smärtfri shopping

Jag köpte en Fiddle-leaf Fig från New Amazon Plants Store

Anonim

Inte mitt faktiska fiknelblad fikontré.

Som du kanske har hört, Amazon säljer växter nu. Egentligen säljs det plantor ett tag men återförsäljaren har nyligen centraliserat sina erbjudanden för att bilda Amazon Plants Store. De åtta utvalda varumärkena som du hittar på den sidan är inte de enda säljarena på Amazon, men du kan tänka på dem som de mest uppmärksammade alternativen, kvaliteten och priserna som kan jämföras med vad du hittar på Home Depot (vilket meningsfullt eftersom minst två av de utvalda varumärkena listar både Amazon och Home Depot som detaljhandelspartner).

Jag köper en hel del saker genom Amazon, och jag uppskattar en bra hushållning som en sann lägenhetskvartal. Det är väl känt att krukväxter lyfter ditt humör och renar din luft. Men tanken på något så komplicerat (i multicellulär mening) och ömtåligt som en växt som bearbetas via Amazons stora fraktnätverk i kartong gör mig lite obekväma. Sedan igen, som alla som någonsin har spenderat 20 minuter i en Ikea-parkeringsplats som bryter en fyrfotig yucca-käpp i en bilstam, kan jag uppskatta bekvämligheten med att ha växter levererade till min dörr med gratis två dagars frakt.

Detta är ett faktiskt foto av min fina bladfigur, chillande bredvid en jadeväxt och ormplantage.

Jag gav det ett försök och beställde Amazon Plant Store högst rankade husplanter - en växt så trendig att även The Wall Street Journal bara förklarade det "över" - Fiddle-leaf fig. Produktsidan säger "Vanligtvis skickas om 5-7 dagar", men min levereras dagen efter att jag beställde och kom fram två dagar senare. Allt gick smidigt, precis som alla Amazon Prime order, inget att se här.

Den kom i en stor kartong, tydligt märkt "This End Up", och indikerade att en levande fabrik var inne. Det var välförpackat, inslaget säkert i papper, och hölls på plats med indragningar i lådan, satt i en plastodlarens kruka fylld med jord. Kort sagt var det nästan lika sömlöst en transaktion som jag kunde ha hoppats på - lika enkelt och problemfritt som att köpa en tandborste.

Jag blev positivt överraskad, även om det är lätt att föreställa mig hur det skulle gå fel: ett extremt skift i väder eller ett missat leveransfönster kan vara allt som skilde mig från killen som lämnade en stjärna recension med en kornig mobiltelefon bild av en död växt (odlare varnar dig för att inte försöka köpa dessa om ditt område upplever extrema temperaturer).

Costa Farms Ficus Pandurata Fiddle-Leaf Fig Levande Inomvåningsanläggning

Jag var så nöjd med min lurfigör att det ledde mig till ett kaninhål för att undersöka andra växter för min lägenhet. Det här är de jag tittar på. (Och det finns några fina krukor och planteringar för min nya vän också.)

Hirt's Gardens Bourgogne Indien Gummi Trä Växt

Detta gummiträd kommer troligen att bli mitt nästa köp. En av mina nya favorit saker till Google är, "Vad är nästa fiknelblad fikon?" - och att inte spränga någons plats, men jag ser att gummiträdet dyker upp mycket. Gör inte samma misstag som jag gjorde med fjäderbladet. Kom in nu innan det är för sent.

Shop Succulents 4 "Aloe Vera Plant

Om du är rädd för att döda ditt allra första växtinköp, är aloes stora, hårda växter för nybörjare.

Kurt Weiss växthus levande röda Anthurium växt i en 5 "vit keramisk kruka

Ljusröd anthurium kommer i en fin vitkruka; det är relativt lågt underhåll, blommar inomhus och är en lätt gåva.

Shop Succulents 2, 5 "Terracotta Cactus Four Pack

Denna uppsättning av fyra kaktusar levereras i terrakotta-krukor och skulle se bra ut på en solig fönsterlucka.

CTS Air Plants Blandade Tillandsia Air Plants (5-Pack)

Eller om du är en fan av det fria formformatet, borde den här uppsättningen av åtta luftväxter hålla sig bra under frakt.

Brussel Bonsai ST2417SA-F Prov Bonsai

Du kan få detta $ 2, 011 blommande bonsaiträd som vid 60 år har varit på denna planet längre än Jeff Bezos (Bezos är 54, men de ser båda bra ut).

Brussons Golden Gate Ficus Bonsai - Small

Eller om du är på en bonsai-budget, är den här mindre versionen från samma odlare lite mer rimlig.

Färg Orchids Phalaenopsis Orchid In Ceramic (2-Pack)

Denna vita orkidé kommer i en dekorativ keramisk kruka med ett inbyggt wicking system för att hjälpa anläggningen att bibehålla optimala fuktnivåer (orkidéer kan vara notoriskt finiga). Den levereras med ett glasskott som mäts med det vatten du behöver lägga till en gång per vecka.

Kurt Weiss Växthus Pothos i 8 "Hängande korg

Pothos är en av de enklaste växterna att ta hand om och en stor naturlig luftrenare.

Costa Farms Peace Lily Spathiphyllum

Fredliljor är kanske den bästa luftrenaren av alla krukväxter (en NASA-studie fann att det tog bort bensen och formaldehyd från luften). De är också lätta att ta hand om.

Costa Farms Premium Live Inomhus Snake Plant

Ormplantan är ganska omöjligt att rota upp. Jag har en (inte köpt här härifrån) som är ungefär fyra meter lång och blomstrande - det ser bara fantastiskt ut. Jag vattnar det när jag tänker på, och växten kunde inte bry sig mindre. Den här är en toppsäljare på Amazon, och dess recensioner gör att den ser väldigt populär ut.

Scentsation Honeysuckle (Lonicera) Levande buske

Denna doftande kaprifolbuskens blommor kommer att locka fåglar om du håller den utanför. Som du antagligen borde: det kommer att växa till 10 till 15 fot långa.

Blå chiffongrosa av Sharon (Hibiscus) Levande buske

Denna blå hibiskusbuske är också mycket populär, med många positiva recensioner om hur bra den var packad och antalet blomningar. Ett bra val om du letar efter en lätt utomhusväxt för att lägga till färg i din trädgård. Observera att den inte kommer fram i den blå potten ovan, men i en vanlig odlarens kruka.