Det bästa. verkligen.

De bästa vandringssandalerna, enligt Trail Guides och Outdoor Gearheads

Anonim

Sommarvandringar kallar på sommarvandringssandaler: De vanliga stövlarna blir för heta, men lättare träningsskor kommer inte alltid att ha grepp och tekniska käftar du behöver göra det genom våt och ojämn mark. För att hitta de bästa för både män och kvinnor, pratade vi med en grupp av åtta experter som inkluderar spårguider, uteserveringsköpare, erfarna vandrare och till och med en av de snabbaste kvinnorna att någonsin vandra Appalachian Trail. De passerade deras råd för vad de skulle köpa - spoiler alert: Alla gillar verkligen Chacos - och även några ull strumpor för alla som är intresserade av en sportig socks-and-sandals look.

Bästa allround vandringssandal

Herr Chaco Z / 1 Classic

Kvinnors Chaco Z / 1 Classic

Chaco, det klumpiga, slitstarka sandalföretaget, var en nästan enhällig favorit: Tre personer vi talade med sa att dessa specifika är de bästa allroundvandringsandalerna. Det fanns några rationaler: "Jag gillar inte klockor och visselpipor - de orsakar vanligtvis blåsor, faller ihop eller bara underpresterar", säger Matt Schonwald, en certifierad skidåkare och lavinledare och grundare av BC Adventure Guides. Chaco Z / 1 Classic består av endast åtta komponenter, inklusive en stark sål och anpassningsbara remsor. Det handlar om så enkelt som det blir.

Avgörande, folk säger också att Chacos känner sig bäst. Alla modeller i serien har också fått intäkter från American Podiatric Medical Association för att främja fothälsa - de enda sandalerna på den här listan gör det - och fansen av skoen håller med om: "Jag gick 1.200 mil i ett par på Pacific Crest Trail ", säger Michael Hervey, en senior instruktör med Outdoor Outreach, av sina" bombsäkra "Chaco sandaler. Fotograf Erika Skogg, en National Geographic explorer, älskar att de är "otroligt väderbeständiga och verkar vara i evighet, även efter år av resor." De fungerar lika bra för vardagliga vandrare - vandrare, verkligen - som en vän av min som omedelbart tog upp Chaco när jag berättade för henne att jag skrev om vandringssandaler. "De reparerade mina gratis efter att jag hade slitit ut dem under sju års användning, så jag är en lojal kund nu", sa hon.

Plus, Chaco kan du utforma ditt eget enstaka par, så du kan äntligen få de taco-tryckta, houndstooth eller Pac-Man-smyckade sandalerna du alltid ville ha.

Bäst för svår terräng

Kvinnors Chaco Z / 2 Classic

Herr Chaco Z / 2 Classic

Chaco Z / 2 har alla fördelar med Z / 1, men med en extra tå loop som håller dina fötter på plats när spåren blir steniga och förrädiska. "Jag har vandrat, campat, paddleboarded, biked, och i grunden bodde i dem under sommaren", säger Taylor McFarland, administrativ assistent vid Sierra Club New Jersey-kapitlet. McFarland har slitit henne från vandring i parkerna i Monmouth County för att dansa på Mountain Jam, den årliga musikfestivalen som hölls på Hunter Mountain. Matt Smith, ungdomsprogramchef vid Outdoor Outreach, sa att hans Z / 2s fortfarande går starka efter ett decennium på mer än 500 utflykter "från djunglerna i Ecuador, bergen i Yellowstone, skogen i norra Kalifornien och stränderna i San Diego. "

Bäst för långa vandringar

Kvinnors Chaco Z / Cloud

Mäns Chaco Z / Cloud

Ännu mer Chacos: Kelly Maggs, en handelschef för sko på REI, föredrar Z / Cloud för sin kuddefotbädd, en nödvändighet för båtstöd på långa vandringar. Z / Clouds mjuka känsla kommer från ett extra lager av polyuretanskum som lägger på dämpning utan förpackning på vikt. "Jag älskar bandet justeringar för att anpassa passformen till min fot, " sa hon. "Och den stora grippy yttersålen så att jag stannar upprätt när jag kryper på stenar."

Bästa vandringssandal-slash-flip-flop

Mäns Astralfilipe

Kvinnors Astral Rosa

Conor McElyea väljer produkter för Cairn, en abonnemangstjänst för utomhusutrustning och för att välja den första skor som ingår i varukorgen skickade han prover av olika märkes sandaler till äventyrliga vänner. Astralen kom ut över huruvida testare vandrade på mossiga bergarter, korsade floder eller utforska Oregons tidiga mudiga kustlinje. "Vi ville ha överfunktionalitet och bred överklagande för vandring i backcountry eller gå runt i stan", säger han. Med några andra vandringssandaler, inklusive tekniskt skickliga men stilbristande Chacos, "skulle många människor inte fånga döda på dem." Dessa har ett mer strömlinjeformat utseende. Rem som sitter bakom och runt foten är avtagbar, så sandalen kan enkelt konverteras till en flip-flop.

Bästa vandringssandal med kardborreband

Kvinnors Merrell All Out Blaze Web

Män Merrell All Out Blaze Web

De flesta experter var överens om att deras vandringssandaler var tvungna att uppfylla de höga normerna de ställde för sina stövlar. Även om Merrell och Chaco delar samma moderbolag, informerar Merrell sakkunskap inom vandringsstartteknik om detta sandals design. Nicole Brown, grundare av Women Who Hike, ett samhälle för kvinnliga vandrare med kapitel som organiserar gruppvandringar i alla 50 stater, Kanada, Europa och Australien, gillar Merrell All Out Blaze Websandal eftersom det har samma slitstarka, slitstarka Vibram enda som hittades på många vandringsskor från Merrell. Eftersom det är hållbart nog för något äventyr, rekommenderade hon det som en "pålitlig vandringssandal för spår med strömkorsningar och vattenfall, och det är perfekt för vandring blandad terräng, inklusive vandringar med någon rock scrambling." Till skillnad från Chaco spänne stängning, Kardborreband på dessa sandaler möjliggör enkel avstängning och snabb åtdragning eller lossning på farten.

Bäst för väldigt våta vandringar

Mäns Keen Uneek Sandaler

Kvinnors Keen Uneek Sandaler

De flätade snören på dessa Keens ger ökad styrka samtidigt som du håller en flexibel hållning på foten. Det betyder att sandalen flyttar, men du gör det - oavsett om du vattnar genom en flodbank eller sideställning på steniga delar av leden. De är säkrade med bungee snörning, så de kommer inte att lossna eller glida under vandring, och eftersom snören täcker hela foten är det liten chans att du släpper ut, även i vatten. För vattenskor gillar Matt Schonwald Keen's McKenzie, och Uneek erbjuder all säkerhet i en sko i en andningsbar, snabbtorkande sandal.

Bästa budget vandringssandal

Kvinnors Teva Original Universal

Mäns Teva Original Universal

Mindre än hälften av priset på ett par Chacos är den ursprungliga Teva-sandalen en prisvärd plocka med justerbara band och en sula med mycket grepp för dragkraft på ojämn terräng. Designad för att bli våt, kommer de att kunna hantera vandringar som går från spåret till floden och tillbaka. En min vän som vandrar mycket sa, "Chaco-sulan var lite stel för mig; Jag föredrar faktiskt Tevas eftersom de är mjukare. "

Bästa strumpor att para med vandringssandaler

Kvinnors Darn Tough Merino Wool Micro Crew Kudde Socks

Mäns Darn Tuff Merino Ull Micro Crew Kudde Socks

Att bära sandaler över strumpor är så otydlig att det faktiskt blir coolt igen. När vandrare gör detta går de med ullsockor under vandringssandaler. Ull är naturligt fuktgivande och luktresistent, så de är faktiskt en bra match för aktiva vandrare och våt terräng. Erika Skogg sa, "Om det är en kall sommarmorgon i Alaska eller Montana börjar jag vanligtvis dagen med Chacos och tjocka ullsockor, för jag vet hur snabbt morgonen kan övergå till heta eftermiddagar." Hon älskar dessa mysiga, lätta Darn Tough strumpor att hon kan kasta i sitt pack när det värms upp. De är gjorda i Vermont och levereras med livstidsgaranti. Matt Schonwald kom överens: "Varje sock från Darn Tough blir de bästa strumporna du äger."