den här saken är otroligt

Jag hittade äntligen den perfekta (om än extremt dyra) läderjackan

Anonim

Inte bara för motorcyklar.

En bra läderjacka är en talisman. Du kan vara en screwny, obekväm nincompoop, men sätt på rätt läderjacka över en T-shirt, och du är plötsligt grovt och torkad - en badass. Under en mycket lång tid var det bara jag som stod över det som var fel. Ärmarna på denna version skulle vara för långa eller för lösa. Skinnet på det där är alltför orört. Färgen på en annan för mörk (svart, förstås, men midnatt snarare än något grå).

Relaterade berättelser

Den bästa manens vita T-shirt, enligt män

Vad är de bästa jeans för män?

Sedan omkring tre och ett halvt år sedan öppnade Schott flaggskeppet i Nolita. Jag hade väntat på det. Sedan 1913 har Schott gjort den slutgiltiga läderjackan; När du läser motorcykeljacka just nu, är det du ser en Schott Perfecto, den svagt beskurna, diagonal-zippade ytterkläderna - i ordning - av Marlon Brando i The Wild One, Ramones nästan alltid och Blake Lively på täcken av esquire Nu visste jag naturligtvis om Perfecto, men något om sitt vaxartade, läderläder läste inte till mig. (En liten för högskoleproduktion av Grease .) Det är tänkt att bli bättre med ålder men köpa något som bara börjar se hur jag vill att det efter år inte känns som en investering. Det känns som ett uppdrag.

Så när jag upptäckte 626VN i affären var det ingen dithering. En del av Schotts vintageserie, jackan hade ett förvitrat, bekymrat utseende som åldrats det med ett årtionde. Den var fodrad med röd flanell, som jag sedan upptäckt är det perfekta skiktet för temperaturer som inte är ganska långa och inte helt falla. I ett medium var jackan just den rätta storleken på axlarna och lossnar runt kroppen (jag är fem-nio). Jag drog på det och kände mig inte som James Dean - jag är asiatisk - men någon likadant avskild, oskärlig, cool . Snart bodde jag praktiskt i saken, och andra märkte. Vänner ville prova på det. Strangers komplimangerade mig på det. Jag kan bara likna dess effekt när jag blekade mitt hår platina och gick genom Manhattan känner mig farligare övertygande. Det blir en positiv feedback loop, din attityd påverkar människors reaktioner på dig och så vidare. Även nu vågar jag inte ha det för att fungera; dess transformativa kraft är för potent.

Om priset: Jag inser för någon som studerar modetidningar att $ 900 inte är en absurd mängd att spendera på en läder av hög kvalitet (inte plast). Visst finns det alternativ som varierar från $ 1600 till $ 2500 till $ 6000. Men för mig - för vilken $ 900 inte representerar några abstrakta siffror på en trendsida - är jackan väldigt dyr. Nästan okonsekvent dyr. Jag skulle kunna berätta om den körsträcka jag har fått ut av det (inte på motorcyklar, men går från denna East Village-bar till den eller reser från en kuststad till en annan), men försvarar en läderjacka på grundval av dess användbarhet är som att äta ett öga för sina kalorier. Rätt, men saknar punkten: Ingen annan jacka har någonsin gjort mig känna hur den här gör. När du vet vet du det.

Schott tvättad lädermotojacka

Men även med den bästa läderjackan betyder det inte att jag inte har letat efter andra. Här är några andra jag har hållit flikar på.

Under- $ 100 läderjacka

H & M Biker Jacket

Jag är vanligtvis inte ett fan av konstläder (men jag antar att om du letar efter en vegansk läderjacka, det kan göra tricket), men jag älskar den överdimensionella formen och den vita quiltingen av den här, som du kan bära exakt som modellen gör här - skiktad över en svart hoodie när temperaturen sjunker under 50.

Under- $ 200 läderjacka

Elmut Faux-Leather Perfecto Jacket

En annan falsk läderinmatning, men hur cool ser den här killen ut? Den här jackan gör den smickrande monterade axellösa kroppen, men rör sig snabbt - det finns bara två storlekar kvar.

Under- $ 300 läderjackor

Ankomst Lautner Läderbiker

Direkt-till-konsumentwebbplatsen säljer två läderjackor för män, men jag föredrar Lautner till Preston II - den har färre prydnader och klibbar närmare Schott-originalet. Obs! Detta är markerat från $ 585 endast till fredag, varefter det kommer att gå tillbaka till sitt ursprungliga pris.
Ursprungligt pris: $ 585

UO Beatdown Läder Moto Jacka

Precis som hos H & M, Elmut och Arrivalscoats, gör den här läderjackan bältet, vilket purister skulle överväga sakrilege, men jag uppskattar (jag slår bältet runt på min Schott, så det går inte in vägen). Det har också en bra inbrott - sällsynt för en "överkomlig" läderjacka.

Överdimensionerad läderjacka

Acne Studios Nate Clean Läder Moto Jacka

Jag väntar på ämnet av epauletter på en läderjacka; Jag hatar dem i teorin, men jag har inget emot dem på min Schott. Om jag skulle skapa min "klassiska" läderjacka (sans epaulets i en lite boxier passform), skulle det vara den här.

Ryan Goslings läderjacka

3.1 Phillip Lim Läder Motorcykeljacka

Vi kan inte prata om den här jackan - den som gjorde männen sitter upp och tar märke till Phillip Lim när Ryan Gosling hade det under Blue Valentine era. Det är nog inte den exakta jackan (Gosling förmodligen utformade sin konsert med Lim), men det är tillräckligt nära för att ha inspirerat sin egen kultföljd.