rekommenderas av experter

The Best Soccer Cleats, enligt fotbollsspelare

Anonim

Så du kan spela som Pelé.

VM är officiellt på gång, vilket naturligtvis ledde till att vi frågade: Vilka är de bästa klättren "> sport (även lokalt, även om USA-laget inte är i det), vilket övertygar många att engagera sig i allt från ungdomsfotbollliga till intramurala eller stadsklubbslag.

Om så är fallet, vilka klämmer är bäst? Bland experterna vi frågade, finns en enhällig folkfavorit: Adidas Copa Mundial, som passar översatt till "VM" på spanska. Det blir rave recensioner ganska mycket över hela linjen, för alla typer av fottyper. Och medan Mundials är läder, som de flesta skor på denna lista, finns det också några bra veganalternativ. För att suss ut de bästa klyftorna för olika fotformer, gräsmattyper, budgetar och mer talade vi med en rad fotbollseksperter, från en fotbollsförsäljningschef till pro spelare från fotbollsklubbar i New York City och Europa, länge unga fotbollsliga frivillig. Men först, Copa Mundial.

De allra bästa bastarna

Adidas Copa Mundial

Mundial har inte förändrats mycket sedan 1979 och fick rekvisita från spelare för att passa breda fötter. "Kangaröens övre mögel är perfekt över tiden och ger en mycket ren touch och en skarp slående yta", säger Rami A. Zeidan, som spelade på Johns Hopkins University. Den rymmer också krokiga tår: "Dessa har en mjuk och smidig övre, som är perfekt för någon som jag med krokiga fötter. Mina stora tår går under mina andra tår på båda fötterna, så jag har problem med vanliga skor, än mindre klappar, Säger Arianna Criscione, målvakt för Union Sportive Saint-Malo i Italien.

Plus: Mundials är pålitliga och långvariga. "Jag har köpt samma stil Adidas Copa Mundial cleats sedan gymnasiet, och jag är nu 29 år gammal", säger Julian Muscio, som spelar klubb för Lyndhurst FC i New Jersey. "Efter några år kan jag berätta att de börjar förlora sin form och jag köper ett nytt par." Criscione tycker också att de är tillgängliga globalt. "Det är också en stövel som hittades över hela världen, så jag har lätt hittat det i alla länder jag spelat in. Jag går i en butik, begär min storlek och gå ut, inget krångel eller behöver prova, säger hon. "Det är en gammal men bra."

Adidas VM

Samma sko, men med mer uttalade klämmer för mjukare mark.

Adidas Copa Mundial Blackout

Zeidan gillar också den väldigt coola monokromatiska blackout-versionen. De är tyvärr inte längre tillgängliga via vanliga kanaler. Men andra blackoutskor, som dessa vanliga Copa cleats, finns fortfarande på marknaden.

Ett billigare alternativ

Nike Premier II

"Förflyttningen från läder till syntetmaterial för den övre konstruktionen i fotbollsskor har kraftigt minskat sin vikt och inbrottstid, men ibland vill du bara ha en naturlig känsla och beröring av en klassisk läderklämma", säger Robbie Baum, chef på Upper 90 Soccer, som föreslår Nike Premier II-stilen som det nuvarande bästa värdet för en läderstart. "Dessa har inte klockorna och visselpiporna i sina mer heralderade bröder, Nike Tiempo Legend VII eller Adidas Copa 18.1, men du får en högkvalitativ läder övre för nästan hälften av priset." Baum säger att läder är mjuk och kan förväntas formas till sin ägarens fotform, så han rekommenderar att han går för en "snygg passform ur lådan, eftersom de kommer att sträcka sig efter några användningar." De små knölarna, tillägger han, gör dem till att fungera på både naturligt gräs och gräs .

De bästa laceless cleatsna

Adidas Predator 18+ Firm Ground

"Jag älskar dessa eftersom de är superformiga: de har inga snören, så du har bra inverkan på bollen", säger Sebastien Ibeagha, en New York City FC-försvarare, som är delaktig i denna splashy, nyligen släppta färgpalett. "De kom precis ut med en neon gul med röda och svarta accenter, och jag tycker att färgerna är riktigt, riktigt coola. De är ljusa. "Den som är intresserad av en mer dämpad svart-och-röd-version kan hitta dem för under $ 100 på Zappos.

Adidas Predator Tango 18+ Torvskor

Samma sko men i turfversionen, till nästan hälften av priset. "Dessa är konstruerade med en mycket mjuk stickad övre, en elastisk krage och en anatomisk hälräknare som arbetar tillsammans för att hålla foten låst på plats", säger Baum, som har haft den här stilen sedan de debuterade 2016 utan någon passform eller överbelastning problem. "Fördelen att eliminera snören är en ren, ojämn yta för att kontrollera och slå bollen", säger han. "Vad jag, och mitt knä efter operationen, älskar mest om den här skon är full-längd Boost mellansågen. Boostskum utvecklades för löpning; Det ger en väldigt polerad, men fjädrande och lyhörd rida. "Baum varnar det utan snörskor för att anpassa passformen, rovdjurna är inte för alla - speciellt de med smala fötter eller höga bågar. "Det måste vara en bra passform, eller det kommer bara inte att fungera."

De bästa klämmorna för kulstyrning

Adidas X 18+ Firm Ground Cleats

"Jag har slitit Adidas i sju till åtta år, och nu bär jag den nya X 18; Jag tycker är en av de bästa skor som de har, säger Ismael Tajouri-Shradi, en framåtriktad för New York City FC. "De känner sig väldigt, mycket bekväma och är mycket bra på sålarna. De är mycket bra att kontrollera bollen med. Det är denna känsla som varje fotbollsspelare behöver. "Dessa" fotbollblå och solgul "stövlar är fantastiska, men Zappos har också flera andra versioner av X 18 till lägre priser.

De bästa kläderna för kvinnor

Adidas Ace 17, 1 FG

"Jag gillar verkligen passformen och känslan av dessa; stöveln är super lätt, vilket ger smidig beröring och strumpliknande passform, och den kvinnorspecifika studkonfigurationen - Adidas utformade detta med kvinnliga idrottarens kropp i åtanke - ger mig stabilitet och konsekvent dragkraft på olika ytor ", säger Kathryn Moos, som spelade fotboll på Brown innan han spelade professionellt på Island. (Hon är för närvarande grundare av OWYN, ett växtbaserat näringsmärke.)

Adidas Predator 18.1 Firm Ground Cleats

"Den nyare versionen av stöveln är kvinnans Predator 18.1 Firm Ground-stil; Jag har inte försökt detta men har hört bra saker. "

De bästa klyftorna för konstgjord torv

Adidas Nemeziz

"Alla fält i New York City är konstgjorda, så det är viktigast att ha torvskor med små gummistubbar på sålarna, inte studsar, eftersom sålarna på studded stövlar är för svåra och är bäst för gräs, inte gräs, Säger Stefan Zorich, chef för Downtown Soccer Leagues uniform, grunder och utrustningskommitté. Adidas Nemeziz är en av sina bästa picks tack vare sitt "unika tyg för skos ytterdel; Det är också mycket intressant design-vis, och bottensålen är bra för gräsfält. "

Nike Zoom Hypervenom

Två mer utmärkta torvskonstilar, enligt Zorich, är Nike Hypervenom, en "väldigt stabil boot med en hög fotled så det ger extra stöd, även om den yttre ytan på stöveln inte är lika bra som Nemeziz." Han säger också Adidas Predators konstgjorda iteration är värt att överväga; han gillar den här eleganta, svarta stilen.

De bästa kliverna för att göra mål

Bike Hypervenom Phantom III

"Den här skoren är gjord för målskytten: Passformen är snygg, men skos anatomiska form gör den till en bra midjan av vägen som kan rymma en bredare fot samt en smalare fot", säger Baum av över 90. Den övre är gjord av Flyknit materialet som Nike brukar använda på löparskor. "Den största fördelen med detta är en mjuk socksliknande passform med nästan ingen inbrottstid. Inbäddad i strejkzonen "- på skopans övre del" är ett skum som hårdnar och retas när bollen slås med kraft för att lägga till kraft. När en mjuk beröring krävs, som när man tar emot eller överför bollen, mjukar skummet, vilket ger en dämpningseffekt som hjälper till att styra. "

Nike Hypervenom Phantom III

Samma sko, i en blå period, på Zappos.