underkläder vecka

Allt du behöver för att rengöra underkläder korrekt, enligt folk som skulle veta

Anonim

Välkommen till Underkläderveckan, där vi pratar allt underkläder, från praktiska - som granny trosor eller röda mattan-testade osynliga underkläder - till det slag du bär med den speciella personen.

Även om du bär underkläder varje dag, är du fortfarande inte helt säker på det bästa sättet att tvätta det. Det är okej; Det är inte helt ditt fel. Det finns mycket motstridiga uppgifter om hur du kan rengöra ditt underkläder, från huruvida du kan använda en tvättmaskin till den bästa typen av fläckborttagare - och det tar inte ens hänsyn till de olika typerna av tyg. När allt kommer omkring skulle det vara meningsfullt att det sätt på vilket du tvättar din spetsunderkläder är annorlunda än hur du skulle rengöra din arbetshåriga bomullspanty.

Så för att hjälpa dig att skilja fakta från fiktion och hitta det bästa sättet att tvätta dina underkläder för en gång, pratade vi med människor som känner deras underkläder om det bästa sättet att rengöra alla typer av underkläder - inklusive bomull, mesh, siden, spets, och mer - och håll dina underkläder ute och känna sig friska.

För bomullsunderkläder

Set med 5 Mesh tvättväskor

Du kan tvätta bomullsunderkläder i tvättmaskinen, men som Naomi Gonzalez, medgrundare och COO i könsneutrala underklädermärket TomboyX, förklarar, är det viktigt att använda en maskerad väska. Vi rekommenderar också att du aldrig tvättar ditt underkläder med handdukar eller jeans, eftersom det grova materialet kan skada det mer känsliga underkläderna, säger hon. Patric Richardson, en tidigare Neiman Marcus-köpare och Nordstrom-chef, som idag "undervisar bokstavligen folk hur man rengör sina kläder" under smeknamnet Laundry Evangelist, har rekommenderat dessa nätpåsar förut för exakt detta ändamål.

Tidvatten Original Doft Liquid Tvättmedel

Även om du kanske känner behovet av att lägga på extra specialmedel för ditt underkläder, är det en onödig kostnad, särskilt för ett relativt robust tyg som bomull. Gonzalez gillar att tvätta sitt märkes modal-slash-spandex-underkläder med vanligt Tide-tvättmedel eftersom "det städar väl och lämnar ingen lukt". Men igen, var noga med att sätta underkläderna i en masksäck innan du slänger den i tvätten för att förhindra skador, och kör det på en kall cykel.

Salt Tvätt Stain Remover

Om du får en fläck i ditt bomulls- eller modalunderkläder rekommenderar Gonzalez Zout, som har en blandning av tre enzymer för att bli av med stärkelsfläckar, proteinfläckar (inklusive blod) och till och med oljefläckar. "Dessa produkter lämnar aldrig den fula ringen runt där fläcken brukade vara och kommer inte att skada tyget även om du låt det blötläggas en stund."

För mesh eller lycra underkläder

Tvättväska med tvättmaskinen

Morgan Curtis från Morgan Lane tycker om dessa tvättväskor från laundressen "för mesh eller lycra trosor som är mer tvättbara." Följ samma grundläggande instruktioner som du skulle ha för bomullsunderkläder, tvätt på kallt i maskinen.

För siden eller spetsunderkläder

Delikat tvätt av tvättmaskinen

När det gäller de verkligen delikata delikatesserna, som spetsar eller sidenunderkläder, föredrar de flesta av våra experter fortfarande handtvätt. För dessa specialartiklar gillar Curtis Laundress Delicates Wash (så mycket att hon faktiskt säljer det i sin egen butik) och noterar att även om du handtvättar, ska du fortfarande skilja mellan mörka färger från medium från vita.

L'Occitane Shea Butter Extra-Gentle Tvål

Ett alternativ till att köpa underkläder-specifikt tvättmedel är vardagliga badprodukter. Designer Yasmine Eslami rekommenderar till exempel att använda en "delikat tvål" eller till och med en mild, doftfri schampo. Hon gillar faktiskt denna mjuka shea-smörsåpe från L'Occitane och rekommenderar att du handtvättar din underkläder med denna tvål i "rumstemperaturvatten, definitivt inte varmt".

Laundress Wash & Stain Bar

Curtis gillar Laundress tvätt och fläck bar för att få fläckar av silke. "Du får bara baren lite våt och dab den försiktigt på plats under kallt vatten", säger hon. "Vanligtvis kommer fläcken rätt ut!"

För snygg eller pärlstav underkläder

Aveeno Daily Moisturizing Body Wash

Om du tycker att användandet av vanlig gammal tvål på dina underkläder inte är tillräckligt bra för dina finaste bitar, vet att burleskartist Velvetina Taylor svär vid det för hennes extra delikata, överdrivna kostymunderkläder. "Jag använder samma kroppsvatten som jag använder för min kropp - Aveeno Daily Moisture Body Wash - för att handtvätta min underkläder i varmt vatten", förklarar hon. "Jag skar upp fodret och gnuggar tyget ihop för att hålla sakerna rena och hänga för att torka. På så sätt förlorar jag inte en enda rhinestone, som är så tidskrävande att applicera. "Och sedan hon handtvättar hennes underkläder så snart hon har gjort sina prestationer, har Velvetina funnit att" en fläckborttagare inte har varit nödvändig. "Med tanke på att du förmodligen inte bär din mest fantasifulla underkläder varje dag, kommer omedelbar tvätt av fläckar troligen att fungera för dig också.

För alla typer av underkläder

AmazonBasics Gullwing Torktork

Oavsett om du tvättar ditt underkläder i maskinen eller i diskbänken, bör du lufttorka underbyxorna, antingen från en linje eller på ett torkställ. Men Gonzalez noterar, "Torka inte det i direkt solljus. Solljus kan försämra spandexen som håller underklädernas form och gul någon nylon. "Att låta dina bitar vara platt gör att de inte sträcker sig ut och förlänger livet utan skador.