strat explainer

Behöver jag en smart dörrklocka?

Anonim

Amazon köpte under de senaste månaderna två till synes likartade företag: I december köpte detaljhandelsgiganten Blink, ett video-dörrklocksystem, och sedan förvärvade han i februari Ring, tillverkare av den eponymous smart dörrklockan och en mängd andra kamerakameror för $ 1 miljard. I andra senaste och parallella nyheter debuterade Nest (som Google köpte i 2014) sin egen efterlängtade video-dörrklocka, Nest Hello. Det kommer att säljas av de flesta större återförsäljare utom för, naturligtvis, Amazon.

Det är en uppslukning av smart-dörrklockan nyheter. Konsumenterna kan köpa dessa enheter nu men det betyder inte att alla vet exakt hur de fungerar eller varför de behöver dem - speciellt i en tid då anslutna säkerhetskameror och smarta lås är ganska rimliga åtgärder för att ta emot en säker och så kallad smart Hem. Gör de ditt hem säkrare ">

Första saker först, vad är en smart dörrklocka?
En smart dörrklocka är en internetansluten dörrklocka som överför en livestream-video från en veranda till husägarnas telefonapp. Fäst på utsidan av någon dörrram, aktiveras de flesta smarta dörrklockorna antingen när en gäst trycker på knappen eller när inbyggda rörelse sensorer detekterar rörelse i närheten. I grund och botten är de utformade för att visa dig allt som händer på din välkomstmatta - från paket och personer som kommer till oönskade gäster eller potentiella heminbjudare - oavsett om du är hemma men borta från dörren eller hundratals kilometer bort.

Varför är det plötsligt en smart dörrklockans man?
Ring, né Doorbot, var den första video-dörrklockan för att komma in på marknaden och blev ganska välkänd för grundare och vd Jamie Siminoffs avvisade stigning på Shark Tank tillbaka 2013. ("Jag ser inte progressionen" för att bli värd $ 90 miljon, sade Mark Cuban.) Siminoff uppfann enheten för att kunna svara på dörren om han också var upptagen med att höra dörrklockan, men ansåg också att enheten var en dold förebyggande åtgärd för att stava bort "porch pirates" som stjäl oöppnade paket - ett problem som verkar öka när fler människor handlar på Amazon och online. År 2017 konstaterade forskare vid Ring att nästan en av fem amerikanska husägare har blivit offer för paketstöld. "Porch pirating" ser speciellt en spik runt semestern - under 2017-säsongen rapporterade New York Times om det rikstäckande problemet och sade att medan lokala brottsbekämpande officerare ökade insatserna kunde problemet åtgärdas med videoansluten dörrklockor.

Vad gör smarta dörrklockor annorlunda än smarta lås eller grundläggande säkerhetskameror?
De har definitivt överlappande funktioner, eftersom varje enhet skapar ett digitalt säkerhetslager som nås via användarens telefon. Men medan ett smart lås gör det möjligt för husägare att låsa eller låsa upp dörren långt ifrån eller att ge fjärråtkomst till någon som en barnvakt eller Airbnb-gäst, öppnar en dörrklocka inte en dörr. Och medan en smart dörrklocka ger en video av aktivitet som händer på tröskeln, uppträder den inte som en smart säkerhetskamera och håller ett ständigt vaksamt öga över, säger vardagsrummet.

Utrustad med en videokamera, intercom och tvåvägssamtal, tillåter de flesta smarta dörrklockor användarna att svara på dörren med det som känns som ett FaceTime-samtal. Dyrare smarta dörrklockor gör att du kan göra mer. Ring 2, till exempel, erbjuder nattsyn, medan Nest Hello har utvecklat "familiar face" -varningar som använder ansiktsigenkänningsteknik.

Maxime Veron, chef för Nests produktmarknadsföring, säger att det är "allt om bekvämligheten" när du bestämmer dig för att investera i en smart dörrklocka. "Nästa gång UPS-killen kommer till dörren kommer du inte att få glida på din dörr och säger att du inte var där när du faktiskt var."

Men vad sägs om säkerhet - borde jag vara orolig för hackare?
Det korta svaret är att den genomsnittliga husägaren borde vara bra så länge de håller internetanslutna enheter regelbundet uppdaterade till de senaste (och därför säkraste) programversionerna.

Det något längre svaret, enligt Paul Hibbert, en bloggare med en populär YouTube-kanal som är avsedd för hemautomationstutorials, är att smarta video-dörrklockor kan vara lite av ett dubbelkantigt svärd. "Alla bilder är inspelade till en off-site-server, så det finns inget sätt att en inbrott eller hackare skulle kunna ta bort eller förstöra bilderna", säger han. Nackdelen med detta är att med mer populära modeller måste du betala en månadsavgift för att få tillgång till bilderna från ditt eget hem. Men Hibbert säger att sannolikheten för att någon hackar ditt hem är smal till ingen, särskilt eftersom videofilmer inte lagras direkt på kameran. "Ännu mindre kända varumärken som köps utomlands blir mycket svårare att hacka idag, eftersom de strävar efter att konkurrera med sina dyraste alternativ", säger Hibbert. "Endast de billigaste kamerorna står i riskzonen för allvarliga attacker."

Veron echo den punkten: "Oavsett vilket varumärke du väljer, gå inte för ett okänt varumärke. Det är mycket lätt för företag att göra billiga kameror genom kortslutning av säkerhet. "

Smart-dörrklocka funktioner att överväga

Installationshårdvara
Det skulle vara en grym twist i logiken om den enhet du köper för att förhindra stöld då blir stulen, men det är en glänsande $ 200 gadget som lämnas på din dörrkarm. Ring och Nest kräver båda ett specialverktyg för att ta bort det från väggen. Det gör det inte omöjligt att stjäla, men både Ring och Nest erbjuder gratis byten om enheten stulits.

Kraft- och kompatibilitetskrav
Vanliga gamla ding-dong dörrklockor behöver cirka 16 volt för att fungera. Om du har ett äldre hem med fina kablar, kanske det inte finns tillräckligt med juice för att driva en smart dörrklocka. Om du inte redan har en dörrklocka kan du antingen ha en transformator installerad med lågspänningsledningar eller du kan köpa en batteridriven smart dörrklocka, som Blink, som körs på grundläggande AA-batterier. Bara vet att du måste ladda enheten regelbundet eller investera i en strömkälla, som Rings solenergi laddare.

Prenumerationstjänster
En smart dörrklocka fungerar fortfarande utan appabonnemang, men betalning för en ger dig tillgång till lagrade videofilmer och extrafunktioner. Ring och Nest sparar inte videor eller videoklipp utan prenumeration. August sparar video i 24 timmar, och SkyBell ger sju dagar med rullande molnlagring.

Videokvalitét
Om ditt främsta syfte med att installera en smart dörrklocka är att kunna se exakt vem som står vid dörren, vill du definitivt uppmärksamma videoupplösning och kameraperspektiv. För det anses 1080p HD-standarden, men 720p ska göra jobbet.

Och nu dörrklockorna

Ring Video Doorbell 2

Den mest uppenbara prydnaden till Ringen är att som Amazonas nyaste dörrklocka synkroniserar den sig enkelt med Alexa och Echo. Det är också för tidigt att berätta, men du kan gissa att Prime medlemmarna vid en viss tidpunkt också kunde välja att få tillgång till sina bilder. Smarthome entusiaster har haft problem med den ursprungliga Ring, så gå till sin andra generation om du vill ha enkel installation till ett rimligt pris.

Nest Hej

Nest Hello är det nyaste (och smartaste) tillskottet till smart-dörrklockan med ansikts-ID, hög upplösning och en strömlinjeformad app. Precis som ringen kommer att synkronisera med ekotynet, kommer Nest Hello synkronisera med Google Home-enheter, vilket gör det här alternativet ett bra val för någon som går till ett Google-hemma.

Blinka

Eftersom det är batteridriven, och halva priset på Ring, är det här bra för hyresgäster. Blink kan även användas inomhus som en vanlig säkerhetskamera.

SkyBell HD

SkyBell lanserades för några år sedan på Indiegogo, och har sedan dess blivit favoriserad gadget i smart-dörrklockans utrymme, utanför Ring och Nest. SkyBell videokameran har fått bra recensioner från gadgetexperter för sin högfrekventa rörelsedetektering, 1080p videoupplösning, och eftersom det inte kräver en prenumeration på gratis molnvideopbevaring.

August Doorbell Cam Pro

Augusti började som ett smart-lock företag, med vacker hårdvara designad av Yves Béhar. Sedan har den utvidgats till dörrklockkameraet, så om du verkligen vill luta dig till anslutna hemma saker, har August redan ett snyggt ekosystem av gadgets på marknaden.

Zmodo

Om en Ring, Nest eller Skybell känns som ett åtagande, går Zmodo för endast $ 80 (vilket förmodligen förklarar att det också är en Amazon-toppsäljare tillsammans med företagets nuvarande varumärken) och har fått gott om beröm från gadget granskare för att arbeta lika bra som de snyggare modellerna.