den här saken är otroligt

Jag Spray Denna Baby-doftande Parfym på (Praktiskt taget) Allt

Anonim

En omedelbar nostalgi skapare.

Övre delen av mitt 3 månader gamla huvud luktar mjukt och luftigt, som en blåsig dag som väcker pulver mitt sätt och plockar upp den franska skogens jordiska doft på vägen. Jag har tänkt mycket på saken eftersom jag spenderar ungefär två tredjedelar av min dag med den skalliga lilla melonen i en fot av min näsa. Även om min opartiska åsikt är att min luktar bäst, luktar alla barn i sig förtjusande. Det är en av de tre bästa linjerna som du kommer att höra från någon vän eller släkting som slutar med att se barnet: "Åh, du luktar så bra!" Alla kommer att gråta, ofta följt av, "Om de bara kunde flaska denna doft .”

Relaterade berättelser

De bästa sakerna för barn och spädbarn

Jag är en ny mamma som är mindre sömn-berövad tack vare denna motoriserade bassinet

Tja, mina snusiga vänner, de har. Och det är härligt. Personalen på min lokala skönhetsbutik pekade först på Mustelas Musti Eau de Soin Spray, efter att ha packat lite Mustela-kräm för mig. "Det här lukter uh-mazing", echoed runt rummet, och trots att tanken på parfym för en baby höjde ett snarkalarm inuti mig (parfym att spruta på min redan perfekta luktande baby? Är inte det definitionen av förgyllning av liljan?), jag relented och tog en whiff.

De hade rätt. En blandning av ros, lavendel, honung, bärnsten, kamille och citrus, det luktar inte exakt som min bebis, men det fångar kärnan i allmän spädbarn - som Dreft och ett rullande europeiskt fält hade ett kärleksbarn. Jag skulle ha köpt några då och där, men de var sålda. Det gick inte att hålla det på hyllorna. Alla andra bougie mammor i mitt grannskap klämde upp det, antar jag.

Även om andra företag peddle babyens söta doft - Love's Baby Soft, Filosofi's Baby Grace, Bvlgari's Petits et Mamans, och Burberry's Baby Touch - slår ingenting Mustela's Musti. Det är sött men inte cloying, pulveriserat men inte påminner om deodorant, och rengör utan att vara medicinskt. Det är nu min nostalgi skapare. Jag bygger associeringen mellan Musti Eau de Soin och min dotters lön, så att när hennes eget lilla bod förlorar den första årens friskhet, har jag fortfarande en mekanism för att försiktigt föra mig till mamma tårar . Jag spritz det på mina egna kläder, mina handdukar och inklädnings lådor. Jag vill inte lukta som en baby själv - jag vill bara komma åt doften av wiggles och coos när jag behöver en dos. För bara 30 dollar är det ett värdefullt experiment. Men oavsett vad jag sprutar det aldrig direkt på barnet. Det var bara konstigt.

Mustela Musti Eau de Soin Spray