rekommenderas av experter

De bästa våtdräkterna och utslagna vaktar, enligt Surf Instructors

Anonim

Surfa kan tänka på bilder av solbränna och trösklösa män, men i verkligheten har mycket krävande surfutrustning att göra med att täcka huden. I svalare klimat - även på sommaren - kommer du sannolikt att ha en full längd neopren våt kostym. Om du har turen att surfa i tropiska klimat, får du mer flexibilitet men behöver fortfarande ett utslag (kort- eller långärmad sträcktoppar) eller vårdräkt (enstaka dragor med korta ärmar och ben) för att skydda ditt bröst och armar från grova brädor. Och oavsett var du surfar, behöver du solskydd bortom solskyddsmedel. Lyckligtvis är de flesta surfkläderna UPF (skydd för tyg) 50.

"Våtdräktföretag ser alltid på att vara flexiblare, bekvämare och mer långvariga", säger Corey Senese, instruktör hos CoreysWave i Montauk. Men den enskilt mest kritiska faktorn är tjockleken på en kostyms neoprenmaterial. Det sträcker sig från en millimeter tjockt för varmt väder upp till en skrymmande sex millimeter för nära temperaturer. Utöver det, gå med vilka erfarna surfare och instruktörer som - de är de i vattnet. Vi bad en handfull för vad de rekommenderar, som börjar med varmt vatten redskap och slutar på en chillier notering.

För sommaren på östkusten (63 grader till 75 graders vatten)

Xcel Mäns 2mm Axis Fullsuit

Vid varmare väder bär Senese en kortärmad två mm Xcel fjäderdräkt med full ben (bilden är en långärmad kostym, självklart men det är också två mm). "De håller dig varm nog och de håller dina axlar täckta, men du stämmer inte i den varmare temperaturen", säger han. "Det är inte en sommar kostym som du skulle bära i troperna, men för sommaren i New York är det bra."

Xcel Calf Längd Sport Tight UV Wetsuit

Kristin Senese, som driver CoreysWave med sin man, gillar också surf leggings, ett nyare alternativ som går över en baddräkt eller med ett utslag och erbjuder mer täckning för varma men inte varma temperaturer. "De är antingen våtdräktsmaterial - neopren- eller Lycra, och de har UV-skydd i dem, vilket är en stor sak", säger hon. "Jag gillar inte att behöva oroa mig för att ha varje tum av mig solskyddsmedel."

För varmvatten surfing (75 grader och uppåt)

Rip Curl Women's Dawn Patrol Kortärmad Vårdräkt

"När det är 75 grader i vattnet lägger jag inte en våt kostym på. Det är inte nödvändigt, säger surfinstruktör Nancy Emerson, som driver eponymous surfskolor i Hawaii och Australien. "Men om det börjar bli kallt, lägger jag på antingen en kort john" - en ärmlös vårdräkt - "och ett utslagsklädsel under det, eller en vårdräkt som ligger över knäet och över armbågen."

Rip Curl Aggrolite 2mm Short John

Ekvivalenten för män skulle vara denna Rip Curl "short john."

Bästa utslagskydd för 75 graders vatten och uppåt

Foto: © COPYRIGHT 2016 Polara Studio

Dakine Women's Flow Snug Fit Long Sleeve Rashguard

Dakineutslagskydd är "väldigt flexibla och de ger mig gott solskydd", säger California Surfer Liv Stokes. "Det är allt ett utsläppskydd är, verkligen. Några utslag vaktar, när du får dem våta, typ av klamrar sig till dig, och jag finner Dakine inte gör det - de släpar bort. "

Dakine Men's Wrath Snug Fit Rashguard

Och för männen.

Patagonia Kvinnors Micro Swell Rashguard

Emerson sekunderar rekommendationen till Dakine, en av hennes sponsorer, men hon gillar också Patagonias surfutrustning, som är gjord med återvunnet material: "Det finns för mycket plast som används och allt detta olyckliga saker går in i våra hav."

Patagonia Mäns RØ Top

En trevlig kortärmad - och miljövänlig! - män rashguard.

För nybörjare i kallt vatten (55 grader till 65 grader)

Xcel Mäns 3 / 2mm Axis X2 Fullsuit

Senese säger att han är lojal mot etablerat varumärke Xcel, som bedriver "allvarlig FoU på en nivå som du kanske inte förväntar". Företaget tillverkar också prokvalitetsdrag som riktar sig till militär personal och räddningsdykare. För nybörjare surfar de föreslår den mer måttligt prissatta Axis-linjen. "Vi får alla Axis kostymer för våra elever eftersom de är super toasty, de är flexibla, och de varar, " säger han. "Det är en utmaning att lägga på en våt kostym om du är en ny surfare. En rygglås är mycket lättare att komma in i. "

Xcel Kvinnors 3 / 2mm Axis Så Fullsuit

Kvinnans version.

För avancerade surfare i kallt vatten (55 grader till 65 grader)

O'Neill Psycho-Freak Zen Zip 3/2 Wetsuit

Hawaii-baserade surf instruktören Mike Eubanks säger O'Neill passar har en teknisk kant, och han tar krediter med varumärket med banbrytande hållbara, vattentäta svetsade våtdräktsömmar. "Den svetsteknik som de använder är nu standard, " säger han, men "för att verkligen uppskatta en O'Neill Psycho-Freak, måste du fysiskt röra på våt kostym. Materialet känns dynamiskt, futuristiskt, högteknologiskt, lätt, snabbtorkande och flexibelt. "

För avancerade surfare i 50-graders till 57 graders vatten

Rip Curl Flashbomb Plus Zip Free Wetsuit 4 / 3mm

För kallare vatten på östkusten eller i norra Kalifornien, leta efter en 4/3 kostym - det är fyra mm neopren i torso och tre mm i extremiteterna - som håller dig varmare än en 3/2. Emerson säger att hennes gå till rekommendation är Rip Curls signatur Flashbomb-modell, så namngiven för sitt snabbtorkande "Flash Fodring" -material. Det var varmt nog att hon brukade bära hennes Rip Curl våtdräkter "tillbaka på dagen när jag åkte skidor i Lake Tahoe", säger hon. "Jag hade på sig en våt kostym i full längd. Jag är en öflicka. "

Rip Curl Flash Bomb 4/3 Bröst-Zip Full Wetsuit

Samma, för damerna.

Stövlar för 60 grader och kallare vatten

Xcel Infiniti Split Toe 5mm Boots

"Allt under 60 grader är tillräckligt kallt för att du kan behöva stövlar", säger Kristin Senese, och i vinterens död kan vattentemperaturerna på östkusten bli så låga som 30- och 40-talen. För de modigaste av kallvattensurfenderna rekommenderar Seneses en huvad våt kostym med en tjocklek av minst 5/4 mm, ihop med syv mm neoprenbränslebyxor och handskar. "Mina nya favoritsaker är Infinitis", säger Corey. "De är perfekta - de ligger så högt på tröskelkanten just nu". (De är också tillgängliga i versioner av en, tre, fem och åtta mm).

Vanter för 60 grader och kallare vatten

Xcel Drylock 7mm Texture Skin Mitten

För att matcha, rekommenderar Senese dessa Xcel vantar.