rekommenderas av experter

Allt du behöver för att ljudisolera ett rum, enligt en professionell ljudprocessor

Anonim

Inte bara för dig, men för din nere granne.

I New York City är det alltför vanligt att bo på nära håll omgivet av buller. Om du bor på en upptagen gata har du förmodligen upplevt buller från att krossa bilar och chatta människor nedan. Eller dina väggar kan vara så tunna, du kan praktiskt taget höra din rumskompis andas, för att inte tala om övervåningen grannar stampar fram och tillbaka. Du kan ha kastat upp dina händer och accepterat bullret som ditt levande öde (eller bara köpt några öronproppar), men i själva verket är ljudisolering - i någon form eller annat - alltid möjligt, även om du bor på Times Square.

Mason Wyatt, ägare till New York City Soundproofing, säger att ljudisolering kan begränsa överföringen av ljud från ett utrymme till ett annat eller absorbera ljudet i ett rum (så du kan installera mer skrymmande överdrivna soffor för att förhindra eko i ett stort loft lägenhet). Det snabba och enkla sättet att tänka på det, säger han, är "där luften går, bullret går." Om du verkligen vill ha de bästa kvalitetslösningarna, hitta en professionell för hemlösningar och premiummaterial som inte är allmänt tillgängliga - men om du är på en budget och letar bara efter några enkla lösningar, här är några av Wyatts rekommendationer för enkla ändringar som kommer att tysta ner ditt utrymme.

dörrar

Ljudisolerat väderstrimlande dörrkit

"En av de vanligaste förfrågningar vi får är från när brus kommer från en korridor eller genom en dörr. Det mesta av bullret som kommer genom en dörröppning är från omkretsen och kanalen, utrymmet mellan dörren och hylsan ", säger Wyatt. De två alternativ som han rekommenderar för hemmalagare packas längs dörrramen (det här är material som kan användas för att skapa en lufttät försegling) och förseglar längs dörren och omkretsen.

"Mjuka tätningar på spärren där dörren stängs och en stadig sopa i dörrens botten, som kommer i kontakt med tröskeln eller golvet, kommer att bidra till att minska luften som passerar genom, och därigenom bruset, om det är korrekt installerat. "För en liknande dörrförseglingslösning har denna kisel ljudisolering kit (komplett med väderstrippning och dörr sopa) stora recensioner. Dörrproppar kan också vara ett enkelt sätt att minska ljus, kalldrag och ljud från att sippra under dörren.

Botten Dörr Draft Stopp

Windows

Sashco Big Stretch Caulk Agent

En annan vanlig anledning till att människor hör ljud från gatan är luftflödet från sprickor i fönster. "Många gånger är fönstren lite öppna och människor inser inte ens. Därför kan du leta efter utkast och lyssna på omkretsarna i fönster och dörrar för att buller kommer igenom, vilket kan vara till stor hjälp när du leder till en plats som kan förseglas. Om du ska försegla sprickor på Windows, eller om de inte fungerar, kan du bara köpa tätningsmedel eller en caulk ", säger Wyatt.

Absolut Noll Velvet Blackout Gardiner

Om du vill ha ännu mer täckning, kan du till och med gå för tunga mörkläggningsgardiner. Wyatt rekommenderar tjock, tung velour och sammet för att mildra atmosfären i ett rum och förbättra din sömnkvalitet. "Om du har problem med att sova, sätta upp tunga gardiner, använda en duntäcke och sätta en överbelastad stol och mattor på golvet kommer att göra ditt sovrum mycket tystare än om du bara har gips, trägolv och gipsförsegling . Det är bullerreflekterande saker ", tillägger han.

väggar

Calisa Block Printed Rug

Detsamma gäller för vägghängen som kan hjälpa dig att störa ljudöverföringen från rum till rum: Wyatt säger någon form av tjock velour eller sammet gardiner, eller ett vävt hängande kan hjälpa. "Du kan göra det med en hel vägg, om du vill täcka en hel vägg", säger han. "Ju mer vikt du har desto mer absorption du har, desto tystare kommer rummet att verka och känna. Även ett fodrar bakom gardinerna hjälper. Det kan du också göra i en ingångsdörr, för att hjälpa till att minska bruset som kommer in. "Du kan till och med hänga en vävt matta som en ljudbarriär som täcker mer yta.

möbel

Chamberlin Soffa

Även om du säljs på att köpa en kuddig lädersoffa i ditt vardagsrum rekommenderar Wyatt att du väljer överbelastade möbler med tygöverdrag om du vill minska ljudöverföringen. "Anledningen till att jag säger tyg är att de är mer akustiskt transparenta, och bruset återspeglar inte så mycket som kanske en läderstol. Överfylld är nyckeln: Dessa saker kan hjälpa till att minska bruset i ett rum och därigenom absorbera inkommande ljud. Ju mindre volym i ett rum, desto mindre kommer det att överföras utöver rummet. "En kuddig tygdukad soffa som den nedan skulle fungera, eller till och med en rymlig polyesterbänksstol.

Faux Fur Electronics Storage Bean Bag Chair

golv

NuLoom Jute Area Rug

Och för att minska ljudet av fotspår och det udda fallet objektet i ett rum kan du installera en tjock matta på ett trägolv som minimerar ekot. "Mattor med en filtskärning hjälper till att minska bullret i ett rum och hjälper också till att minska fotfallen som kommer att överföras till dina grannar nedan. Något som är öppen cell som kommer att absorbera ljud så: öppna vävduk, filt, mjuka fluffiga saker ", säger Wyatt. "Trä absorberar inte något ljud. Du kommer att få reflekterad eko av trägolv, medan mattor kommer att absorbera en del av den reflekterade energin. Och desto tjockare mattan, och desto tjockare är det underliggande som kan ge absorption, desto mer är de frekvenser som kan absorberas av det. "Denna tjocka, vävda juttappan rekommenderas starkt av inredningsarkitekten Fiona Byrne, medan den här kände täthetsmattan du kan lagret nedanför) har mycket bra recensioner på Amazon.

Ecoplush Rug Matta