rekommenderas av experter

De bästa överkroppsmutterna för tänder, enligt tandläkare

Anonim

Medan tänderslipning eller bruxism orsakad av knäppta käftmuskler uppträder när du är vaken är sömn bruxism svårare att behandla, eftersom många patienter är omedvetna om att de ens har problemet. Det upptäcks ofta endast när man söker behandling för symtom som huvudvärk, ansikts- eller käksmärta eller slitna tänder eller om en sängpartner märker slipljudet.

Problemet är så vanligt att New York City-tandläkaren Dr. Lana Rozenberg säger att en av fyra av hennes patients tänder visar en typ av slitmönster som överensstämmer med slipning. En gång trodde att det var resultatet av käk eller tänder felinriktning, säger Dr Brent Larson, chef för division av ortodonti vid University of Minnesota School of Dentistry, "Vi har lärt oss att det verkligen inte är fallet. Människor är kopplade till slipmaskiner, och om de är slipmaskiner, finns det vissa saker som kan göra det värre. "Bland dessa förhärskande faktorer är stress och ångest, koffein, alkohol och vissa mediciner. Om du misstänker att du slipar tänderna på natten, är det bästa att göra på tandläkaren för en fullständig utvärdering. Under tiden eller om din slipning är ett problem som är förknippat med perioder med hög stress eller dålig sömn, säger tandläkare att nedanstående diskontroller kan ge lättnad.

Bästa koka och bita nattvakt

Oral-B Nighttime Dental Guard med räckvidd

Endast en läkare kan passa dig för ett anpassat munskydd, men för det bäst passande OTC-alternativet, leta efter en "koka-och-bita" vakt som möglar till dina tänder. "Sätt det i varmt vatten att mildra det, och då biter du in i det och det sätter", säger Rozenberg. "När det sätter, kan du trimma [det överskjutande materialet], och nu har du en semi-anpassad skydd." En av hennes favoriter koka-och-biter är den här från Oral-B, som har en trevlig mytis smak och kan också mjukas i mikrovågsugnen. Dr Brijesh Chandwani, en tandläkare som specialiserar sig i ansiktsvärk och käftskador, rekommenderar även Oral-B-skyddet.

Bästa nattvakterna i en storlek

Plackers Grind No More Dental Night Guard

Eftersom de är klara att använda rätt ut ur lådan, är de enstaka nattvaktarna, som de här Plackers som valts av Rozenberg, en snabbare lösning än koka-och-bettvakter - så länge de är en bekväm passform för din mun. Designad för att bäras på antingen övre eller nedre tänderna, dessa är disponibla men kan rengöras med Efferdent tabletter, tandkräm eller tvål och vatten mellan användningen. Rozenberg rekommenderar rengöringskok- och bettvakter på samma sätt för att hålla dem hygieniska.

DenTek Comfort-Fit Dental Guard Kit

Med en slankare design än några av de andra populära vakterna, säger Rozenberg att den här DenTek-modellen erbjuder lika mycket skydd samtidigt som det känns bekvämare. Om du har en känslig gagreflex är det dock bäst att gå med ett professionellt skyddat skydd, eftersom även dessa lågprofilerade OTC-versioner fortfarande kommer i kontakt med munnen, vilket kan vara irriterande.

Bästa munskydd för dagslipning

Dental Duty Professional Dental Guard

Medan den är perfekt lämpad för över natten användning, är en av fördelarna med denna koka-och-bett munskydd att det kan användas ibland under dagen när du är benägen att slipa - som när du spelar sport eller i gymmet. "När människor tränar och lyfter vikter, knyter mycket tid på tänderna, " säger Rozenberg. "När kroppen tänder, täcks käften också för att det är en av musklerna."

Bästa munskydd för känsliga tänder

Ora-Guard Dental Grind Guard

Chandwani gillar det här mikrovågsskyddet eftersom det bara täcker ryggen och inte stör känsliga tänder. Den snygga passformen hindrar vakt från att röra sig om natten, vilket kan göra det obehagligt att bära och störa sömnen.