den här saken är otroligt

Jag är drottningen av jordgubbssäsongen, tack vare det här geniala verktyget

Anonim

Ingen kniv behövs.

Det finns två typer av människor i den här världen: de som får en hjälte välkomna när de går in i en grill, och de som inte gör det. Ett enkelt verktyg kan se till att du befinner dig i den första gruppen: den ödmjuka jordgubbarna. Om du någonsin har gjort en säsongsbetonad fruktdränkt, tänk på den tid du slösar med förberedelse jordgubbar - hacka bort den övre delen för att bli av med stammen, kvära sedan bären och smidigt skära ut den bittra vita delen från mitten av varje segment .

Jag hade alltid krossat jordgubbar för hand med en kniv, som ett slags djur, tills jag såg denna lilla dödad i en lokal köksaffär. Jag märkte det eftersom det var sött, och då insåg jag att det var svaret på alla mina problem. Allt du gör är att trycka på knappen ovanpå (det ser ut som en stam!), Som avslöjar små blad som ser ut som de spelarklubba leksaksspelarna, bara galna skarpa. Stoppa dem helt enkelt i toppen av hela jordgubben, kring stammen, tryck dem hela vägen och släpp av knappen. Vrid skrovet inuti bären och dra ut det, avslöja en snyggt skurad kon av sopfruktcenter och ditt eget kulinariska geni. Skölj, upprepa och du kan arbeta genom en behållare med frukt på den tiden det skulle ta dig att skära kanske tre jordgubbar manuellt och med mindre fara för fingrarna att starta.

Det ser även ut som en jordgubbe.

Chef'n StemGem Strawberry Huller

Det har fått mig att dra full nytta av jordgubbsäsongen: Jag har gjort Smitten Kitchens jordgubbskaka (som jag mycket rekommenderar), en tre-ters jordgubbsfödelsedagstårta med dyrbar rosa frosting, jordgubbar Rabarber Ross Sangria, jordgubbar och grädde paj från Bubby's receptbok och rostad jordgubbsglass från ett Jenis fantastiska recept. Verktygets geni är att det inte bara fungerar för jordgubbar, heller. Hack skrovet genom att använda det på ögonen du kan hitta på en ananas. Och det är inte bara för sommarbruk - på hösten och vintern är det bra att ta bort de yucky bitarna av skalade potatisar.