Tillverkad i Japan

Kulten Japanska anteckningsboken en strategist Editor Fell For

Anonim

Uppdatering: Jag har använt det nu för nästan ett helt år, och fortsätter att älska det djupt. Jag beställde bara en för 2018.

Börja i ungefär femte klass, årtionden innan jag hittade Hobonichi Techo, tog jag stor stolthet i att ha en otroligt snygg planerare.

Min dagslöpare, ca 1999

Detta var min gymnasieplanerare. En klassisk Day Runner, identisk med den som min mamma alltid bär i sin LeSportsac.

Jag höll plytande på mitt liv i olika dagslöpare, Filofaxes och Moleskines under hela college och mina 20-tal, tills jag fick en iPhone och började skriva in middagar, bröllop och läkares möten i det samtidigt som jag behöll mina dagliga listor i dag en journalistens anteckningsblock, eller en av de många fria klutbindade monogrammedlen mina kollegor i modeavdelningen fick som gåvor under semestern och skulle gärna lämna i vårt kontor fritt fack. Det var inte förrän jag redigerade Leah Bhabhas ode till sin Smythson-planerare som jag insåg efter många år av att jag skaffade mig mina medarbetare och skrev i anteckningsböcker som var emblemat med guldpremier som inte var mina, det var dags att köpa min egen. Och att ha en verklig planerare med veckodagen på det skulle vara till hjälp (jag har aldrig kunnat få min iCal i ordning.) Jag älskade Leas Smythson, men hade inte det i mig att gaffla över $ 200 för det. I utkik efter andra planerare som passar min budget och estetiska normer snubblade jag in i den underliga världen av människor som är ravt besatt av sina Hobonichi Techo-anteckningsböcker och var övertygade om att jag var tvungen att prova en för mig själv.

Hobonichi Techo i all sin minimalistiska ära.

Hobonichi Techo-anteckningsboken föddes år 2000 från Shigesato Itoi, en japansk renässansman som började som en typ av Milton Glaser-esque branding / logo kille. Han fortsatte med att bli en talk-show värd, redaktör -chief av webbplatsen Hobo Nikkan Itoi Shimbun, liksom rösten till Mei och Satsukis pappa i Miyazaki's My Neighbor Totoro . Bärbara datorer blev något av ett fenomen, som sålde miljoner exemplar i Japan, och i 2012 samarbetade Itoi med Sonya Park, av det japanska varumärket ARTS & SCIENCE, för att skapa en engelsk utgåva. Sedan dess har dessa perfekta lilla planerare blivit inspirerade av Tumblr-sidor, Reddit-tråden och över en halv miljon Instagram-inlägg. Efter att ha använt minen för den senaste månaden kan jag se varför.

Rostat bröd!

Först och främst kom min anteckningsbok oförklarligt med en bit plastskål, som jag mycket uppskattat, liksom den extra fina kulspetsen.

Varje dag får sin egen sida.

Men vad gäller planeraren själv, varför är det bra. Den läderbundna boken är rejäl och känns som att jag faktiskt håller något väsentligt (till skillnad från Moleskine), medan jag fortfarande är otroligt kompakt: Det är lite längre än min iPhone 6, och om bredden på en Kit Kat. (Ibland, om jag har ett möte, klickar jag på min telefon inuti den så att den inte verkar vara oförskämd.) Varje dag har sin egen sida med en liten kniv och gaffel till middagsplaner längst ner, plus ett roligt japanskt citat . (Förra veckan fanns en poetisk bit från en svampfotograf om konsten att observera svampar i naturen: "Den unika belysningen och atmosfären i skogen är mycket viktig när du observerar svampar i naturen. Om du väljer dem och tar dem hem, de förlorar sin överklagande under den konstgjorda inomhusbelysningen. ")

Vissa ord av visdom från Itoi själv.

Det utsökta Tomoe River-pappret är robust, men efter en dags värdeskribbling blir varje sida skrynkligt på det mest tillfredsställande sättet. (Tydligen, efter veckors användning börjar notebook-datorn att expandera för att rymma skrynkelseffekten.) Några veckor i, och jag kan lämna den på skrivbordet utan att behöva använda en pappersvikt. (Under de första dagarna använde jag plastskålen för att hålla den platt, vilket var härligt.) Papperspapperet antyder order utan att vara begränsande (jag skriver alltid bortom linjerna) och för dem som är mer konstnärliga än mig, sidor är avsedda att vara skribblade och doodled på; många människor målar invecklade akvareller på sina högkvalitativa sidor. Allt som allt: Mina dagar är frazzled och livet är galet, men det faktum att jag kan passa allting i denna stouta och eleganta lilla anteckningsbok får mig att känna så mycket saner. Och plaststycket rostat bröd får mig varje gång.

Hobonichi Techo A6 engelska Planner Anteckningsbok

Obs! För närvarande säljs denna speciella planerare på Amazon, men den är tillgänglig på JetPens, och en mycket liknande är tillgänglig på Amazon.

är en ny webbplats som är utformad för att täcka de mest användbara, expert rekommendationerna för saker att köpa över det stora e-handelslandskapet. Några av våra senaste erövringar inkluderar de bästa bärbara datorerna , svarta T-shirts , moderedigeringsgodkända jeans , tandborste och inredning . Observera att alla priser kan ändras.

Om du köper något via våra länkar, kan New York tjäna en affilierad provision.

Relaterad

Den bästa penna är en hopfällbar japansk penna