Ta tag i din plånbok

De bästa franskpresspressmakarna i varje material för varje budget

Anonim

Här är en liten hemlighet om franskpress-kaffebryggare: De arbetar alla i princip samma. Du lägger till kaffegrunden, du häller i varmt vatten från din vattenkokare, du rör dig och täcker och väntar i fyra minuter, du sjunker, och sedan häller du i en mugg och njuter. Och till skillnad från dropp kaffebryggare, som bara kommer att göra kaffe så bra som maskinen, beror kvaliteten på det kaffe du får från en fransk press ganska stor på din skicklighet och process samt kvaliteten på bönor som du använder. Därför kan det vara svårt att berätta om kaffe gjordes i en fransk press som kostar $ 10 eller $ 100, bara genom att sippa den.

Men det här är ett fall där material är viktiga, och franska pressar av vissa material är bättre för olika typer av kaffedrycker, även om alla dessa kaffemaskiner fungerar i stort sett på samma sätt. För att hjälpa dig att ta reda på vilken fransk press som är bäst för dig och din koffeins vana, tog vi ett djupt dykk i de vanligaste typerna av franska pressar som finns tillgängliga och bröt ner fördelarna och nackdelarna med varje material tillsammans med några arketypiska exempel som du kan köpa.

Glas franska-pressa kaffebryggare

När du bildar en fransk press, föreställer du nog något med metallställningar och en glaskarafe. Det är den franska pressens standardform och är som sådan ofta den billigaste och mest tillgängliga. Det är därför en fransk fransk press är ett bra val för nybörjare, eller någon som inte vill spendera för mycket pengar på en kaffebryggare.

Den mest uppenbara nackdelen är att glaset kan brytas lätt, men större märken som Bodum säljer också bytekarafeer till sina franska pressar vid en sådan olycka. Men glaset är lätt att rengöra, och några av dessa karafar är även diskmaskin-säkra. Dessutom kommer de faktiska franska pressarna i olika färgstarka, eller inte så färgrika, mönster, beroende på vad du föredrar.

Men om du gillar att dricka ditt kaffe under några timmar, kan det hända att glas inte är det bästa valet, även om det är det enklaste. Det här materialet är inte den bästa isolatorn, så kaffe som gjorts i dessa är bäst att trivas så snart som möjligt, speciellt om du gillar ditt brygga varmt.

Mr Coffee 4-Cup Coffee Press i svart

För bara $ 10 är denna enkla, otroliga franskpress med fyra koppar ett bra alternativ för nybörjare eller de som inte är helt säkra på att de är i denna stil med kaffe.

BonJour Monet 3-Cup franska pressen

Denna klassiskt stylade franska press, med silver accenter och glaskaraff, finns i tre storlekar. Den minsta, en tre-kopp, är idealisk för människor som främst gör kaffe till en.

Bialetti Preziosa 11, 83 oz. Fransk press

En franskpress av rostfritt stål och glas från det italienska espressobolaget Bialetti.

Bodum 'Chambord Classic' French Press

Denna klassiska stil med fransk press med åtta koppar har en modern kopparfinish.

Grosche Madrid 8-Cup French Press

Du kan prova den här minimalistiska, franska pressen från kanadensisk kaffebolag Grosche.

Bodum 'Eileen' 8-Cup French Press, Gold

Eller den här maximalistiska metallen, från Bodum.

Grosche Zürich 8-Cup franska press i orange

Franska pressar kan också vara färgstarka - som den här ljusa orange.

Grosche Melbourne 8-Cup Bamboo och Cork French Press

Grosche gör också en fransk press med en glaskropp och trädetaljering, för dem med en mer organisk känsla.

Plast franska-pressa kaffebryggare

Den största fördelen med att ha en plast fransk press är att det är svårare att bryta än ett glas, men ändå mycket billigare än ett stengods eller metall en (men mer på dem lite). Det är också en bra fransk press för camping eller var som helst du inte kan ta med glas. Kaffens smak borde inte påverkas om du använder BPA-plast mot glas, var noga med att kolven själv är gjord av rostfritt stål.

OXO Good Grips 8-Cup French Press Kaffebryggare i klar

Den här inredningen av denna OXO franska pressen är glas, men den är dubbelväggig och isolerad med klar plast (vilket också betyder att glaset är svårare att splittra, även om det faller).

BonJour Ami-Matin 8-Cup Unbreakable French Press

Om du fortfarande är orolig för olyckor har den här franska pressen både plasthölje och en obruten plastkaraff.

Stengods och keramiska franskpresspressmakare

Franska pressar gjorda av stengods eller keramik är ofta de dyraste men de är också på många sätt de mest showstopping, idealiska centerpiecesna för helgbrunch när du försöker imponera på vänner eller familj. Det betyder inte att materialet är praktiskt. Dessa sten- och keramiska franska pressar, som en gjutjärnspanna eller en holländsk ugn, bibehåller värmen mycket bra, vilket gör dem perfekta för avkopplande morgon när du inte är i humör för att uppsluka en hel fransk presss värde av kaffe i en gå. Stengods och keramik måste emellertid rengöras för hand.

Le Creuset 12 oz. Petite French Press Kaffebryggare i Marseille

En fransk press som är den perfekta morgonvännen för en som tar sin tid.

Yield Design Ceramic French Press

Denna vita keramiska franska press har en kopparkolv och är tillräckligt stor för att hålla över 28 gram kaffe och hålla den varm tills den sista droppen.

Metal franska-pressa kaffebryggare

Metal franska press kaffebryggare är på många sätt den mest mångsidiga. Liksom keramiska eller stengods kaffebryggare är metall franska pressar också idealiska för underhållande, stilig nog att sätta ut som en del av en fin brunchspridning. Även om metall inte är känt för att behålla värmen är de ofta välisolerade med dubbla väggar, vilket betyder att ditt färskka kaffe kommer att förbli varmt ett tag. Många metall franska pressar är också diskmaskin-säkra, och chansen att bryta en är smal till ingen. Avvägningen är att metallfranska pressar ofta är ganska dyra, så du betalar om du vill ha denna typ av mångsidighet.

Frieling 23 oz. Isolerad rostfritt stål fransk press i borstad finish

Allt på denna franska press är gjord av matchande rostfritt stål, inklusive det yttre handtaget och kolven du använder för att göra kaffet.

La Cafetiere Thermique 8-Cup franska pressen

Denna mer avlånga franskpress i rostfritt stål ser nästan ut som en rymdåltepot.

KitchenAid Precision Press Kaffebryggare

Denna franska pressmaskin från KitchenAid är lite mer högteknologisk än en traditionell fransk press, eftersom den har en inbyggd skala och timer för att hjälpa dig att hålla reda på din brygning. Men från utsidan ser det ut som en annan metall kaffebryggare.

Resa franska-pressa kaffebryggare

En mer otraditionell kategori av franska pressar är den franska pressen. Tanken är att du kan brygga ditt kaffe och dricka det med samma kärl. Det här är bra om du bara gör kaffe för dig själv, eller du vill kunna göra kaffe på jobbet, eller du är ofta på väg. Men om du letar efter något mer mångsidigt som kan göra mer än en servering kaffe åt gången eller kommer att se snygg ut på din räknare, gå med något av de andra alternativen.

Planetary Design Desk Press 20 oz. Fransk Press Travel Mug

Denna resårsmugg har en kolv inbyggd så att du kan göra kaffe (eller te med lösa teblad) på språng eller på ditt skrivbord utan att skapa en stor röra.

Cafflano Kompact Portable Coffee Press

Den här franska pressen är avsedd för resor, och den kollapsar ner i en liten plastskiva. För att använda, dra helt av och lägg sedan till grunder och vatten.