag reviderade det ursprungliga New York Times- stycket för att räkna ut hur Waters fann äggskeden i första hand. Hon hade det skräddarsydd av sin vän, en mästare smed, men först efter att ha läst boken The Magic of Fire: Hearth Cooking: hundra recept för eldstaden eller campfire .

Det var när jag började titta på campingkokare, skyndade en jakt med en detalj i Tamar Adlers Grub Street Diet, där hon använder en smidda äggsked. Adler brukade äga "små eldstäder, som du kan köpa på någon hårdvaruaffär, och de fungerade lika bra" som hennes handforfalskade. OG-tillverkaren av dessa gjutjärnspannstänger är ett Illinois-baserat företag som heter Rome Industries, och det har sedan 1960-talet gjort denna långhanterade gjutjärnspannare. Pie irons skulle definitivt göra tricket om du letar efter en provisorisk äggsked; de är i grunden mini-våffeljärn på ändarna av långa pinnar, som ska användas vid smörgåsar eller pajer på en campingplats. Om du bara använt hälften av en? Bam, du har en äggsked.

Men den mest övertygande dupen för Waters äggsked i sin samling är Family Campfire Skillet. Det är en stilig äggstorlek i slutet av en lång pinne, precis som Alice. Den största skillnaden verkar vara estetisk. Handtaget är mycket längre - 39 inches på Rom-stekpannan till Waters 16 eller så - och är täckt av trä, snarare än vänster rå. Men det är bara $ 23 på Amazon, en tiondel av kostnaden för originalet, och det är ett pris jag har råd med, särskilt eftersom jag inte vet när jag ska få en chans att använda den.

Rom Family Campfire Skillet

Om du inte har tillgång till en öppen flamma, här är några andra bärbara ersättare för Alice Waters äggsked.

För gas eller elektriska brännare

Lodge Miniatyr Skillet

Om du försöker göra ett ägg medan du använder en vanlig gas- eller el-brännare, gör den här miniatyrhytten. Det är bara tillräckligt stort för ett ägg, men det har inte det extra långa handtaget, vilket kan vara tungt i mindre kök. Och på bara $ 5 är det definitivt det mest kostnadseffektiva alternativet.

För induktionsbrännare

Hispania Kock Direkt Rostfritt Stål Non Stick Mini Fry Pan

Den här lilla rostfritt stålpannan är tillräcklig, med liknande skåldimensioner som Waters äggsked.

För ugnar

Le Creuset Stengods 7 oz. Stapelbar Ramekin i Marseille

Du kan också baka dina ägg för att få en liknande mjuk konsistens till Waters spoon-cooked ägg, eftersom det är i grunden vad du gör när du lägger en gjutjärnspanna i en kokong med heta flammor. Allt du behöver göra är att knäcka ägget i ramekinen, tillsätt lite grädde och salt och peppar och baka sedan vid 400 grader Fahrenheit tills hela saken är klar. Det är väldigt franskt och fortfarande väldigt ambitiöst, särskilt i dessa Le Creuset ramekiner.

ChefSteps Joule Sous Vide

Anova Culinary Sous Vide Precisionskokare

Kanske är det inte för dig, och det är okej. Bli tekniskt med dina noga ägglagningsmetoder och köp en sous-vide- maskin. Du får fortfarande bra resultat. Grub Street Editor Alan Sytsma testade två av de mest populära sous-vide- kokarna för oss ett tag tillbaka och älskade hur de kokade sina ägg: "Silky. Mjuk. Mjuk som du inte kan tro. Tog, som, 20 minuter totalt, och jag går aldrig tillbaka till den gamla vägen igen. "Han föredrog något Joule över Anova på grund av storleken, men noterade, " du ska få bra mat med endera .”