Det bästa. verkligen.

De bästa hårtorkarna, enligt frisyrer och blowoutexperter

Anonim

För denna avsändning på hårtork, talade vi till kändis frisyrer Andrew Fitzsimons och Adel Chabbi från Adel Atelier; Paris mest kända frisyrare David Mallett; Rubi Jones, den Bumble och Bumble-tränad stylist som vi en gång kallade "The Braid Whisperer"; Paul Labrecque, stylisten som äger två lyxsalonger i New York City; och blowout experter - RPZL ledare Stephanie Angelone, och Maria Tritto, presidenten av Soho utblåsningsbar Haute Air. Var och en av dem skickade mig en beskrivning av vad som gör för en bra hårtork och skickade ett förslag på vilka märken och modeller som är absolut bästa och varför. Vi sammanställde deras svar nedan - enligt deras beskrivningar av vikt, prestanda och torktid - och gjorde några alternativa förslag här och där. Observera att några av dessa superstar hårtorkar upptar flera kategorier, så vi försäkrade oss om att ge dem förfallna inom var och en.

Kraftfull

Parlux Eco-Friendly 3800 Hårtork

Medan de flesta av våra stylister delades på de bästa hårfönstren övergripande ledde två av dem till Parlux-modellerna för sin kraft och motståndskraft. Varumärket skapades i Italien, firade bara sin 40-årsdag (mazel!) Och har 13 olika modeller som enligt Parlux är kända för sina lätta kroppar och kraftfulla men tysta motorer. Rubi Jones berättar för oss att Parlux Eco-Friendly 3800-modellen är hennes favorit eftersom den markerar alla lådor: "2.100 watt för snabbare utblåsningar; ett munstycke som är litet och smalt, så det är lättare att rikta luften, hjälper torka håret snabbare, släpper håret lättare och minskar frizz och flera värme- och luftflödesinställningar, inklusive en cool shot-inställning för att "ställa in en stil". Den har också en mycket kompakt kropp för montering i små väskor och för resor.

Parlux 3200 Keramisk Iconic Dryer

En annan kraftfull hårtork som kom fram av David Mallett är Parlux 3200. Mallett tycker om att det är "robust, starkt och lätt att använda" och om du är smörfingered, säger han att den är särskilt resistent också: "Det är i princip omöjligt att bryta, extremt lätt och har värmekontroller som är lätta att använda. "Hans personal använder den med en munstycksdiffusor eller öppen nacke för att perfekta sin signatur, rörig fransk utblåsning. Det är lite mindre kraftfullt vid 1.900 watt, men mer lätt än den här Parlux 3500 som författaren Fiona Byrne lovade nyligen för sin förmåga att "leverera en kraftfull stans och dess torrstyrka som minskar torktiden i halv."

Förhindrar hårskador

Dyson Supersonic Hårtork

Det är självklart svårt att prata om de bästa hårtorkarna utan att nämna Dyson Supersonic. Det har blivit den mest talade om nya håruppfinningen de senaste åren, och det gör inte ont att det är samverkat med Kardashian frisyrer Jen Atkin. Andra kändis stylister, som Adel Chabbi, använder en i deras salong; skönhet veteran Linda Wells är ett fan; och med en handfull utmärkelser till sitt namn, är det definitivt ett toppkvalitativt val om du är en professionell eller är bara super gung ho om hemma blowouts.

Chabbi säger att detta beror på att Dyson är bäst i sin klass för hastighet, vikt och ljud. Hon pekar på den snabba torktiden (cirka sex minuter för långt hår) och den superlösa motorn som ligger i handtaget istället för huvudet för en lättare känsla. "Det är bra för alla hårtyper, och även för kvinnor som bär förlängningar, lämnar håret glatt och glänsande. På färgat hår kommer alla andra torkare att ändra färgtonen genom att överhettar håret, men inte Dyson. ( Redaktörens anmärkning : Den har en intern termometer som förhindrar att torken överstiger 300 grader) "

Lättvikt

Bio Ionic 10X Ultralight Speed ​​Dryer

Över hela linjen, när jag frågade vad som gjordes för en högkvalitativ hårtork, nämnde alla ordet "lätt". Om det är din prioritet, skulle du inte ha fel att nå för 1, 8-pund Dyson eller Parlux 3200, men du Det är nog bättre med Bio Ionic's 10X Ultralight Speed ​​Dryer, som Cut i fjol kallade också den snabbaste hårtorken hos alla. På under ett pund säger Andrew Fitzsimons att det är anmärkningsvärt lätt för en person som han som måste använda den under långa perioder, men också för den genomsnittliga personen. "Jag kan föreställa mig att kvinnor hemma uppskattar ljusheten också, eftersom vi alla vet att en självutblåsning kan känna sig som en Pilates-klass", säger han.

Harry Josh Pro Tools Ultra Light hårtork

Ingen här kallade ut Harry Josh Ultra Light hårtorken speciellt, men vi trodde det var värt att nämna som en Dermstore bästsäljare och ett mycket lätt alternativ. Kathleen Hou kallar det här Bentley av hårtork för sin lätta vikt - mindre än ett kilo - och hastighet. "Det är nog snabbare än bilen du körde i gymnasiet, eftersom det blåser luft med en jämn hastighet av 94 miles per timme. På toppen av allt det är det så tyst att du faktiskt kan ha fullständiga samtal när du använder den. "

Elchim Classic 2001 Hårtork

Med tanke på att jag bara undersökte yrkesverksamma är det inte förvånande att ingen rekommenderade en riktigt cheapo hårtork. Det mest prisvärda alternativet kom från Maria Tritto, som nämnde att Elchim blåstorkare var valet i hennes salong för deras praktiska egenskaper (de sträcker sig från $ 85 till $ 250). "Jag föredrar Elchim för sin lätta kropp, liksom den fantastiska livstidsgarantin. De prissätts rättvist och levererar allt jag behöver: höga värmeinställningar, hög effekt och något som är lätt nog att användas tillräckligt i en frisör. "

Hon rekommenderade inte en specifik modell, men när vår egen skönhetsguru Rio Viera-Newton frågade sin mamma om hur hon behåller hennes avundsvärda lockar, föreslog hon den här Elchim Classic 2001 hårtorken: "Normalt lufter jag mitt hår, men om Jag måste gå i skynda, jag gillar att använda min Elchim hårtork på varmt, lågt tryck, med Elchim bi-diffusor fastsättning. Det torkar håret och tillåter det att behålla krullarna. "Den här har upp till 2 000 watt kraft för en snabbare torrtid, men är inte lika lätt som de andra på 2, 6 pund.

Conair 1875 Watt Jonic Ceramic Hårtork

Om du vill ha något ännu mer budgetvänligt som dips under $ 50, rekommenderar vi starkt denna Conair 1875 hårtork som har över 2000 mestadels positiva recensioner och bra specs för en sådan billig hårtork: 1 875 watt kraft (mer än Dyson, med vägen), en 1, 7-pund kropp, och bra värmeinställningar med ett kylskott. Jag har provat det personligen innan jag bytte till en professionell (den här doftande Hai-enheten), och ser verkligen inte så stor skillnad.

Flera värmeinställningar

Sedu Revolution 4000i

Om en mängd värmeinställningar är din sak, först har Harry Josh Pro Tools hårtork en jättestor 12, men en annan som Stephanie Angelone lurade på var Sedu Revolution 4000i, som hon säger "har sex olika värmeinställningar, keramiska jonplattor för att skydda håret mot skador och statisk kontroll, en inlåst kylknapp och en lätt kropp. "

ergonomiskt

Gamma Piu Ion Ceramic S

Och om du kommer att hålla hårtork under långa perioder är det också viktigt att det känns bekvämt i dina händer, vilket är här här hårtorket från italienska märket Gamma Piu kommer in. Paul Labrecque säger att han värderar hår torktumlare som är svaga på håret, lätta att använda och tillförlitliga - men också lätta att greppa: "Med denna torktumlare är värmen alltid stabil och det finns en kylknapp som är perfekt placerad för styling, med ett utlösningsfinger att låsa i inställningen. Det är en lättviktsmodell med ett rundat handtag som passar bra i handen, gör det lätt att gripa och den här modellen fyller syre i håret, vilket gör att håret ser blankt ut som jag stilar det. "Vi borde nämna att det också kunde runda ut kategorier av vikt och kraft, eftersom det går upp till 2 300 watt kraft (mer än någon i denna lista) och väger bara ett pund.

Bra för resor

Foto: Luke Pidgeon / (c) Luke Pidgeon 2016

T3 Compact Folding Hårtork

Eller om du vill ha något som hjälper dig att undvika att använda en hemsk hotell hårtork när du reser, skulle vi också rekommendera en av dessa superrecenserade vikbara hårtorkar. Denna T3-version (varumärket som är känt för sina stylist-godkända curlingjärn) är dubbelspänning, vilket gör den perfekt för resor och levereras med turmalin och keramisk jonteknik för att hålla håret jämnt, även vid fuktigt väder.

Drybar Baby Buttercup Hårtork

Och denna vikande Baby Buttercup Blow Dryer från blowout-varumärket Drybar är ett annat bra val som är dubbelspänning, har två värmeinställningar, väger bara 13 ounce, och är en Drybar-bästsäljare på Sephora (tillsammans med sin fullstora motsvarighet, Buttercup).