den här saken är otroligt

Jag älskar min knivsats (även om kockar hatar dem)

Anonim

"Jag önskar ibland att jag kunde gå igenom köket av amatörkockar överallt, bara slänga knivar ur sina lådor", skrev Anthony Bourdain för många år sedan i boken som gjorde honom känd. "Inte en av de fula sakerna kunde skära en tomat." I köket konfidentiellt ritar Bourdain om hur fulla uppsättningar bestick är en felaktig kon. Alla hemkockar behöver verkligen, säger han, är en kockkniv.

Bland de kockar som Nick Marino talade för för denna serie på knivar, echade många det känslan. Men köksknivuppsättningar är inte problemet - det är uppblåst, dåligt gjort och otrevligt utformade köksknivar. Det här är träklossarna ihop med två dussin knivar som du kan få på Amazon för $ 25 - billiga knivar med wobbly handtag som gör att du slipper och lågkvalitativa stålblad som inte kommer att hålla en kant.

Tänk istället på köksknivar som startpaket, inte slutgiltiga verktygssatser. Så har jag byggt upp min nuvarande knivsamling, som bara innehåller åtta bitar, men låter mig hantera ganska mycket recept som kommer över min räknare. Och det började med en knivuppsättning: en tredelad uppsättning globala knivar som min pappa gav mig år sedan. Det kom med en ihålig mark sju-tums kockkniv, en fem-tums verktygskniv (för vardagliga uppgifter som att skära smörgåsar eller skivar jordgubbar i halv) och en paringkniv. Fyra lägenheter, ett par jobb i matmedier, och nästan ett decennium senare använder jag fortfarande samma uppsättning globala knivar, eftersom de är bra, användbara knivar - även om jag har gjort några tillägg, inklusive en serrated brödkniv från Amazon och det här är en lite nästa nivå, en uppsättning köksskjuvar, för att skära fjäderfähud eller dicing urter, som jag "lånade" från min mamma.

Här är en regel för att välja en knivsats: Se till att den har de fyra nyckelknivarna (kockens, verktyget, paring och serrated) och undvik allt som är fyllt med stekknivar. Du kan köpa dem separat. Köp inte någonting med mer än sju knivar i det - du blir inte riktigt snällare för dina pengar. Sedan, efter ett par månaders användning, ompröva. Se om det finns något annat du behöver eller tycker om att försöka. Kanske tycker du att köttspjäll eller ett sashimiblad skulle vara roligt. Men det är tillägg på sophomore-nivå, för att lägga till ditt kit när du har behärskat grunderna för att hugga och skära - inte knivar behöver du genast att röra upp din bänk innan du ens är säker på att du ska använda dem.

Kniv sätter vi kan komma bakom

Global Chef Ludo Lefebvre 4 Must-Have Kniv Set

Detta är den grundläggande knivuppsättningen från Global som min pappa gav mig, plus brödkniven. Det är ett perfekt kit för en person som börjar lära sig att laga mat, men eftersom den innehåller världsklass Global G-2 kockkniv (den enda vi kronade vår favorit), kan den användas under de kommande åren.

Mercer Genesis Six Piece Knife Set

Denna sexdelade knivblocket är för en mer mellanliggande kock, eller någon som hänger på att få flest blad för sina pengar. Den smala metallstativet innehåller en räfflad brödkniv, en kockkniv, en parningskniv, en santoku och en boningkniv, men det finns också en utvändig kniv för de mindre dagliga uppgifterna, som att klippa PB & Js i hälften. Den här kommer också i ett super rent (och rent) glasblock för att hålla besticket organiserat.

Wüsthof Classic 7-Piece Knife Block Set

Förutom alla fyra grundläggande knivar, levereras denna uppsättning med skärpstål och köksskjuv som demonterar, vilket gör dem enkla att rengöra. Plus, om du verkligen är fast vid att hålla biffknivar, finns det fyra öppna spår i knivblocket för din egen uppsättning.