strat undersöker

Blir blåblåsande glasögon faktiskt något?

Anonim

Uppdatering: Några av er har skrivit för att fråga om det var mer snygga alternativ än Uvex-blåglasögon som vi rekommenderade när vi först publicerade det här inlägget i april. Vi har uppdaterat den här historien med några mer estetiskt tilltalande alternativ.

Om du någonsin har lider av klåda, torra och röda ögon efter en lång dag med att stirra på din dator har du förmodligen blivit frestad att köpa ett par blåblåsningsglas som filtrerar bort det aktiva blå ljuset - aka den sort som främjar vakenhet - innan den når våra ögonbollar. Om så är fallet är du inte ensam. Enligt Vision Council, en grupp som representerar glasögonstillverkare, upplever cirka 60 procent av de undersökta amerikanerna några symtom på digital ögonsträckning på grund av förlängd tid framför skärmen och med den rädslan är en stugaindustri av blåljusfiltreringsglasögon har uppstått under de senaste åren.

Men enligt Rahul Khurana, en ögonläkare och klinisk talesman för American Academy of Ophthalmology, digital ögonsträckning och de negativa effekterna av blått ljus på ögonen är två separata bekymmer. "Vi fortsätter att tänka på blått ljus från våra datorer och smartphones, men verkligheten är att vi får mer exponering från blått ljus från solljuset." Det är inte det blå ljuset som gör dina ögon dåliga efter en dag att stirra på datorn - Det stirrar på en skärm i timmar utan pauser. Därför rekommenderar han inga speciella glasögon för daglig datoranvändning. "I slutändan är jag inte riktigt säker på hur det kommer att hjälpa till med digital ögonsträckning, vilket verkligen är vad som stör människor", säger Dr. Khurana.

Den digitala ögonsträckan som stördar mest kan uppstå "När du fokuserar på någonting, läser du en bok, tittar på en skärm eller tittar på TV", säger Dr. Khurana, och det kan lindras genom att byta ögon var 20: e minut eller så på något som är 20 meter bort i minst 20 sekunder. Om det inte hjälper, rekommenderar Dr. Khurana konstgjorda tårar för att smörja torra ögon.

Rohto V Redness Reliever Eye Drops

När blått ljus glasögon kan vara användbart, men är på natten, då blått ljus från skärmar kan störa naturliga sömnmönster. Våra kroppar associerar blått ljus med dagtid, så att det blir utsatt för det när du försöker gå och lägger dig "trycker vår inre klocka senare så att det blir svårare att somna och svårare att vakna på morgonen", säger Cathy Goldstein, en biträdande professor i neurologi vid University of Michigan Sleep Disorders Center.

I en perfekt värld skulle du börja undvika blått berikat ljus från skärmarna fyra timmar före sänggåendet. "Det är svårt för många människor att svälja", erkänner Goldstein ", så vi rekommenderar ibland blåa blåsglasögon vid den tiden." Och det finns en växande forskning för att säkerhetskopiera påståendet som blockerar blått ljus framför sängen kan hjälpa dig att sova bättre. I en studie, från 2009, rapporterade volontärer som hade blåblåsningsglasögon tre timmar före sänggåendet bättre sömnkvalitet och humör än de som inte gjorde det. En senare studie av tonårs pojkar hittade liknande resultat.

Om du vill använda samma blåljusstängande glasögon som de gör i labbet, gå till Uvex. "De är vanligtvis mindre än 10 dollar, och dessa har använts i studier", säger Goldstein. "Det visas när du använder dessa, det undertrycker inte ditt melatonin och det förhindrar ett fasskifte och det kan förbättra sömnen." De är inte lika snygga som några av de andra blåljusfiltreringsglasögonen där ute, men eftersom den bästa tiden att använda dem är precis före sängen, och inte på kontoret, finns det ingen anledning att vara generad.

Uvex Skyper Blue Light Blocking Datorglasögon med SCT-Orange Lins

Om stilen är viktig för dig när du använder dina blåttblinkande glasögon i sängen eller efter mörker, har du gott om alternativ till en rad prispunkter.

Gunnar Optiks Intercept Computer Gaming Glasses

Om du inte bryr dig om Uvex tonade linser, men vill ha ett par glasögon som ser mindre ut som sportglasögon, kan du prova dessa högt rankade glasögon från Gunnar Optiks. Med sin plastram, påminner de om Wayfarers, men det bärnstensfärgade glaset är bestämt mer tech-y än retro.

Gunnar Optiks INF-00101 Oändliga datorspelglasögon efter publicering

Gunnar Optiks gör också denna överraskande stilfulla uppsättning runda glasögon.

Om du letar efter ännu mer subtila blåblåsningsglasögon finns det ett flertal företag som tillverkar versioner med nästan transparenta linser och snygga ramar. En som vi gillar och har skrivit om tidigare är Look Optic, ett varumärke direkt till konsument med ett designteam som består av Oliver Peoples alumner som gör snygga läsglasögon. De säljer skärmsläsare med blått ljus skydd i några av deras mest populära stilar, antingen med förstoring eller utan, beroende på syn.

Skärm Sullivan i Crimson

Skärm Laurel i Sköldpadda

Skärmklostret i svart

Quay Women's Rykten Blue Light Cat Eye Glasses

Det australiska glasögonet Quay har påbörjat blåblåsningsglasögon, med solglasögon inspirerade mönster, som dessa kattögonsglasögon.

Quay Women's Magnetic Blue Light Aviator Glasses, 54mm

Eller dessa plastrimmiga flygare.

Det som är viktigt att upprepa är att även om det finns dessa mer snygga blåblåsningsglasögon, är de inte nödvändigtvis mer effektiva än Uvexs $ 10-set. Du behöver verkligen inte ha på sig dessa glasögon på kontoret under dagen - bara på natten, när din cirkadiska rytm kommer att bli störd av det blå ljuset - så känner du inget tryck för att spendera mycket pengar på dem att se cool om det ligger utanför din budget.