grön vecka

Hur man hittar energieffektiva lampor som ger av sig inte-hemskt ljus, enligt interiördesigners

Anonim

It 's Green Week vid, där vi ska prata med miljölevande experter och skura Internet för de bästa produkterna som lämnar ett ljust fotavtryck och löser små hushållsproblem.

Tillbaka 2005 kom Oprah på TV, med Leonardo DiCaprio och hans Prius, för att varna oss alla farorna med den globala uppvärmningen, och uppmanar oss att byta ut glödlampor för mer energibevakad kompakt fluorescerande eller CFL, glödlampor. Inte långt efter installerade mina föräldrar en uppsättning CFL-lampor, och det var en mardröm. De CFLs buzzed över vårt köksbord, gjuter ett coolt, blått ljus som gjorde att alla middagar ser djupt unappetizing. Det gjorde oss alla lite ledsna, även om lamporna var lika ljusa som solsken. Min pappa installerade tyst våra mindre hållbara men mycket snällare glödlampor, och vi har aldrig riktigt pratat om det igen.

Under de närmaste åren har jag blivit mest energieffektiva glödlampor, förutsatt att de enda hållbara alternativen var dessa blåtonade CFL som gjorde att jag kände att jag levde inuti en datorskärm. Men enligt Shaun Fillion, programledare för belysningsdesign vid New York School of Interior Design och belysningsstudiochef vid RAB Lighting, finns det ett mindre missgynnande alternativ till kompakta fluorescenter: LED-lampor. Dessa lampor är också mer hållbara, eftersom de inte har någon kvicksilver i dem (vilka CFLs gör). "Det varar mycket längre", lägger Fillion till. "En typisk LED-lampa kommer att ligga fyra till åtta gånger längre än en kompakt lysrör innan den brinner ut, och då är färgkvaliteten och dim-förmågan mycket bättre."

Det betyder inte att LED-lampor inte är immun mot samma problem med färgtemperaturen. "Både LED och CFL kan kasta ett mycket kallare, blåare ljus än vanliga glödlampor, och det är bra för en affär eller ett kontor, men hemma känns det onaturligt, förklarar den homepoliska inredningsaren Olivia Stutz. För att undvika den avskyvärda, blåaktiga nyansen från dina LED-glödlampor rekommenderar Fillion att ta en titt på ljusfaktaetiketten på förpackningen av varje ny glödlampa. För kvalitetens skull rekommenderar Fillion endast att köpa lampor med hög CRI eller färgavkastningsindex "som har att göra med hur exakt ljuset visar färg i rummet." En hög CRI på 85 eller högre betyder färgerna på möbler och Inredningen kommer att se mer eller mindre ut hur de ser ut när rummet är solstrålat. Titta också på den korrelerade färgtemperaturen, eller CCT; För varmt, nära glödlampa, gå för en glödlampa mellan 2700 och 3000 Kelvin. Här är några expert-rekommenderade alternativ för att komma igång.

Philips LED, icke-dimbar A19 frostat lampa, 16-pack

En glödlampa som balanserar priset; mjuk, varm ljuskvalitet; och effektivitet är denna Philips LED-lampa. "Mina kunder har varit mycket nöjda med LED-lampans pris och prestanda, " säger Stutz, "och det ger ett fint mjukt ljus som perfekt emulerar en glödlampa, vilket är huvudfokus på det vi försöker efterlikna . "Och för bara 1, 62 dollar per glödlampa när du köper i bulk, är det definitivt ett överkomligt alternativ om du vill göra omkopplaren till en mer hållbar glödlampa med så lite friktion som möjligt.

Soraa Healthy A19 LED Dimbar 600-Lumen Mjuk Vit

Om du verkligen är tweaked med något blått ljus, speciellt innan du lägger dig, rekommenderar Fillion glödlampor med funktioner som dessa från Soraa. Vid 2.700 Kelvin har de samma mjuka glöd som Philips-lamporna, men de använder en något annorlunda färgblandning för att skapa vitt ljus, med violett istället för blått. "Det är allmänt accepterat att blått ljus kommer att hjälpa dig att hålla dig vaken under dagen men kan vara skadlig för att sova på natten", säger Fillion, så att bli av med den våglängden kan hjälpa till. De är också dimbara, till skillnad från den grundläggande Philips.

Philips Hue White A19 4-Pack 60W ekvivalent dimbar LED Smart Bulb

En annan spännande funktion hos LED-lampor, speciellt över konventionella glödlampor eller till och med CFL, är möjligheten att dra fördel av anslutningen. Dessa Philips A19-lampor har till exempel samma färgkvalitet som ovan, men de är också Wi-Fi-aktiverade, vilket innebär att du kan styra dem med din telefon eller röstaktiverad enhet som ett Amazon Echo eller Google Home. Dessa smart-aktiverade lampor tenderar dock att vara dyrare än deras icke-Wi-Fi-motsvarigheter. (Tänk $ 12, 50 per lampa, istället för under $ 2, vardera.)

Philips 464487 Hue Vit och Färg Ambiance A19 60W Ekvivalent Dimmerbar LED Smart Lamp

Med den här nya smarta tekniken kan du också styra färgen på dina LED-lampor via telefonen. Ledaren i detta har varit Philips, med sin lampa på lampa, och det här alternativet ger dig en mängd flexibilitet när det gäller ljusets ljus. Om du till exempel använder ditt köksbord som hemmakontor under dagen, kan du ha ett ljusare, ljusare ljus under arbetstiden, och sedan när solen går ner, byt du nyans till något varmare före middagen. Du kan också bli vild och göra ljuset grönt eller lila, om du verkligen vill ha det.

Iotton Smart LED-lampa

Denna färgskiftande LED-glödlampa, som rekommenderas av författaren Steven John, gör många av samma knep, men för en bråkdel av priset på Philips Hue.

Philips 420844 40-watt G25 Klar Halogen Dekorations Globe Glödlampa

I slutet av dagen, om du vill skapa ett miljövänligt belysningssystem, "ju mer du kan använda LED, desto bättre; så även om du har det i två armaturer, är det bättre än att inte ha det alls, säger Stutz. Men ibland behöver du blanda och matcha för att få rätt utseende på ditt rum. "Om du är ett fan av glödlampans utseende, kanske du vill prova en halogenlampa som ger en varm, naturlig glöd", speciellt för bord, hängande eller hängande armaturer, rådgör hon, där lampan är utsatt . Det är inte lika effektivt som LED, men det är lägre energi än en traditionell glödlampa, speciellt om den är på dimmer. Fillion håller med om: "Så ibland för estetiska ändamål kommer jag att hålla mig med halogen och ta ner den, " med dimmer ", men annars LED, LED och LED."