Jag är inte professionell. Bara galen.

De bästa kvinnornas körkläder för alla slags väder

Anonim

Jag är året runt löpare. Polära vortices och full-down downpours avskräcker mig inte. Och jag är inte ens särskilt galen: Jag har helt enkelt byggt en löpande garderob som är redo för alla väderförhållanden genom försök och fel och en stint som arbetar i en specialbutik. Rätt klädsel kan göra dåligt väder nästan irrelevant.

Relaterade berättelser

Vad är de bästa träningsskor för kvinnor?

5 New York-tränare på deras favorit träningsutrustning

Jag har gjort detta genom att organisera min arsenal av redskap kring temperatur, fukthantering och lagläggning. Först: När man bestämmer vad man ska bära, är temperaturen den mest uppenbara faktorn att överväga. Personligen värmer jag mig väldigt snabbt på en körning, så jag följer en regel om att klä sig som om den är 20 grader varmare än vad den faktiskt ligger utanför. Det betyder att jag accepterar att jag är köld för de första fem minuterna av min körning som ett kompromiss för överhettning på den första milen av en mils körning.

Därefter vill du hantera fukt. Detta inkluderar både svett som kommer från din kropp och eventuell yttre fukt som snö eller regn. Du vill hålla din hud så torr som möjligt för att hjälpa till att reglera din temperatur. Jag svettar mycket, så fuktgivande tyger - som syntetiska blandningar av polyester, nylon och spandex - är allierade i mitt krig mot chafing. Om du vill hålla det helt naturligt, välj ull, som faktiskt vika fukt väl, men undvik bomull, vilket gör att du känner dig blöt.

Och äntligen lagring. Alla löpkläder är byggda av en kombination av tre typer lager: baslager, för att hålla svett bort från din hud; mellanlagret, för att isolera dig från förkylningen; och yttre skikt, för att skydda mot element som regn, snö och vind. Jag kan bära alla tre skikten på en iskall dag med bitande vindar, men bara ett baslager på en mild dag. Men jag har provade och sanna kombinationer för varje slags väder däremellan, och de är som följer.

Varmt och soligt väder (65 grader och uppåt)

Lululemon Swiftly Tech Racerback

Jag har slitit Swiftly tank tops på allt från casual jogs till full marathons. De är mjuka till beröring, lätta och svettande. Eftersom Lululemon släpper ut nya färger i denna stil varje säsong, gillar jag att stalkla sin försäljningsavdelning för erbjudanden på äldre årstider, som denna snyggrosa. Jag gillar också korthals- och långmuffersversionerna för när det blir kyligare.

Nike Tempo

En sann arbetshorse, dessa shorts är billiga, komma i en massa färger och varar för alltid. Jag har par som är åtta år och de ser bra ut som nya. Den tre-tums inseam är den söta platsen för att hålla mig sval på de hetaste dagarna utan att vara så kort att de ständigt rider upp. Med plana sömmar som glider över huden arbetar de också för att förhindra den fruktade inre lårkanten.

Tifosi Jet Wrap Solglasögon

Jag motstod att ha på sig solglasögon under lång tid och trodde att de skulle studsa runt och irritera mig. Det var allting när jag försökte ett par Tifosi nyanser. De väger nästan ingenting och passar snyggt runt tempel och näsbrygga, så de rör sig inte alls. Vid flera tillfällen har jag faktiskt glömt att jag hade på dem. De är också bra för vinterdagar när solen hoppar av snöiga gator.

Body Glide

Jag väljer alltid sömmar och sömlösa kläder för att undvika chafing, men om jag kör tillräckligt långt - speciellt vid varmt väder - behöver jag lite extra för att skydda huden. Swiping Body Glide på områden som jag normalt skakar (inre lår och underarmar) gör underverk. Vaselin kommer att fungera i en nypa, men Body Glide är mycket mindre fet.

Swiftwick Aspire Zero

När jag arbetade på den löpande affären trodde de flesta inte att löpande strumpor var värda mer än 10 dollar för ett par, när du kan få en sexpack med bomullssockor till samma pris eller billigare. Och jag får det; när jag började springa kände jag mig också. Men över tiden, som de flesta av mina kunder, insåg jag att specialsockor är värda varje öre, av en anledning: De förhindrar blåsor. En våt, svettig socka skapar friktion och gnuggar mot foten och lämnar dig med smärta, öppna blåsor. Sug upp och köp strumpor av fuktgivande material, och det kommer inte att hända. Dessutom är vissa färger billigare på Amazon.

Saucony Triumph ISO 4

Det här är faktiskt min sko för alla slags väder, förutom snöiga och isiga förhållanden (mer om det senare), och jag har funnit att jag tycker om att ha mer mjukt skum under foten för att absorbera påverkan innan det kommer till mina leder. Saucony har gjort Triumph i över ett decennium. Det har alltid varit en favorit bland löpare som vill ha maximal dämpning, men för fyra år sedan uppdaterade Saucony det med ny teknik som sänkte ner sin vikt utan att förlora någon mjukhet.

Milda dagar (50 grader till 65 grader)

Nike Dry Training T Shirt

När temperaturen sjunker under 60 grader, eller vinden börjar blåsa, når jag en kortärmad skjorta för mer axeltäckning. Jag älskar hur mjukt och andningsbart denna Nike-topp känns.

Oiselle Flyte Shorts

Det kan vara helt psykologiskt, men jag tror att när det är för kallt för shorts, så kan anpassade stilar som dessa hålla mig varmare, eftersom de tillåter mindre luftflöde än lösa. Jag är också lite besatt av Oiselle eftersom varumärket har kvinnliga grundare som designar kläder till kvinnors kroppar. I det här fallet betyder det helt passande shorts som aldrig kommer att distrahera dig genom att knyta, slingra eller rida upp i mitten.

Kall men inte kallt (40 grader till 50 grader)

Harrier Long Sleeve

Detta är en ny favorit av mig och ett bra val om du föredrar naturligt över syntetiska tyger. Tillverkad av merinoull är denna skjorta så mjuk och mysig, det gör mig upphetsad att gå och springa även på dagar när man går ut ur sängen är en kamp. Tracksmith har en New England prep school slags estetisk, så dessa skjortor är också snygga nog att hålla på för ett efterkörningsmandat eller en måltid.

Saucony Women's Dash sömlös långärmad

En annan långärmad alternativ som är lika mjukt som en Lululemon Swiftly topp.

Saucony Bullet Capri

Dessa var väldigt populära på min löpande butik, eftersom den breda midjebandet och den mjuka komprimeringen ger en jämn och smickrande passform för kvinnor av alla kroppstyper. Jag gillar också de generöst stora bak- och sidfickorna för att lagra min telefon, nycklar eller matpaket, under lång tid.

Balega Hidden Comfort

När det blir kallare, gillar jag strumpor som är lite tjockare och varmare än mina Swiftwicks. Balega strumpor känns väldigt lyxiga, eftersom de har mycket plysch underlag. Jag älskar också att samla alla roliga färger.

Lätt kallt (30 grader till 40 grader)

Lululemon Front of the Pack 1/2 Zip

När det än 40 grader är det äntligen kallt nog för att jag ska lägga till ett mellanskikt. Jag tycker att Lululemon gör ett riktigt bra jobb på sina mid-layer tops, eftersom de har funktioner som gör att du kan anpassa dig för att ändra förhållandena. De inbyggda vanterna viker tillbaka om du inte behöver dem, och en halv dragkedja ger justerbart luftflöde när du värmer upp eller kyler ner. Detta hjälper mig att rationalisera att jag spenderar för mycket pengar på Lululemon, eftersom jag bär den här jackan i ett större temperaturområde än en utan alla klockor och visselpipor.

C9 Champion ½ Zip Pullover

Om du testar vattnet i kallt väder och inte vill splurge på Lululemon, gillar jag den här prissatta Championjackan som har liknande funktionalitet.

Athleta Stealth Tights

Det är dags att byta ut Capris för hela längdströjor. Jag är kort, så jag uppskattar när ryggbyxor kommer i olika längder och behöver inte hämmas. Dessa strumpbyxor har en snygg passform som känns stödjande på min löpande muskler och kommer i petite, regelbundna och långa längder.

Old Navy Mid-Rise Compression Run Leggings

För ett billigare alternativ som också kommer i ett brett utbud av längder och storlekar, erbjuder dessa Old Navy tights ett bra slag för din buck. Jämfört med andra strumpor i detta prisklass, är dessa överraskande tjocka och sträcker sig inte ut efter tvätt eller slitage.

Saucony Ulti-Mitts

Konvertibla handske-mittenhybrider är awesomely multifunktionella. För det mesta av vintern bär jag bara linerhandskarna (med smarttelefonvänliga fingertoppar!) Tills det blir super kallt när jag ska vända mittarna över handskarna.

Under frysning (20 grader till 30 grader)

Craft Zero Fuseknit Long Sleeve Base Layer

Varje hösten genererade ankomsten av den första försändelsen av Craft Base-lag en påtaglig spänningsnivå bland mina löpande medarbetare. Denna kultfavorit varar för alltid och kommer att vara ditt häftklammerlager hela vintern. Den mocka turtleneck isolerar din hals bättre än en vanlig crewneckskjorta, och det termiska materialet är idealiskt för att låsa i värme.

Sugoi Midzero Tights

Om jag bara kunde rekommendera en produkt till överlevande vinter skulle det vara ett par av dessa ströjor. Med fleecefoder på insidan och ett väderbeständigt yttre, gör midzero-strumpbyxorna vinterkörning möjlig.

Sugoi Midzero Zip Top

Var vänlig medveten om att den här artikeln är lite av en Sugoi Midzero lovefest, eftersom jag älskar varumärkets hela sortiment av termiska produkter. Inklusive detta mellankikt som ger värme på nästa nivå.

Obs! Denna speciella toppen är utsåld, men en väldigt snygg hoodie finns på Amazon här.

Smartwool PhD-körning Kallväder Mid Crew Socks

Trots att jag brukar ha påvisa strumpor, tycker jag om att gå på besättningslängd i kallare väder för att stänga något mellan mina ströjor och mina fötter. Jag har gjort misstaget att inte ha på sig tillräckligt långa strumpor och slutade med en ring med röd, vindbiten hud på varje fotled. Eftersom dessa är ull, håller de mina fötter och anklar toasty utan att suga upp svett.

Smartwool Merino 250 Cuffed Beanie

Den ofta citerade statistiken att 50 procent av din kroppsvärme släpper från ditt huvud har blivit debunked, men oavsett om ditt huvud kommer att hålla dig varmare på en körning. Jag älskar hur den här kappen har ett extra lager runt brädan för att hålla vinden från att orsaka kaos i mina öron.

Frigid och förbjuder (0 grader till 20 grader)

Sugoi Pullover

Ett mellanskikt med en huva. Jag slänger detta över mitt Craft-baslager för ultimat övre kroppsvärme.

Icebreaker Merino Sprite Hot Pants

Kan vi diskutera stötfrysning? Om du någonsin har kört i väldigt kallt väder, bara för att komma hem till en het dusch och få vattnet att brinna din iskalla bakom, vet du vad jag pratar om. Icebreakers ullunderkläder är lätta och andas, men ger extra värme åt min baksida, speciellt när de är ihop med min Midzero-tights. Om du vill tänka på layering: Du lägger till underkläder som ett baslager och dina tights är nu ditt mellanskikt.

Smartwool Merino 250 Hals Gaiter

Du känner förmodligen ett mönster av höjning på mer och mer ulllager eftersom det blir kallare. Jag gillar den här gaiterna för att hålla min nacke varm och att andas i kall luft mindre smärtsam.

Endast lunatics är ute och kör nu (Under 0 grader)

Brooks Canopy Jacket

Även om jag bara piskar ut mitt yttre skikt på mycket, mycket kalla dagar, är det fortfarande inte så tjockt. Det beror på att jag får det mesta av min värme från min bas och mittlager och förlita mig på ytterskiktet för skydd mot stark vind eller extremt kall luft. Brooks Canopy jacka är perfekt för detta eftersom det är lätt, och kan packa inuti sig om jag värmer upp senare i körningen.

Sugoi Coast Chamois Boyshort

Precis som Icebreaker-underkläderna ovan, förhindrar de kallstöt samtidigt som de ger extra lårtäckning och är gjorda av min favorit tyg.

Brooks Threshold Pants

Vid extrema temperaturer kan det vara nödvändigt att ha ett yttre lager över dina strumpbyxor. Brooks Threshold-byxor är en långvarig favorit bland löpande personal eftersom de är varma och mjuka, men ändå flexibla och stretchiga nog för bekväm körning.

Icebreaker Merino Oasis Balaclava

Människor kommer att kalla dig galen för att springa i det här vädret ändå, så du kan också omfamna bank-rånare-skidmaskinsutseendet. Med nästan full ansiktsskydd skyddar denna ullbalaclava mot kall luft och värmer upp luften jag andas in innan den träffar mina lungor.

Regn

Saucony Speed ​​Run Cap

Om det regnar men värmer ut, är den enda justeringen jag gör till min löpande klädsel att lägga till en hatt för att hålla regn ur mina ögon. Denna minsta, prisvärda keps får jobbet gjort.

Brooks LSD Jacka

Jag gillar också att hålla min regnjacka enkel - det är i huvudsak bara ett yttre skal för att hålla regnet från att komma igenom. Jag älskar den här packbara jackan, eftersom det är lätt att kasta in min väska om jag reser för en utflyktsresa och är inte säker på vad vädret kommer att bli. Roligt faktum: LSD i den här jackans namn betyder inte det psykedeliska läkemedlet men står för "långa långsamma sträckor", runner-tal för de högkvalitets körningar som är avsedda att bygga uthållighet och mental seghet.

Patagonia Houdini

Dessa tenderar att säljas regelbundet som nya färger introduceras.

Snö och is

Asics Storm Shelter Jacket

Storm Shelter jackan kan få ut så lite som möjligt av alla bitar i min garderob, men i de sällsynta dagarna när jag måste bryta ut det - tänk bomcykloner och snöstormsbetingelser - det är helt oumbärligt. Tjock och vattentålig, den kan hantera vad himmelen betjänar. Det har också reflekterande detaljer, så det blir lättare för bilar att upptäcka dig på predawn körningar, eller när en storm begränsar synligheten.

Yaktrax Run Traction Cleats

Det enda väderförhållandet som jag brukade vägra att springa in var is. Jag är klumpig till att börja med, så haltig mark är ett recept på en snodd fotled, skinnat knä eller värre. Yaktrax är de enda sakerna som ger mig självförtroendet att springa på is. Liksom snökedjorna som fäster på däck, passar Yaktrax klämmer över botten av dina löparskor för pålitlig dragning på isiga grunder.

Brooks Ghost Gore-Tex Skor

Om du regelbundet kör på spår eller i mycket isiga, smutsiga eller leriga förhållanden är det värt att kontrollera om din favoritsko finns i Gore-Tex, det lätta, vattentäta materialet som finns i alla typer av utomhusutrustning. Dessa skor är mer robusta och slitstarka än deras standardversioner.