det är svårt att shoppa

De bästa gåvorna för kockar, enligt 24 kockar och restaurangägare

Anonim

Hitta en gåva så bra, de slänger sina brusselspiraler i luften.

Att hitta den perfekta semesternsgåvan kan vara galen - det är den färgen de vill ha, "> golf pappa , lärare eller förväntar mamma i ditt liv. Tänk på det som ett fönster i deras hjärnförtroende - eller åtminstone ett mycket bra start punkt.

Även om du tycker om dig själv som praktiskt i köket kan det vara svårt att hitta en present till en kock eller en seriös hemkock. Du vill inte ge dem något de redan har - ingen behöver två Vitamix-blandare i sitt hemkök - men du vill också hitta dem något som de faktiskt kommer att använda, vilket är lättare sagt än gjort. Chefsna har trots allt krävande standarder, med förfinade preferenser för salt, knivar och till och med grönsaksskalare och förvaringsbehållare. Så att peka på dig i rätt riktning, undersökte vi över 20 kockar, inklusive James Beard Award-vinnare och Michelin-stjärnhållare, om de köksartiklar som finns på deras önskemål för semester i år.

Japanska Koppar Tamagoyaki Omelett Pan

"Jag vill verkligen ha en koppar tamagoyaki-pan, " säger Craig Koketsu, chef för Quality Branded, restauranggruppen bakom Quality Meats och Quality Italian. "Jag är verkligen inblandad i att göra omelett just nu, och med denna pan kan du rulla en perfekt omelett som är jämnt fylld från slutet till slutet."

Breville BJE430SIL Juice Fountain Cold

Tchad Shaner, chef på Wild Son, hoppas på en trevlig juicepress i år. "Jag brukar vara på gång på morgonen, " förklarar han, "och om jag inte börjar dagen frisk, snubblar det hela dagen. Jag dricker inte denna månad, så jag har bytt ut min skiftdryck med ett grönt äpple, ingefära, apelsin och matchajuice. "

Joyce Chen 51-0220, Obegränsad Scissor, Röd

"Dessa saxar är små och skarpa nog för att göra bra uppgifter som att klippa örter, men de är också tillräckligt starka för att gå igenom fiskben, hummerskal och kycklingryggar", säger Mike Reilly, kockde cuisine vid NoMad New York. Och även om sax inte verkar vara den mest spännande presenten, för en seriös hemkock, kommer de definitivt att vara till nytta, eftersom Reilly insisterar, "Jag använder saxen lika mycket som något annat verktyg i köket."

Microplane 48060 Spice Mill Grater

"Alla hos MeMe använder denna Microplane spice grinder", säger medarbetare Bill Clark. "Bakom baren är det hur muskot går på vår klassiska stans, jag använder den för att baka, och Libby använder den i köket. Ärligt talat är vi inte gadgetfolk, men det här är värt att göra plats för (även om det inte är stort!). "

Magnus Design Natursten Sten Mortar & Pestle, Natural Carrera

Enligt Marco Canora, kocken på Hearth och Zadie's Oyster Room, liksom skaparen av Brodo, behöver varje kök en mortel och pestel: "Morter och pestel är ett av de äldsta köksredskapen som finns idag - jag anser det talar om anslutningen av mat och medicin. Vår farmakologiska metod för medicin föddes från dessa enheter. Pulveriserande örter eller kryddor direkt före användning ökar deras smak och näringsvärde dramatiskt, "tillägger han.

Bioexcel Corn Grinder

"Jag fick reda på det här enkla, lilla verktyget från Alice Medrichs kokbok Flavour Flours ", medger Camille Cogswell, konditor på Zahav i Philadelphia. Det är en mutter rivare, som "klämmer fast vid sidan av ett bord. Du lägger dina nötter eller frön genom trappan ovanpå, och sedan använder du vevskivan för att bearbeta dem genom en roterande rivare och ut kommer din egen nymalet mjöl "vilket gör den till en utmärkt present till glutenintolerant bagare eller Mellanöstern-inspirerad kock i ditt liv. Och även om hon har blickat på en vintage roterande mutter rivare, det finns också en modern version tillgänglig.

Ralph Lauren Home Metropolis Decanter

Mario Carbone, managing partner hos Major Food Group, som äger och driver Carbone, The Grill och Dirty French, bland flera andra restauranger, vill ha lite nytt glas. "Ralph Lauren kom ut med dessa underbara art deco, gammaldags barvaror. De är ett måste för din nästa Gatsby-fest ", säger han. "På Grillen använder vi liknande kristallkaraffar för att hålla våra förblandade martini i frysen och servera dem i ett fruset glas vid den perfekta temperaturen", vilket också är ett bra semesterunderhållande trick.

Baccarat Harmonie Crystal Triple Old Fashioned Glasses, Set of Two

Edward Lee, kulinarisk chef vid Succotash i Washington, DC, skulle också vilja ha något bra glasvaror, särskilt dessa gammaldags kristallglasögon från Baccarat, "för efter en lång dag i köket hänger min favorit sak i bekväma tofflor och har en bourbon. "

Sigma Power 'Select II' Slipsten med aluminiummontering

Richard Ho, kockägare av Ho Foods i Manhattans East Village, vill ha några skärpstenar för sina knivar: "Antingen slår Steva Power Select II eller Debado Splash och Go sharpening stenar. Oavsett hur länge eller kort arbetsdagen är, finns det alltid något lugnande om skärpknivar i slutet av en natt. Jag är ingen sten expert, men det är de som står högst upp på min lista just nu. "

Mabel Home Paella Pan och Paella Burner

Mike Lata, kock och ägare till FIG och The Ordinary i Charleston, South Carolina, vill ha en paella brännare. "Det är en väldigt kompakt enhet som är lätt, bärbar och super lätt att rengöra", säger han och försäkrar oss att det är en mer praktisk gåva än du kanske tror. "Om du vill ha en improviserad middagsfest och du har bara ris, grönsaker och lite kött, kan du enkelt imponera på en folkmassa."

Thai Frukt och Tvål

Uncle Boons medejer och kock Matt Danzer vill ha den här thailändska fräschskurvan, säger hans co-chef och medeare (och fru) Ann Redding. "Han har nyligen läst konsten att thailändsk fruktskärning från min mamma, " förklarar hon.

Vin entusiast Tyst 48 Flaska Dubbel Dörr Dual Zone Vin Kylskåp

"Jag skulle älska ett nytt litet kylskåp. Jag kom precis tillbaka från Napa och behöver någonstans att sätta alla viner jag just köpt, säger Matt Hyland, kock och delägare till EMILY och Emmy Squared. "Jag har tittat på Wine Enthusiast 48 Bottle Wine Refrigerator, " som ligger på den dyra sidan, men det är ett märke med vinkylskåp som är begåvad av många sommeliers och dryckedirektörer.

Vitamix A3500 Ascent Series Smart Blender

"Just nu är jag verkligen in i den nya Vitamix Ascenten", säger Brandon Jew, kock och ägare av Mister Jiu i San Francisco, Kalifornien. "Jag gillar blenderens timer, som är inbyggd i. Autofunktionerna är också bra."

Estela

"Vi har en stor kokbokssamling som vi är ganska stolta över, och kockböcker är vanligtvis allt vi ber om under semestern, " förklarar Scott Tacinelli och Angie Rito, make-and-wife chefs och ägare till Don Angie. De lägger till, "Vi hoppade över ett bröllopsregister när vi gifte oss och frågade också om kokböcker." Två böcker toppar sin lista i år: " En mycket allvarlig kokbok, av Fabian von Hauske och Jeremiah Stone, en kockduo som alltid har inspirerats oss med sina unika, artful rätter, och Estela, av Ignacio Mattos, som Estela har varit vår favorit restaurang i staden under mycket lång tid. "

Matty Matheson: En Kokbok

Riad Nasr, co-chef och mede ägare av Frenchette, har också en massa kokböcker på sin önskelista i år. "Det finns väsentlig läsning som kommer ut ur Kanada", säger han. "Först och främst den sena stora John Bils Ship to Shore ", som drar tillbaka gardinen på den kommersiella fiskeindustrin för att hjälpa både hemkockar och professionella kockar, gör bättre skaldjur beslut. Joe Beef: Att överleva apokalypsen, från Montreal-restaurangen med samma namn, är "verkligen en firande av livet och samhället", säger Nasr, kallar det "inspirerat arbete från det mest begåvade kollektivet jag vet. Och Matty Mathesons kokbok är så smittsam och rolig som han är. "

Sten Kockens anteckningsbok

Henry Lu, chefschef på Loosie's Kitchen i Williamsburg, håller alltid en anteckningsbok med honom: "Huruvida jag går igenom marknaden eller arbetar med recept i köket, om jag får en idé behöver jag någonstans att sticka ner den." Och den här kockens anteckningsbok är ganska hardcore, eftersom den är både vattentät och fettfri. "Jag har förstört så många bärbara datorer medan du arbetar i köket, " säger Lu, "och den här håller verkligen upp. Jag behöver inte oroa mig för att en sås kommer på mina sidor och förstör allt. "

Galen Läder Leuchtturm1917 A5 Notebook Skal - Crazy Horse Brown

Kevin Adey, kockägare till Bushvicks Faro och General Debs, har ett öga på A5-notebookhöljet från Galen Leather, som passar över hans Leuchtturm-anteckningsbok: "De är en kombination av slitstarkt läder och bara rätt mängd fickor, så din dagbok blir inte för skrymmande, men du har fortfarande utrymme för väsentliga saker. "(Märket gör också läder notebookkåpa till Moleskine bärbara datorer och godkända Hobonichi Techo.)

ChefSteps Joule Sous Vide, 1100 Watts, All White

Preeti Mistry, författare till Juhu Beach Club Cookbook, har ett något mer tech-y-objekt på hennes önskelista. "Jag har några idéer som jag vill leka med på en home sous vide-maskin, " säger hon. "Jag är inte stor på modernistiska köket, men jag tror att en sous vide-maskin är intressant när den tjänar ett syfte."

Ambrosia Lazy Susan

"Jag bryr mig djupt om att bygga samhället, och för mig som börjar kring ett bord", säger Camilla Marcus, ägare till all-day café west bourne. Hon tillägger att i både restaurangen och sitt eget hem är "gemensam mat och samling centralt att ta hand om andra och ge ett utrymme som känns som hemma. Det finns inget bättre sätt att ansluta sig som människor än att dela en familjestämd måltid, vilket uppenbarar semesterens anda. "Därför ber hon om den här marmorerade betonglata Susan från kanadensisk designbetong Cat. "Jag älskar den här biten som en smart retro throwback med en naturligt inspirerad, hög designkanten, som fungerar som ett unikt centerpiece och förhoppningsvis en konversationsstart för att föra folk tillsammans."

Murray s ost: Den franska anslutningen

Nobu 57 chefschef Matt Hoyle har en lite mer praktisk - och ätbar önskelista: "Jag bor i New York City, så det finns inget utrymme för mer kokkärl, knivar eller KitchenAids. Jag vill äta något. Ost, till exempel. Ett bra urval från Murray skulle göra tricket. Halv Stilton, Big Parm av Parm, Montgomery's Cheddar, en trippel creme och en Raclette att smälta, lite av något mjukt och get-y. "Eller om du inte vill välja, erbjuder Murray också några förutvalda presentuppsättningar, som den här har funky Roquefort, nutty Comte Saint Antoine och en get bucheron .

Tribute Tea 2018 Genmaicha Dragon Crisp, 50 gram

Michele Goldsmith, chefschef på både Nobu 57 och Nobu Downtown, håller med Hoyle att ätbara presenter är bäst, men hon vill ha lite te. "Tribute Teas levererar den ceremonial-grade matcha som vi använder i vår grön te glass, och brukar bära de bästa kvalitet japanska teen vi har hittat, " säger hon och noterar att Genmaicha och matcha är hennes två favoriter.

Brighter Blooms Förbättrad Meyer Citron Tree

Eller du kan ge frukten hela året. Greg Baxtrom, kock och ägare till Olmsted i Brooklyn säger: "Jag älskar att odla citrus i Olmsted, och jag har för närvarande några citrusväxter i min lägenhet. Överraskande, de gör det bra, men Meyer citroner är fantastiska, och jag skulle gärna ha ett litet träd på min plats. "Och lycka till oss alla, Amazon skickar nu levande växter - inklusive Meyers citronträd.