grön vecka

De bästa organiska babydukarna, enligt experter

Anonim

It 's Green Week vid, där vi ska prata med miljölevande experter och skura Internet för de bästa produkterna som lämnar ett ljust fotavtryck och löser små hushållsproblem.

Det är självklart att barntorkar är väsentliga för att hålla röra i ordning. Bekvämligheten med en produkt som låter dig torka ner ett barn är dock inte utan dess miljöpåverkan. För att klara sig på blöjor och klibbiga händer måste barntorkar vara hållbara - vilket innebär att de är mer troliga än att de innehåller någon form av plast eller polyester och därför inte är biologiskt nedbrytbara. För dem som letar efter ett mer miljövänligt alternativ föreslår Micaela Preston i Mindful Momma torkdukar av trä eller bambu massa eller andra naturliga fibrer. Även om de inte är 100 procent biologiska nedbrytbara, är det fortfarande ett mycket bättre alternativ än att använda vanliga babydukar. För att hålla din barn säker, rekommenderar Preston att dukarna är doftfria och vattenbaserade. Nedan finns sex picks från ekosmedvetna mamma bloggare och företagsägare, från återanvändbara till engångsalternativ.

Mukin 100% Muslin Organiska Cotton Baby Tvättade

Genevieve Howland, grundare av Mama Natural hemsida och författare till The Mama Natural Week-by-Week Guide till graviditet och förlossning, rekommenderar att man köper återanvändbara ekologiska bomullsdukar och tvätta dem med eventuella tygblöjor som du kan använda. Ett annat tips? "Håll en sprayflaska fylld med vatten i närheten och fukta dina DIY-servetter för att rengöra ditt barns skräp, " delar Howland.

Caboo Tree-Free Bamboo Baby Torkdukar

Naturligtvis, om du hellre inte vill lägga till den växande tvättstapeln, rekommenderar Howland att du försöker bambu babyservetter, som anses vara "trädfria". "Bambusdukarna är bättre för miljön än typiska träbaserade dukar och är snabb att bionedbrytande, vanligtvis på mindre än en månad, "säger hon. "För Eco-bonuspoäng: Hitta de som är lagrade i en plastfri dispenserram." Försök Caboo-servetter, som varumärkets krav är komposterbara inom 28 dagar. Förpackningen är plast, men den är också helt återvinningsbar.

Natracare Organic Cotton Baby Torkdukar

Mamavation, en webbplats och ett samhälle grundat av Leah Segedie som "bemyndigar kvinnor genom miljövård", har nyligen undersökt nontoxa blöjor och babydukar och fann Natracares 100 procent ekologiska bomullsdukar för att vara främre löpare. Natracare har godkänts av Made Safe, en ideell organisation som intygar en produkt som oskadlig genom laboratorietester. "Inte bara är de nontoxa och organiska, men de har certifierats av en tredje part. Det är också en kvinnlig ägd verksamhet, och jag gillar att stödja kvinnor, säger Segedie. De är också biologiskt nedbrytbara och komposterbara.

Joonya Eco Wipes

Tahwii Spicer, ägare till Eco Baby Co., en naturlig fokuserad butik för spädbarn och mammor i Indiana, rekommenderar Australiensbaserade Joonya Eco Wipes, som är fria från alkohol, klor, petrokemikalier, formaldehyd, parabener och fenoler. De är också biologiskt nedbrytbara. "Joonya Eco Wipes är en spelväxlare när det gäller babydukar och är perfekta för föräldrar som lever med en slöslös medveten livsstil", säger Spicer. "Vi älskar att de är gjorda av en tjock, biologiskt nedbrytbar och komposterbar växtbaserad fiber" - det vill säga från 100 procent biologiskt nedbrytbart och kompostabelt viskosmaterial som är säkert för miljön. Som en bonus är förpackningen också återvinningsbar.

Bambo Nature Tidy Bottoms Baby Torkdukar

För spädbarn med känslig hud rekommenderar Spicer torkdukar av Bambo Nature. "Torkdukarna är otroligt mjuka, hypoallergena och gjorda med icke-toxiska ingredienser", säger hon. Tillverkas av Abena, ett danskt företag som är känt för sin miljöförfarande, är dukarna tillverkade i Sverige och innehåller inte klor, parfymer, parabener, färgämnen och optiska ljusmedel.

WaterWipes Sensitive Baby Wipes

Casey Power of Ecocentric Mom, en månatlig prenumerationstjänst av ekologiska och miljövänliga varor för mammor och spädbarn, föredrar WaterWipes, som enligt namnet innehåller 99, 9 procent vatten och en "droppe grapefruktfrö extrakt" enligt bolaget. De är också hypoallergena. "Jag älskar hur våt de är, så de rentar verkligen utan att behöva skrubba på min bebis botten", säger Powers. "Jag älskar också listan över ingredienser. Fantastiskt. "Tänk på att WaterWipes endast är gjorda med 20 procent viskos och 80 procent polyester, vilket gör dem bara 20 procent biologiskt nedbrytbara.