Den bästa gåvan jag någonsin har fått

Den bästa presenten till de mest distraherade läsarna

Anonim

Även om du inte har mycket tid, är de flesta av dessa bara 80 sidor långa.

Att köpa gåvor till läsare är svårt, och till sist trodde jag att allting var en tvätt. Bättre att överlämna och begära kaffekvarnen eller hörlurarna eller bryta överraskningen genom att föreslå att en bok du skulle släppa allt för att läsa. Men detta var före min födelsedag, när min flickvän gav mig Pingvinens lite svarta klassiker, en läsarens bästa satsning i en oändlig distraktionsålder.

Boxesetet Little Black Classics består av 80 små böcker, några mer än 80 sidor långa, avgjorda från varaktiga verk av världslitteratur. Kända namn gör ett starkt utseende, som Homer, Goethe och Mary Shelley. Det inkluderar Tolstoyens "hur mycket land behöver en man?" Som James Joyce betraktade den bästa novellen någonsin skrivit. Men uppsättningen påminner oss om att författare som är kända inte nödvändigtvis läser upphovsmän, med hänsyn till Mark Twains definition av en klassiker, som "en bok som folk berömmer och inte läser." På 60 små sidor är det inte så svårt att sitta med till och med de mest skrämmande och känsliga författarna.

The Little Black Classics förtjänar kredit för sitt brett urval. (Du kan hitta den fullständiga listan här.) Chronologically sträcker den sig fram från forntiden (Suetonius, Sappho). Estetiskt finner den plats för den bra men försummade (John Ruskin, Katherine Mansfield) och gör det bra att inkludera östliga författare (Hafez, Matsuo Bashō, Shen Fu och mer), som i västvärlden verkar för knappt utanför specialiserade college-läsningslistor.

Böckerna själva är lätta och bärbara, perfekta för pendlar, och är bra för att bära med sig som en obunden hyresgäst i din ryggsäck eller handväska. Och till skillnad från gåvan till någons stora, stora favoritroman, ger dessa små häften en konsekvent känsla av tillfredsställelse, för du är ganska säker på att avsluta en titel när du börjar. Det är som det exakta motsatsen till känslan av rädsla, som du kände när du övergav att göra amerikaner eller gravitationens regnbåge efter 270 hårtvunna sidor. När det är lätt att bli angelägen om att "falla bakom", ger dessa lilla böcker en mild påminnelse om vad läsning alltid har handlat om: njutning och njutning.

Penguin Little Black Classics

är en ny webbplats som är utformad för att täcka de mest användbara, expert rekommendationerna för saker att köpa över det stora e-handelslandskapet. Några av våra senaste erövringar inkluderar de bästa bärbara datorerna , svarta T-shirts , moderedigeringsgodkända jeans , tandborste och inredning . Observera att alla priser kan ändras.

Om du köper något via våra länkar, kan New York tjäna en affilierad provision.

Relaterad

15 av årets mest giftiga böcker

Relaterad

13 mycket giftiga vintage kaffebordsböcker från Amazonas djup

Relaterad

Denna handplockade bokprenumeration är en hemkörningsperspektiv