den här saken är otroligt

Jag hittade en anteckningsbok som ingen annan anteckningsbok

Anonim

Jag har smakat det fina vinet, och jag kan inte gå tillbaka.

I en av hennes romaner har George Eliot en passage om hur tröstande det är att umgås med människor som inte skrämmer dig. Hon jämför det med att ha på dig dina andra favoritartiklar, som är bättre än dina favoritkläder, eftersom du inte är rädd för att förstöra dem.

Du har förmodligen hushållsartiklar som passar in i den första kategorin. De fina sängkläderna hålls packade bort, olyckliga på, av rädsla för att bli förstörda. Eller kanske är det fint vin, för alltid förseglat i väntan på ett värdigt tillfälle. Eller de fina skor, den snygga tvålen, silvervaran. Kanske har någon uppmanat dig att carpe diem och använda de goda grejerna varje dag, men jag är inte nödvändigtvis överens. Det är ett nöje att skatta skatter och hålla dem i minsta skick. Du offrar daglig interaktion, men de periodiska incheckningarna har en helig aura. ("Titta på de här glänsande skorna, oskydda och lukta på shoebox! Kanske bär jag dem imorgon! Eller imorgon efter det!")

Eftersom mitt jobb är att skriva använder jag dagböcker dagligen och går igenom dussintals per år. I Eliots formel är mina bärbara datorer "andra favoritkläder". Jag använder dem som ett rapporteringsverktyg, en journal och en förteckningsbehållare, och jag (bokstavligen) har inte råd att vara dyrbar om dem.

Några sämre bärbara datorer jag äger.

I det förflutna har jag lagrat på vad som helst billigt-ish anteckningsblock träffar dessa krav:

1. Starkt lock (kommer inte att bli dämpat i handväska)
2. Öppnar platt
3. Bra papper: Bläck kommer inte att smita / blöda
4. En bekväm skrivstorlek
5. Anständigt attraktivt

Idag löser jag inte längre. Det finns ett bättre alternativ där ute. Jag har smakat det fina vinet och jag kan inte gå tillbaka. Lyckligtvis är priset prissatt till en rimlig $ 16. Det är Princeton Architectural Press Grids & Guides Notebook, och det är inte som andra bärbara datorer.

Min första var en gåva. Körsbärsdukhårt och tjockt papperslager gav det en häft som kommunicerade "DETTA ÄR EN KEEPSAKE, INTE EN UTILITET." Jag beundrade det i sex månader orört och sprang så lågt på mitt vanliga lager och sprängde det öppet.

Först, grunderna. Det uppfyller kraven ovan. Omslaget men inte baksidan är subtilt strukturerad, så du kan skilja vilken sida som utan att öppna den - en Sherlockian-detalj varnar oss allt som den här anteckningsboken gjordes av någon med en djup anteckningsbokstilkänsla.

Men ah, den verkliga skönheten är inuti. Var och en av de 144 sidorna skrivs ut med en variabel rutnätdesign. Detta mönster är samtidigt en begränsning (eftersom gallret) och en mild kreativ prompt (eftersom variabel). Du går igenom notebook-datorn utan att veta vilken nätdesign som hälsar dig på nästa sida. Ska det vara de grå linjerna ">

Varje anteckningsbok innehåller också en handfull illustrerade interludes - en sida med Fibonacci-nummer, en världskarta, ett fylogenetiskt träd - eller något annat tilltalande visuellt bonbon. Det finns bara några av dessa små saker att söta upp affären. inte tillräckligt för att distrahera från anteckningsbokens uppgifter.

Om du har läst så här långt betyder det att du är en anteckningsbok fiend. Så jag gör bara en sista punkt. Tänk på andra föremål du använder dagligen och överväga hur mycket ögonvattensspänningar de levererar. Spänner din bil dig? Ditt kylskåp? Din läslampa? Nej? Inte jag heller. Jag kan inte kontrollera dem. Men $ 16 är genomförbart. Och vi förtjänar alla organisatorisk extas.

Det kommer också i blått, svart och grått.

Princeton Architectural Press Grids & Guides: En anteckningsbok för visuella tänkare