den här saken är otroligt

Jag hade en cystisk plats på mitt ansikte i 6 månader tills jag köpte den här gelén

Anonim

Denna historia börjar med en zit: en smärtsam cyste som uppstod mellan min näsa och min mun. Där ett skönhetsmärke kunde ha varit, hade jag en knallrande pimple.

Jag brukar bryta ut på hårlinjen eller pannan från hårprodukter och får sällan någonting under mina ögon. Så det här skakade mig, särskilt efter det att det inte skulle gå. Det här är tyvärr hur cystiska fläckar fungerar: De är inte anslutna till hudens yta, så det kommer inte att tappa på samma sätt som andra finnar gör. Dessutom har cyster en tendens att återkomma på samma plats eftersom de kan orsaka en strukturell förändring i huden och kommer regelbundet att fyllas upp (igen) med olja. Dermatologer kan snabbt behandla cyster med kortisonskott, men vem har den typen av tid ">

Istället jag jagade. Min trofaste tea-tree olja misslyckades, liksom min Mario Badescu torkning lotion. Makeup täcker bara den. Jag försökte vägerborttagare, och tänkte på högre halt av salicylsyra, vilket innebar att den kvalificerades som en ultrasträngig sitkräm. (Jag hade fel). Till och med efter att ha lanserat det, sätter en hydrokolloid blisterbandstöd på den (Cosrx Pimple Patches eller 3M håller aldrig på mitt oljiga ansikte) och väntar på att det ska läka, det återvänder. Den här onda cykeln upprepade, tills jag äntligen övertygade mig om att det inte var en zit alls, men en staphinfektion (tack Google!) Och började belägga mina näsborrar med Neosporin varje natt.

Sex månader i ( sex ) frågade jag en skönhetsredaktör vän för hennes rekommendation. Hon vände mig på Medik8 Beta Gel, som såg ut som en knockoff-version av Neutrogena-sakerna, jag hade ändå handlat i arbetsbadet varannan timme. Jag var skeptisk, i synnerhet med tanke på att den viktigaste ingrediensen som anges på Beta Gel var salicylsyra, samma kämpande kemikalie som anges i någon annan aknebehandling. Men i slutet av dagen hade siten fallit av sig själv och få det här: det har aldrig återkommit.

Jag vände mig till Dr. Joshua Zeichner, en chef vid Mount Sinai's dermatologiska avdelning, för några svar. Vad gjorde Medik8 så effektiv? Zeichner förklarade att bara för att två aknebehandlingar har samma aktiva ingredienser, kan formuleringarna variera mycket mellan produkter. En annan anledning att Beta Gel verkade fungera mirakel kunde ha varit kombinationen av dioinsyra (en sällsynt ingrediens som annars bara uppträder i det dyrbara, men raved-om SkinCeuticals Blemish + Age Defense-serumet), azelainsyra och niacinamid. Dessa ingredienser behandlar inte bara akne, säger Zeichner, men förbättrar även hudton och konsistens. Inflammation får huden att öka pigmentproduktionen, så finnar ofta en mörk fläck. Men efter att ha använt Medik8 finns det ingen ärrbildning och ingen torr lapp där min zit var - kanske på grund av de ytterligare ingredienserna.

Jag använder Beta Gel sparsamt - min vän varnade mig för att din hud kan vänja sig och förstöra dess effektivitet - men även i små doser fungerar det underverk. Det är dyrt, ja, men det fortsätter att stoppa andra smärtsamma cyster från att bilda fullt ut, allt på mindre än åtta timmar. Jag har lagt den på underjordiska zits när jag kommer hem från jobbet, och sen när jag går och lägger mig några timmar senare, är den throbbing bumpen borta.

Medik8 Beta Gel

Andra Strat-godkända fläckfighters

Cosrx Acne Pimple Master Patch 24 Patches Multi Packs

En bona fide inductee i Strat Hall of Fame, dessa supercheap-pimple patchar från Cosrx är, i Rio Viera-Newtons ord, en Holy Grail-produkt.

Traditionell Medicinals Organic Spearmint Tea

Efter att ha läst att spearmint te har anti-androgen (ett manligt hormon) som nedregulerar testosteron i blodet som anses orsaka hormonell akne, började författaren Crystal Martin att dricka detta temärne. Tre månader senare hade hennes cystiska akne klarat sig.

Indie Lee Blemish Stick

Författaren Kelsey Mulvey förlitar sig på denna fläckpinne - en hon har använts trofast i sex år - för att stoppa finnar som de bildar. Det använder en kombination av glykolsyra och salicylsyra. "Din körsträcka kan variera, " säger Mulvey, "men jag kan inte berätta hur många gånger jag har använt Blemish Stick innan jag lämnade min lägenhet på morgonen och märkte att pimpleen var betydligt mindre (eller helt borta) vid lunchtid .”

AcneFree Body Clearing Spray

Om din akne är faktiskt på din rygg, då är denna $ 11 Body Clearing spray din biljett. Författaren Hannah Morrill svär vid det och påpekar att det inte kommer att fläcka eller missfärga kläder och fungerar inom några dagar.