inte en professionell. Bara galen.

Hela internetet är besatt av denna klorofyllmaske, och det är jag också

Anonim

Författaren i hennes klorofyllmask.

Som en maskmaskare hämtar jag sällan en mask som kräver sköljning. Plattmaskar är enklare: Sätt dem på, ta av dem, kasta ut dem, klappa huden och du är klar. Men det finns en inte obetydlig fråga med arkmaskar, vilket är att de tenderar att göra någon smink applicerad efterpå piller. Som ett resultat har jag nyligen blivit utkik efter en tvättmaskin som lyser men inte exfolierar, förtydligar men inte torkar och givetvis något som skulle göra min hud ser snygg och vacker ut. Biologique Recherches Masque Vivant är en häftklammer, men det är så dyrt jag brukar boka det för riktigt dåliga huddagar. Tata Harpers klargörande mask är fantastisk, men det har exfoliating egenskaper, så jag kan inte använda det för ofta annars kommer min hud att torka ut.

Jag hade hört talas om det helt naturliga varumärket Cocokind och dess Chlorophyll Mask från till synes alla på internet: YouTubers, skönhetsförfattare och Amazon-granskare raser om de omedelbara ljusande och lugnande effekterna som denna mask har på huden. När jag gick igenom en fas där min hud bröt ut ett ton läste jag en Byrdieartikel om klorofyllens antiinflammatoriska och antibakteriella egenskaper. Men jag gav aldrig det ett försök vid den tiden. Det var inte förrän jag nyligen snubblat över en video av Cocokinds VD Priscilla Tsai, bokstavligen lägger masken på vatten och dricker det (för att bevisa hur naturligt ingredienserna verkligen är), att jag bestämde att jag var tvungen att ge den här en Prova.

Det hade varit ett misstag att inte prova det. Med denna mask såg jag äntligen klorofyllens kraft i aktion: På toppen av att ge mig allmänt ljus och ren hud såg jag också att masken lugnade och minskade storleken på en arg röd plats som hade gjort sig hemma på min panna.

Cocokind Organic Chlorophyll Mask

Masken kommer i pulverform, åtföljd av en mini-spatel. Instruktionerna säger att du lägger en spatel full av pulveret i handflatan, tillsätt lite vatten och blanda blandningen med fingret tills det bildar en pasta. Recensionerna online säger att den värsta delen av denna mask är den intensiva, jordnära lukten, men jag ärligt talat om det inte (allting jämfört med stanken från min älskade Masque Vivant är en glädje). Pastan känner inte för hårt på din hud - ett problem jag stöter på med många maskar (jag kommer inte snart att glömma min erfarenhet av Hanacure). Applicera liberalt, vänta 10 till 15 minuter och tvätta den.

Efteråt, om din erfarenhet är något som min, kommer din hud att känna sig mjukare och ser ljusare ut. Enkelt så verkar denna mask göra min hud riktigt, verkligen glad. Och hur min smink fortsätter efteråt är drömmande: Foundation glider på min hud och sätter perfekt.

Andra Rio-godkända masker

Charlotte Tilbury Instant Magic Facial Dry Sheet Mask

Säger Rio av denna Charlotte Tilbury-torrmask: "Sanningen berättas, jag är inte riktigt säker på att jag förstår hur produkten fungerar, för det känns som om du sätter en märkligt utrustad duk över ditt ansikte. Men när jag tog den här masken av första gången blev jag troende - min hud såg super ljus, strålande och klar. "

C-Tragel Modeling Mask

"Det här är väldigt roligt att använda, " säger Rio, "eftersom det kommer med två paket och en träsked som du använder för att blanda innehållet i paketen i en skål." Plus "det tonar, fuktar och fyller på hud."

Snail Therapy Skin Clinic Face Mask

Rio har försökt nästan alla snigelprodukter på marknaden, och den här, säger hon, "är överlägset bäst. Märket som gör dessa masker är faktiskt ett dermatologiskt företag, vilket är meningsfullt eftersom resultaten är ganska otroliga - de hjälper konsekvent med retexturing, elasticitet och breakouts. Om din hud ser lite ut, släng den här och jag kan nästan garantera att du ser vad jag pratar om. Det här är hur mycket jag älskar den här masken: Om jag inte har minst en av dem i mitt skåp hela tiden, får jag faktiskt ångest. "

Redaktörens anmärkning: Även om dessa speciella ansiktsmaskar för närvarande inte är tillgängliga rekommenderar vi starkt dessa SKEDERM-slakmucinmasker .