hårlös vecka

De bästa verktygen för invuxna hår, enligt Instagramets Tweezer Aficionado

Anonim

Foto av Tweezist.

Hår: Det är en naturlig del av att vara en människa. Men när temperaturen klättrar och huden exponeras är det en av de saker som många av oss vill kontrollera. Den här veckan tacklar vi hårlöshet, inte bara hårborttagningsprocessen (elektriska rakapparater och ingrown-hair behandlingar och estetiker-rekommenderade pincett och liknande) men också vad du ska köpa när du förlorar ditt hår och även hur man tar vård av en sphynx katt. Håll dig stämd när veckan fortskrider. Välkommen till Hairless Week on.

Under det gångna året har en ung sydkoreansk kvinna som går vid Tweezist - hon inte avslöjar sitt riktiga namn - filmat omkring 400 närbilds videor av sig själv och extraherar ingrown hairs från benen. I de flesta av dem tvingar Tweezist en lansett rakt in i hennes hud, fiskar runt för håret och drar sedan ut det med ett par rakpinnar. Danglar hon det ofta blodiga håret framför kameran. Beroende på din konstitution är videoklippen antingen magebarkande eller beroendeframkallande.

Tweezist är ingen Dr. Pimple Popper (som nu har sin egen TLC show, This Is Zit ), men hennes videoklipp får en respektabel 200 000 visningar vardera, plus en stadig ström av kommentarer från sated viewers ("så freaking satisfying!") På engelska, Spanska, koreanska och emoji (hjärtögon, chockad ansikte). Nyligen, efter ett flertal meddelanden från fans som bad om produktrekommendationer för sina egna ingrowner, skiftade Tweezist en del av hennes fokus bort från hennes arbete och vidare till själva pincett. Hennes textning läser ofta som mini recensioner: "Dessa är bra för korta hår, men inte för ingrown", skriver hon. Eller, av ett par som är tippade med små ringar, "är spetsen på det här paret för tjockt - mina tunna hår var brutna när jag försökte dra ut dem."

Medan det är rimligt att en person kan hitta en tvåsidig videoupproring ("Det ser ut som en orm!" Tweezist har varit känt att säga, medan hon drager ett särskilt lockigt hår under flera lager av huden), det är otänkbart att kvinnan vet hårborttagning . Så jag mailade Tweezist (hon bor i Seoul) och bad om hennes rekommendationer om de bästa verktygen för ingrown hår, ansiktshår och regelbunden gammal plockning.

Det bästa för ingrowns

Lucanus Ögonbryn & Hårtvätt Professionellt Verktyg

För tvåzing ingrowns gillar Tweezist det inte-sålda-i-Amerika märket Lucanus. Du kan hitta ett par par på Ebay. Lucanus är (i tvåzistens approximation, åtminstone) den perfekta pincetten. "De är bra för döda ingrowns, och fina korta hår. De kan plocka till och med bara rakade ögonbryn eller benhår. "

Rubis Tweezer Slanted Rostfritt Stål

Tweezist säger att du också kan gå med ett mer lättillgängligt Rubis-par. "Rubis är en av de bästa, " säger hon. "Även om de förlorar lite av sin kvalitet med tiden. Du kanske behöver köpa en ny efter ett år eller två, eller få tipset raffinerat. "

Det bästa för att gräva

Majestätiska Bombay kirurgiska pincett för invuxet hår

För att rengöra huden rent för att komma till ingrown, gillar Tweezist Majestic Bombays för deras super skarpa spets. "Jag har använt dem för en stund", säger hon. "Och de fungerade bra."

Det bästa för att plocka

Tweezerman Slant Tweezer

Den ständigt populära Tweezerman pincett är okej, säger Tweezist, men inte idealisk för att gräva ut ingrowns. "Tvåzers pincett är bra för att plocka, " säger hon, "men för att gräva är deras tips inte tillräckligt skarpa. De gör ett stort sår på huden. "

Det bästa för ansiktshår

Avsluta Touch Flawless Facial Hair Remover

För ansiktshår älskar Tweezist sin elektriska rakapparat. "Jag använder en felfri Rose Gold Hair Remover för min överläpp och hakhår, " säger hon. "Det gör inte min hud irriterad eller röd, och nu behöver jag aldrig växa mitt ansiktshår ut för att vaxa."

Det bästa för ingrown prevention

SongWol Koreanska Skönhet Exfoliating Handskar

När det gäller att förhindra ingrowns, gillar Tweezist att skrubba hennes ben. "För att förhindra ingrowns, gör jag mycket skura. Jag använder en koreansk viskoskrubbhandske. Det gör min hud som en bebis. "

Det bästa för att läka huden

Allongs Conditioning Aloe Gel

Hon använder också aloe att läka och återfuktas. "Jag gillar Allongs", säger hon. "Plus en hemlagad skrubbe med svart socker och citron."