den här saken är otroligt

Den mjällstörande gummiborsten som är som att få en hårbottenmassage

Anonim

De gummi nubs är som små lilla fingrar.

Jag är uppenbarligen inte en läkare. Jag är dock en mycket bra Googler av slumpmässiga symptom på jakt efter självdiagnos - till den punkt där verkliga läkare alltid är imponerade av den mängd kunskap jag har om sjukdomar som jag definitivt inte har. Så när jag började ha kliande fläckiga hudfläckar på hårbotten i fjol, gick jag inte direkt till dermatologen först - jag knäckte öppna min dator och konsulterade fliken "Sjukdomar och tillstånd" på MayoClinic.org som jag har öppen alltid. Visas, jag lider av en del seborrheisk dermatit: ett obehandlat hudutslag - typ av en turboladdad version av vanlig gammal mjäll.

Även riktiga läkare vet inte faktiskt orsaken till seborisk dermatit, men vinterväder, stress, trötthet och vissa neurologiska tillstånd kan orsaka flare-ups (en otäck liten kille som heter Malassezia i hudens oljiga sekret kan också spela en roll). Jag behandlade framgångsrikt min fläckiga kliande hårbotten med ett medicinskt schampo, men den sak som verkligen har sparkat min seborrheic dermatitskott var en $ 6 hårdgummi-schampongborste.

Efter att ha brutit några fingernaglar i ett desperat försök att ge min hårbotten en bra skrubbning, slutade jag Googled "scalp brush", vilket ledde till att jag köpte flera smuliga hårdplastversioner tills jag äntligen bestämde mig för den här. De flexibla vinylborstarna ger precis rätt mängd skrubbtryck utan att skrapa eller skrapa huvudet. Det fungerar att bryta upp några envisa mjällfläckor och får min hårbottenrengörare än mina händer ensam någonsin kunde - en total lyx för kostnaden för två läppbalsam.

Så här använder jag det: Jag applicerar schampo direkt på borsten och masserar den i min hårbotten på morgonen (det är bättre för snäva cirklar på huden än att kamma genom håret). Jag tror inte att jag korrekt kan förklara via det skrivna ordet hur lycklig erfarenheten är. Effekten är som att få en hårbottenmassage på frisörsalongen (med extremt fasta fingrar). Jag använder det även när jag sköljer mitt hår för att se till att jag har fått allt schampo och balsam från huvudet. Till följd av detta är mina torra, fläckiga flingor nu helt borta - och min hårbotten, en ökänd fettkorg, känns renare och knäckare än den har på många år.

Marvy Shampoo and Scalp Brush

Fler Strat-godkända hudglättare

Cure Natural Aqua Gel

Författaren Jinnie Lee introducerade oss till Japans bästsäljande ansiktsexfoliator under Made in Japan vecka: "Allt eftersom jag har använt det har min hud blivit mjukare, friskare och ännu mer ungdomlig - aldrig uttorkad eller tätt. Jag personligen gillar att avsluta exfoliating ceremonin med en snabb klapp av vad som helst seriöst jag har, för gott mått. Mina vänner har börjat hänvisa till mig som "Babyface". Jag använder det två gånger i veckan, vilket bara räcker för att en enda flaska ska ligga på ungefär ett år. "

Carbon Beauty Deep Exfoliating Hammam Glove

Författare Rachel Raczka är en turkisk handskeomvandlare: "Jag märkte inte klumpar av död hud som tvättades bort, men jag fann att det skapade en snyggare än vanlig yta för rakning och fuktkräm. Det var inte förrän några dagar med regelbunden användning att jag märkte att stötarna på mina armar och ben var bleka, och resten av mitt bud syntes hälsosammare och glödigare från konsekvent användning. Det är som de eliminerande dieter som främjar bättre hud inifrån, men istället för att lägga av mejeri eller vete eliminerar du ett lager av din epidermis. "

CeraVe Renew System SA Rename Cream

Under fötterna veckan släppte författaren Hannah Morrill oss på den dermatologiska rekommenderade fotkrämen som får hennes klackar: "Förutom tunga hydratorer innehåller de bästa fotkrämerna även kemiska exfoliants - mjölksyra, karbamid, salicylsyra - som lossar bindningarna mellan förgjorda döda hudceller, så att de kan försiktigt sluga undan. Den bästa contenderen jag hittat för det här jobbet? CeraVe Rename SA Cream, som själv utvecklades med dermatologer och innehåller både exfoliant salicylsyra (det är vad SA står för) och ammoniumlaktat i de första tio ingredienserna, vilket betyder att koncentrationerna är signifikanta, inte en eftertanke. "