rekommenderas av experter

Hur man fixar och förebygger ont i halsen, enligt professionella sångare

Anonim

Det är kallt och influensasäsong, den speciella tiden på året när din hals blir mottaglig för ömhet och skraphet (eller om du har tur, ett spot-on-Kathleen Turner-intryck). För de flesta är en ont i halsen en ren olägenhet. Men för dem vars försörjning beror på deras förmåga att prata eller byta ut en melodi, är snabb och tillförlitlig sårhalsrörelse väsentlig och måste alltid ligga i medicinska skåp eller kökspisar.

"Våra vokalband är en muskel och de måste vara aktiva och i form samtidigt som de talar och sjunger", säger Bianca Marroquín, som för närvarande stjärnor som Roxie Hart i Chicago på Broadway. "Precis som en idrottsman fortsätter träna och redo för händelser, kräver åtta Broadway-veckor per vecka en stor disciplin och vård." För att få ett ben upp på bakterier och nästa bugg som antagligen redan går, pratade vi med professionella sångare om deras beprövade öm -hjälpahjälpmedel och förebyggande tekniker.

Bästa sätten att förhindra ont i halsen

Ancient Secrets Nasal Cleansing Salt

Caroline Rose, sångerskrivaren, som nyligen släppte ut sitt andra album Loner, är en förespråkare för en DIY-gurgla. "Jag är i grunden plågad med halsproblem medan vi är på väg, så jag har en förebyggande regim varje natt med gurgling med antikens Secrets salt blandat i vatten", säger hon. "När jag känner mig riktigt spunky, gör jag det också på morgonen. Rent saltvatten är allhelande; Det är ett åldersmedel mot en anledning. "

The Three Company Live Plant Aromatisk ört 4 "Thyme

Three-time Grammy Award vinnare Angelique Kidjo har sitt eget speciella recept för en effektiv swish. "Jag gör en gurgla med färsk timjan infunderad med varmt vatten i en mugg", säger Kidjo. "Lägg till en matsked saltat smör och en matsked honung, vänta tills det är varmt, och använd för en gurgla."

Traditionell Medicinals Organisk Throat Coat Seasonal Tea

"Som de flesta, skulle jag säga Throat Coat tea", säger Michelle Zauner, sångerskrivaren som utför under den monikeriska japanska frukosten. Det är dock inte hennes enda lösning.

Luftburna Blandade Frukt Smaksatta Gummier

"Jag är faktiskt en väldigt hög person och har - knackar på trä - har aldrig förlorat min röst eftersom jag i grund och botten alltid ropar i mitt vardag. Men om jag har en kitt i halsen, går jag på hälsa låsa ner, skära alkohol, sluta prata, ta Airborne gummies, C-vitamin bärgerspulver med seltzer och bara dricka och kissa så mycket som möjligt tills det är borta. " -Zauner

Emergen-C kosttillskott Fizzy Drink Mix med 1000mg vitamin C

Lägg till lite extra zest och 1000 mg C-vitamin i ditt vatten med Emergen-Cs Fizzy Drink Mix tillgängligt i hallon, açaí bär, apelsin, citronad och mer smakfulla smaker.

Braggs Organic Raw Apple Cider Eddik

Tillsammans med det ständigt populära Throat Coat-tean, rekommenderar Navid Eliot, en av kärnmedlemmarna i Planes on Paper, att man dricker ett skott äppelcidervinäger - "Bragg är där det är på" - blandas i en krus varmvatten med matsked av honung för att avvärja en scratchy hals och rinnande näsa. "Älskling med äppelcider och äppelcider är bara bra för att bekämpa förkylningar, eller så går kvinnornas förflutna."

Olbas sockerfri svart vinbärspån

När du tar en resa, följ Amelia Meaths ledning och feign sjukdom. "Jag brukar låtsas att jag redan är sjuk så jag kommer in i rytmen för att ta extra hand om mig själv", säger Meath, sångerskrivaren, känd som hälften av electro pop duoen Sylvan Esso och en tredjedel av folktriven Mountain Man . "Om du reser i ett plan får du sockerfria pastiller och försöker bara ha en i munnen för att hålla dina ackord ur torkning. Jag tycker om Olbas bästa. "

De bästa sår-halsmedlen

Ren New Zealand Certified UMF 15+ Manuka Honey

"En tesked Manuka honung från Nya Zeeland med så mycket hackad vitlök som jag kan hantera brukar sortera ut det tillsammans med gurglande saltvatten", säger Aaron Livingston, själen och R & B sångerskrivare och Grammy-vinnande producent som kallas Son Liten. Han tillägger att ett löfteavl kan också göra tricket. "Det ger dig en ursäkt för att inte prata med någon."

Wedderspoon Organic Gluten-Free Host Drops Smaken Sampler Bundle

Om du är pressad för tiden, så är det ett sätt att få Manuka honung blandad med förkrossande ingredienser som citron, ingefära eller eukalyptus i lätt att bära hostedroppar.

Nin Jiom Pei Pa Koa - Örhalsås - 100% Naturlig

På samma sätt, Bonnie Milligan som spelar prinsessan Pamela i Broadway's Head Over Heels, väljer för Nin Jiom Pei Pa Koa, en honung-och-loquat sirap. "Det hjälper min röst att känna sig starkare och skyddad", säger hon.

Gaia örter Echinacea Goldenseal Propolis Throat Spray

"Jag förlorade min röst i två hela veckor innan jag gick på turné med Gipsy Kings i maj i maj och lämnade ingen sten oturned när det gällde vocal remedies", säger Doe Paoro - hennes riktiga namn är Sonia Kreitzer och tillägger att Echinacea Goldenseal Propolis Throat Spray av Gaia Herbs är hennes go-to.

Örter etc. Sångers Saving Grace Lugnande Throat Spray

Martin Earley från den alternativa rockmusiktrioten Ballroom Thieves håller även propolis Spray på hand "vid nödsituationer." Andra alternativ är Singer's Save Grace Soothing Throat Spray, samma behandling som favoriseras av sångerska-songwriter Matt Costa.

Herbal Throat Spray Professionell Styrka Vocal Eze, Med Honung, Aloe, Echinacea, Ginger

Vocal Eze är Marroquins nummer 1 när det gäller sprays. Hon använder den för att hålla sina "sladdar smörjade och skyddade mellan scener."

Källa Naturals Wellness Formel

Milligan svär av två typer av växtbaserade kapslar. "När jag börjar känna under vädret laddar jag upp på Wellness Formula och Oregano Oil."

Puritans Pride Olja av Oregano Extract

Som vitlök, är oregano, särskilt när den koncentreras till en olja, ett effektivt naturligt antibiotikum och anti-svampmedel. Det har också använts för att behandla jästinfektioner och förbättra guthälsan.

GeloRevoice Throat Lozenges

Om växtbaserade läkemedel inte är till för dig, finns det några andra knep som de vocally begåvade har upp ärmarna. Christopher Maltman, den britiska baritonen som nu utför som Mark Rutland i Metropolitan Opera Marnie, rekommenderar GeloRevoice, ett halspipa från det österrikiska företaget Gebro, som är utformat för att stimulera salivproduktion.