Tillverkad i Japan

Allt du behöver för en japansk stil Onsen-bad hemma

Anonim

Ett 1900-talets träblock av en av de sju varma källorna i Hakone, Japan.

Även om du inte betraktar dig som en badperson eller är avstängd av tanken på att sitta i ett eget badkar, kan du fortfarande bli charmad av ritualen att besöka en japansk varma vår eller onsen . "Badkulturen i landet är verkligen invecklad", förklarar Colin Fukai, global marknadschef på Nishimuraya Honkan, ett hotell i traditionell stil med en onsen i Kinosaki, Japan - en stad som ligger ungefär två timmar utanför Kyoto som är känd för sin rikedom av naturliga varma källor. "Det är en ritual. Det är för komfort. Det är roligt, "säger han, och målet med dessa blötläggningstider är att inte städa dig själv, utan att slappna av. "När du sitter i varma våren och flyter därifrån tar det stress på kroppen, " fortsätter Fukai. Han tillägger, "Det är, tror jag, den stora anledningen till att japaner gillar att ha sitt bad i slutet av dagen, snarare än i början."

Så om du vill återskapa den japanska varmfjärilupplevelsen eller vill bara lära dig att ta bättre bad, så här är några av de saker som hjälper dig att slappna av som om du är på en onsen utan att flyga halvvägs runt värld.

En liten handduk

Morihata Binchotan aktiverad träkol Handduk för träkol

Om du skulle besöka en onsen, det första du skulle göra innan du ens kan tänka på att komma in i den gemensamma varma våren är att duscha. "Så mycket som möjligt, försök att göra det som japanska gör det. Rengör dig själv innan du verkligen njuter av badet själv, "berättar Fukai. Anledningen är strikt hygienisk. "Om du sitter i ett bad och också skrubbar och försöker bli rent, kommer badvattnet i sig att bli smutsigt, vilket är ganska naturligt, för att du stäver bort", säger Fukai. "Men jag tror inte att många människor vill sitta där länge i smutsigt badvatten." Du kan replikera det här steget i onsen-upplevelse hemma genom att duscha innan du fyller karet - och om du letar efter få en djup skrubba in, som med den här träkol-infunderade tvättduken rekommenderad av författaren Kurt Soller, medan du duschar skulle vara dags att göra det, inte medan du sitter i badet.

Morihata Lana Handduk

En bra handduk tvingar dubbelt i onsen, och det behöver inte nödvändigtvis vara en som exfolierar. Verkligen behöver det inte vara allt som helst alls. På heta källor i Nishimuraya "är handdukarna något utnyttjande och tunnare än din typiska plush badhandduk", säger Fukai och tillägger att dessa lättare bomullshanddukar är typiska för de flesta onsens. Det lättare materialet betyder att det är användbart både för att rengöra din kropp och för att torka lätt.

Du kan också hämta denna handduk i själva våren för att hjälpa till med blygsamhet. Även om du aldrig ska försöka sätta det runt din kropp helt, "du kan sorts bära det strategiskt för att blockera", förklarar Fukai. Var noga med att skölja den av all tvål och se till att det aldrig går in i det delade badkaret. Återigen skrubber du inte i varma våren, bara sitter. En mer praktisk hemmabruk för denna handduk skulle vikas upp för att användas som en nackduk medan du sitter i badkaret.

Några badsaltar

Hinoki Onsen Lyxbadsalter

När du har tagit din dusch och sköljde bort all tvål och smuts, är det dags att fylla det badkaret och få blötläggning. "De två saker som japanerna ser ut på för en varma våren är värmen och vilka mineraler som är i själva verket, " säger Fukai - och han skämtar inte om värmen. "I Kinosaki är den genomsnittliga temperaturen på den varma våren ca 42 grader Celsius, vilket är ca 107, 108 grader Fahrenheit."

Du behöver nog inte något som är lustigt för att få vattnet i ditt eget badkar skållande varmt (även om det inte når upp till Jacuzzi-liknande temperaturer), men du behöver lite hjälp för att få mineralerna. Det här är där badbadet kommer i spel, och enligt Fukai är det inte ovanligt att hitta paket av dessa i japanska hushåll. Fukais fru håller en stack av dem i deras badrum. "Vi har de små saltpaketen, och nu och då brukar vi använda dem, bara om humöret slår." Erbjudandet sträcker sig från luxe, som denna $ 50 alternativ från Amayori som är gjord med Himalayasalt och doftas med essensen av ett japansk cypressträd, till överkomligt pris, som dessa Yakusens badsalter som är avsedda att emulera vattnet i onsens med lera badkar.

Yakusen Bath Roman "Muddy White" japanska badsalt

Tabino Yado Hot Springs "Milky" Bath Salts Assortment Pack

Om du inte vill engagera dig i någon typ av onsensbad, kan du prova en sampleruppsättning av "mjölkiga" badsalter som ger vattnet en doft och en semi-ogenomskinlig mineralitet.

En hink

Japansk Hinoki Bath Bucket

När du blötlägger det, är det verkligen inte så mycket att göra utan att sitta. "Jag brukar rekommendera - eftersom de är heta, är 10 till 15 minuter i ett bad gott om en bra max tid att ställa in. Efter de 10 eller 15 minuterna, "föreslår Fukai, " du vill gå upp ur badet eller flytta till ett annat bad eller bara slappna av lite. "Men verkligen kan du komma ut när du känner att du har fått din fylla. Och på din väg ut, ge dig ett slutligt stänk av källvattnet med en hink. "De flesta heta källor i Japan kommer att ha en massa av dem, bara staplade i varmvarden för gästerna att använda, " ofta av trä, säger Fukai. "I de flesta hem är det vanligtvis en plastversion av det, lite billigare" men för samma funktion.

Inomata 74861 14cm naturliga bladbadspåse

En stor badhandduk

Morihata Lana XL Badhandduk

När du är ute av badkaret är allt som är kvar att torka av med en stor badhandduk, idealiskt tillverkad av samma lätta bomull som handduken du använde för att bäst suga upp överskottsvattnet.